Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,660
Ynt: Bot Tavsiyesi

raistlin78' Alıntı:
Herkese merhabalar...
Ben bu yaz kaçkarlarda yayları gezerken son derece kolay bir rotada çok ters bir yere sapıp oldukça eğimli yer yer kayalık çoğunlukla sık çalılık bir yürüyüş gerçekleştirmek zorunda kaldım ve bu yürüyüş sırasında aşağıdaki linkteki Salewa ayakkabımı parçaladım.Parçaladım dediysem aslında ben sadece eğimden kaynaklı zorunlu olarak sürekli yan basarak yürüyordum ki ayakkabının tabanı ayrıldı.

Hasar görmüş botun resimleri var mı?

Etiketler

Botun orta tabanı poliüretan gibi görünüyor.......Bu malzeme uzun süre kullanmadan kenarda kaldığında, ilk ya da ikinci kullanımda parçalanabiliyor.......Başıma geldiği için biliyorum....bir kıştan diğer kışa rafta kaldı.......kışın ilk kullanımda orta taban kum gibi dağıldı ve taban açıldı..........

raistlin78' Alıntı:
Herkese merhabalar...
Ben bu yaz kaçkarlarda yayları gezerken son derece kolay bir rotada çok ters bir yere sapıp oldukça eğimli yer yer kayalık çoğunlukla sık çalılık bir yürüyüş gerçekleştirmek zorunda kaldım ve bu yürüyüş sırasında aşağıdaki linkteki Salewa ayakkabımı parçaladım.Parçaladım dediysem aslında ben sadece eğimden kaynaklı zorunlu olarak sürekli yan basarak yürüyordum ki ayakkabının tabanı ayrıldı.
http://www.horyinfo.cz/view.php?cisloclanku=2008040021

yazık diyorum başka bir şey diyemiyorum.. bir yerlerden duymuştum. ayakkabı kullanılmadığı halde zaman içinde yapiştırıcı mahiyetini kaybedip tabanı bırakabiliyormuş..

evet fotoğraf var ama bir tane var; hadiseyi ufak tefek hasarlarla atlattıktan sonra ne halde olduğumuzu belgelemiştik, aşağıdaki fotoğrafta oradan.aslında ayakkabıyı saklayacaktım lakin yaylada unuttum....
arkadaşların açıklamaları olukça mantıklı gözüküyor çünkü benim koşullarımla da uyuşuyor; ayakkabıyı ilk kullanışımdan sonra 1 yıl evde yattı ve ikinci kullanışta bu başıma geldi fakat işin trajik bir tarafı daha var, ilk kullanımda sağ ayakkabının tabanında açılma olmuştu ve aldığım yere götürdüğümde garantisi bittiğinden değiştiremediler sadece tamir ettirdiler (yeniden yapıştırttılar) ben sağdakinden endişeliyken (ki o da tekrar açılma yaptı zaten) o öyle yada böyle yola devam etti ama sol kendini bıraktı...sizin anlayacağınız sağ gösterip sol vurdular çok da esaslı vurdular hani :smiley:)

IMG_3162.JPG

endy' Alıntı:
Selam

http://www.garmont.com/outdoor/ita/distributori-lista.php?id_cat=0&stato=GERMANY

linkte almanya bayileri var, italyan bir site bilmiyorum malesef ,

Sayfanın alt kısmından dil değiştiriliyor EN/DE oluyor.

benimde bir salamonum açılma yapmıştı.. satıcı bana " ama siz bunu doğada giymişsiniz" dedi.. ne dedim "evde terlik olarak mı giymem lazımdı" ;D ;D

salserol' Alıntı:
benimde bir salamonum açılma yapmıştı.. satıcı bana " ama siz bunu doğada giymişsiniz" dedi.. ne dedim "evde terlik olarak mı giymem lazımdı" ;D ;D

Çok iyiymiş :D

arkadaşlar iyi bayramlar öncelikle fikir olarak sormak istiyorum yds marka kalahari botu hakkında bilgisi olan veya kullanmış olan varmı acaba bir çok bot baktık ama tabii malum fiyatlardan kendimize göre uygun olan fiyatı tercih etmek zorunda kalıyoruz ve yds kalahari botun fiyatı 190tl satıcı arkadaş -15 +35 derecelere kadar çok rahat kullanabileceğimizi ve su geçirme olayında en az 2 veya 3 sonra başlar dedi sizce ama malum abant ,uludağ gibi yerlerde kışın konaklama ,yürüyüş ve kamp yapmayı düşünürse bu bot alınırmı yada bunun ayarında daha kaliteli daha sağlam birşey tavsiye edermisiniz.

Selam cem 74

Yds yi uzun zamandir takip ediyorum orduya bot ureten oldukca enteresan bir firma, ilk zamanki urunleri cok iyi degildi, son bir iki senedir ataktalar gerek firma gerek urunler bazinda iyilestirmeler var. bahsettiginiz urun ise sizin bahsettiginiz hafif kis faaliyetlerini kaldirir. Omru cok uzun olmayabilir, cok bir beklenti icine girmemenizi tavsiye ederim. Ama iki sene icinde sizi de pek. Utsuz etmez. Bununla birlikte daha cok marka daha cok urun incelemenizi tavsiye ederim, 220-250 bandinda daha cok ve daha kaliteli urun bulabilirsiniz.

Selamlar

Endy, dreams forever, one life live it.

iyi geceler endy evet bu konuda haklısn ama adamlar dünyanın en pahalı bot ihalesini aldılar ve bildiğiniz üzere serdar kılıç'a sponsor olmuşlar ve arazide bunları kullanıyor bu fiyatlarda bulabileceğimiz daha kaliteli birşey önerebiliyormusun peki?

Sukuşu' Alıntı:
Meındl
Bu marka hakkında bilgisi olan var mı ???
Merhaba
Ben Meindl kullandim rahatligi ve dayanikliligi mükemmel bir ayakkabidir.Hanwag ve mephisto ile ayni ayarda dir,yani offroad katagorisinde premium sinifindadir.
Selamalr
Muzaffer Kargu

Deep' Alıntı:
Su gecirmez astarli hic bir ayakkabinin yaz sicaginda pisirmeme gibi bir garantisi yoktur. Giydigim en az terletmesi beklenen TNF hedgehog gtx dis kismi file olmasina ragmen 25 derecenin uzerinde ayagi yakiyor. Gore-tex yaz kis giyilir lafi satisci yalanidir ;) zaten likya yolu icin o mevsimde su gecirmez ayakkabi gereksiz bence.
Merhaba mert Bey
Bu tip ayakkabilarda sadece iyi ayakkabi secimi yetmez yarim yada bir numara büyük secilmeli,coraplarinda uygun olmasi lazim,kalin ve ter ceken cinsinden olmali(mesela Falke t4 gibi yada es degerde) gerekirse cift katli olmali diye düsünüyorum.
Selamlar
Muzaffer Kargu

icman' Alıntı:
Bir türlü fırsatını bulamadım. Hep faliyet öncesi aklıma geliyor ama zamansızlıktan ilgilenemiyorum. Ama bu sefer gitmem gerekli bahar faliyetleri daha uzun olacağı için ayakların bakımı önemli. sonuçta tüm yükü onlar taşıyor.
Meindl dan çok memnunum hatta yurtdışından bir arkadaşıma yaz faliyetleri için daha hafif olan ve çok beğendiğim Meindl Softline Ultra GTX modelini getirttim. Ancak numarası ufak geldi(41.5) (Yurdışı alışverişlerin en büyük sıkıntısı). Hiç istemesemde kullanamayacağım için satmayı düşünüyorum. Yakında bir ilan açacağım. İlgilenen olursa görüşebiliriz.

Ayakkabı bu;

http://www.meindl.co.uk/products/Walking_and_Hiking/Mens_Boots/6/Softline_Ultra_GTX
Merhaba Serkan Bey
Ayakkabinizi devamli yarim yada bir numara büyük seciniz,dogru bir corap secimi ile(ayakkabiniz ne kadar iyi olursa olsun dogru corap sart) Meindl da hic sorun yasamazsiniz 25 yildir kullaniyorum.
Selamlar
Muzaffer Kargu

Kışın doğada kullanmak üzere bot almak istiyorum.
Kar suyu çekmemesi için tek parça deri olması gerekiyor, soğukta ayaklarınız üşümemesi için yalıtımlı olması gerekiyor.Fakat bu dağcılık kategorisinde satılan tek parça deri botların fiyatları oldukça yüksek.Yılda belki birkaç kış aktivitesine katılacak belkide zaman bulamayıp hiç gidemeyeceğiz.Bunun için 500 lira ve üzeri para harcamak bana biraz zor geliyor arkadaşlar. Satılık dağ botları ilanlarına baktım doğaseverler kullanamadıkları için satıyorlar, tanımlamalar şu şekilde; "bir kere kullanılmış satılık bot", "alındığı gibi duruyor", "vakit ayıramadığım için satıyorum","kredi kartı mağduru olduğum için satıyorum".Yani bir hevesle alınmış fakat kullanılmadığı için elden çıkarılmak isteniyor.

Ağrı, Süphan, Kaçkar düşünmeyen bota bu kadar fazla para vermeden kışın, yerde bolca kar olan etkinliklere katılmak ve ayakları kuru, sıcak şekilde kamplardan dönebilmek için tavsiyeleriniz nelerdir, sizce mümkün müdür.

Ekmek bütün dursun ama karnım tok dursun............Olmaaaaazzzz ;D Paraya kıyıp uygun bir bot alacaksınız............
Hem doğada hem şehirde giymek için bot arıyorsanız.......Aku Camana tavsiye ederim................3 yıldır yaz kış giyiyorum.........(kışın çok ağır faaliyetlerde değil ama, yaklaşma botu olarak giyiyorum.......kampın civarında da terlik niyetine bağcıklarını bağlamadan giyiyorum.......su ve soğuk geçirmiyor.....ama tabi su geçirmezlik bakımını yapıyorum......)

Şehirde giymek yada doğada 3 mevsim kullanmak için değil önümüzdeki aylarda yapılacak çok soğuk havalarda karların üzerinde uzun yürüyüşler için duruma göre krampon takılacak bir kış ayakkabısından bahsediyorum.Yoksa günübirlik yağmurlu havalarda yapılacak gezilerde çok iyi botunuz olmasa da bana göre sakıncası yok.

8052.jpg

Mesela şu fotoğraftaki bot ile tek parça deri olmasında dolayı kışın çok soğukta karların buzun üzerinde uzun saatler su geçirmeden üşümeden yürüyebilir, zemin durumuna göre krampon takabilir çarşak bandı sayesinde çarşak zeminde ayakkabınızı uzun müddet aşınmadan kullanabilirsiniz.Ama fiyatı !!

Benim kış aktivitelerinde bulunan arkadaşlardan istediğim tavsiye ise bu tarz bot almadan mesela yalıtımlı Pollyboot çizme ve bolca çorap(terlediğinde değiştirmek için) alarak, krampon gerektiğinde bağlamalı krampon kullanarak kaygan bölgeleri geçerek birkaç günlük kış kampına katılabilir miyiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR