Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,651
Ynt: Bot Tavsiyesi

Dolomite botlar hakkında ne dersiniz aranızda kullanan var mı bildiğim kadarıyla italyan markası italyan ayakkabıları iyidir acaba bu marka hakkındaki görüşleriniz nelerdir...

http://www.dolomite.it/

Etiketler

Flood için özür dilerim ama bir de eğer kullanan varsa kayland marka hakkında görüşlerinizi alabilir miyim önceki sorduğum marka ve bu markanın malzeme kaliteleri süet kalınlıkları astarları ve su geçirmeyi minimuma indiren az dikişli yapıları çok büyük avantaj yani daha bilinen markanın aynı yapı botları yaklaşık 150 tl fazla isim yerine malzemeye para vermek isterim eğer bu iki marka hakkında görüşleri olan varsa bekliyorum...

carpanacalan' Alıntı:
Selamlar. Bahsettigim Columbia'lari 1 haftadir giyiyorum, henuz bir sorunla karsilasmadim. Bir aktivite yaptik fena degildi. Gerci yarim numara daha buyuk alsaymisim fena olmazmis. Donusun son 10 - 15 dakikasina kadar iyiydi ama en son yokus inerken biraz parmak uclarimdan hissetmeye basladim botlari. Koku konusunda da bir sorun yok simdilik. Bir haftadir surekli giyiyorum aktivite disinda da. Baktik koku falan yok simdilik. :smiley:

Umarim memnuniyetim devam eder. :smiley: Sevgiler herkese.
Zaten Colombia için değil , Cangaroos içindi koku meselesi........ ;D

Timberland Chocorua Trail Mid with Gore-Tex® Membrane

Şehiriçi kullanımı için tavsiye edeceğim bir bot.Oldukça hafif, tüy gibi, rahat, ayrıca GORE TEX .Muadilleri yaklaşık 300-350 TL arasında satılıyor.Şu an Türkiye'de indirimde olduğu için 199 TL .Şehiriçi için bot arayan varsa bu bot tavsiyemdir.Yaklaşık 1 buçuk saat derin karda yürüyüş yaptım, üşüme ve su alma gibi bir problem ile karşılaşmadım.Ancak arazide kolay dağılabilecek bir bot.

Timberland ve Zappos sitelerindeki kullanıcı yorumlarına bakmanızı tavsiye ederim. Tüm kullanıcılardan 5 üzerinden 5 almış bir bottur.

http://shop.timberland.com/product/index.jsp?productId=4204432

http://www.zappos.com/product/7464250/color/270338#productReviews

Merhaba
Öncelikle fikirlerinizi almadan önce, benim bottan beklentilerimi sıralarsam fikirlerinizi belirtmeniz konusunda daha çok yardımcı olur düşüncesindeyim.

1-Özellikle ayaklarım çok üşüdüğü için sıcak tutma garantili olması,
2-Fotoğraf çekme zamanlarımda uzun süreli kar içinde yürümelerde kar suyu kaçırmama özelliğinin olması
3-Gerektiği zamanlardaki şehir içinde gezme anlarında ayaklardaki görüntüde kabalık göstermemeli
4-Yağmuru geçirmeme özelliğinin olması.
Bu düşüncelerime uygun bot önerisi bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.Bu arada aşağıda linkini verdiğim botun isteklerimi karşılayıp karşılayamayacağı hakkında görüşlerinizide belirtirseniz dahada makbule geçer. Saygılarımla
http://www.hakelkamp.com/default.asp?git=9&urun=41

Merhaba
Bahsettiğiniz bot şehir kullanımı için konforsuz olur......Yani şehir için fazla gelir.....Malzeme kalitesi bakımından daha ağır şartlar için imal edildiğinden günlük kullanıma uygun olmayacaktır...(Gerek taban sertliği, gerekse üst malzemenin kalınlığı şehir ortamında ayakkabıyı konforsuz hale getirir)
Bence dağcılık türü bir ayakkabı yerine trekking botlarına bakmalısınız.......
http://www.kanyonltd.com/?unitID=55&parentID=58&detID=770
Linkteki ürünü uzun zamandır hem şehir ortamında hem de doğada kullanıyorum....Son derece memnunum........Silip boyayıp giyiyorum......(Ağır kullanım şartlarından sonra temizleyip bir iki defa da su geçirmez spreyle bakımını yaptım ilk günkü gibi diyebilirim.....En ufak bir deformasyon yok........Bu tür ayakkabılarda genel olarak şöyle bir sorun var.....En azından benim sorunum diyelim.......Doğada kalın çorapla, şehirde ince çorapla kullanıyorum.........Bu sebeple alırken 1-1,5 numara büyük alıyorum.......doğada tamam da, şehirde ince çorapla ayaklar biraz içinde geziyor....... Bunu da botun kendi iç tabanlığının altına ince bir tabanlık ilave ederek çözdüm........)
Bot gerçekten çok konforlu......Tavsiye ederim........ Linkteki firmadan yüzyüze görüşmede bir miktar indirim de alabilirsiniz.........

Şu anda Adrenalin mağazalarında Lafuma botlarda %25 indirim var, bilginize ;)
Lafuma botlar hafif trekking ve şehir koşullarında gayet iyi iş görmektedir, climactive astarında terleme ve su geçirme gibi şikayetler yaşanmamaktadır.

the north face' Alıntı:
Dolomite botlar hakkında ne dersiniz aranızda kullanan var mı bildiğim kadarıyla italyan markası italyan ayakkabıları iyidir acaba bu marka hakkındaki görüşleriniz nelerdir...

http://www.dolomite.it/

yaklasık bi 4 gun once dolomitenin condor cross nbk gtx botunu aldım... botu erciyeste deneme sansım oldu goratex astarı ile ne su gecirdi nede terletti... genel olarak iyi işçiliğide iyi gibi zamanla gorucez bakalım...

blasto' Alıntı:
yaklasık bi 4 gun once dolomitenin condor cross nbk gtx botunu aldım... botu erciyeste deneme sansım oldu goratex astarı ile ne su gecirdi nede terletti... genel olarak iyi işçiliğide iyi gibi zamanla gorucez bakalım...

Acaba taban sertliği krampona uygun mu botun...

4 - 3 vibram taban olması lazım botun. Uygunluk göreceli kalıyor şu hususta. Bağlamalı bir kramponunuz var ise 4-2 taban dan 4-4 tabana kadar tüm botlara takabilirsiniz fakat botun tabanı faliyete uygun mu desek daha doğru olur. 4-2, 4-3 tabanlı botlara krampon takıp Hasan erciyes vb klasik dağcılık tarzı tırmanışlar yapılıyor.Elbet te 4-4 tabanın verdiği rahatlık söz konusu değil ayrı mesele.Fakat bu botlar ile daha teknik bir rotaya( 60 derece üstü sert kar buz, cam buz vb.) girildiği taktirde kalf kaslarınız fazlasıyla rahatsız olur.

karkurdu' Alıntı:
4 - 3 vibram taban olması lazım botun. Uygunluk göreceli kalıyor şu hususta. Bağlamalı bir kramponunuz var ise 4-2 taban dan 4-4 tabana kadar tüm botlara takabilirsiniz fakat botun tabanı faliyete uygun mu desek daha doğru olur. 4-2, 4-3 tabanlı botlara krampon takıp Hasan erciyes vb klasik dağcılık tarzı tırmanışlar yapılıyor.Elbet te 4-4 tabanın verdiği rahatlık söz konusu değil ayrı mesele.Fakat bu botlar ile daha teknik bir rotaya( 60 derece üstü sert kar buz, cam buz vb.) girildiği taktirde kalf kaslarınız fazlasıyla rahatsız olur.

Taban yapısına göre krampon seçildiğini biliyorum fakat intenrentte baktıüımda taban sertliği hakkında bilgi bulamadım bu modelin o sebepten dolayı sordum kullanan arkadaşa kramponla kullanımının rahat olup olmadığını...

tabanı 3\4 ten birazdaha yumusak... baglamalı kramponla kullanılabilir tabiki ama zorlu kosullarda arkadasın dedigi gibi hem ayagı yoruyor hemde pek guven vermiyor... agırlıklı olarak kıs faaliyeti ve zirve yapıcaksanız yarı otomatik veya tam otomatik bi bot daha uygun olur...

Az önce Yakupoğlunun internet alışveriş mağazasında "Outdoor" başığının açıldığını gördüm. Ayrıca "Serdar KILIÇ YDS Öneriyor" diye birde reklam koymuşlar :smiley:
2006 Yılının Aralık ayından beri bu başlık altında öncelikle ben olmak üzere bir kaç defa YDS'nin marka değerinden ve yaptıkları işlerden bahsedenler olmuştu. Bir ara YDS'den bir yetkili bile bu başlık sayesinde foruma katılıp YDS'nin internet satışlarına önem verilmesi gerektiği yönündeki fikirlerimizi değerlendirip bu konuya yoğunlaşmışlar ve internet mağazalarını daha aktif hale getirmişlerdi.

Şimdi bu başlık altında tekrar tekrar değinildiği ve YDS'nin "outdoor" konusunda sivil kullanıcıları önemsemediği gibi konulara eğilmişler gibi duruyor :smiley: Umarım bu işte bizimde katkımız vardır ve devamı gelir. Şimdilik "outdoor" kategorisinin altı boş, belki bizler için yeni modeller gelir. Ne dersiniz? :D

http://www.ydsshop.com/#

Tecrübeli doğaseverlere bir sorum olacak...

Erimek üzere olan sulu karda yapılan 5-6 saatlik yürüyüşten sonra gore tex bir botun su alması normal midir?
Bahsettiğim durum Meindl Island botta yaşandı.

valla bende asolo granite ve powermatic 400 var. iki ayakabı karlı faliyetin gün sonunda su alıyor.
su alıyor derken, çoraplar nemli ile ıslak arası bir durumda çorapların burun taban kısmında oluyor.
anlamadığım bu su mu, ter mi yoksa tozluğa rağmen paçadan giren kar mı ??
ama sanıyorum ki goratexin de bir doygunluk sınırı var..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR