Ynt: Bot Tavsiyesi
Merhaba
Outdoor sporlarina pek de katılım gosterdigimi söyleyemem ancak İstanbul'da araba kullanmaya son verdiğim gün, kis için mükemmel bir bot arayışına girmistim. Diğer mevsimlerde rahatlığı nedeniyle tercih ettiğim New Balance markasını kapsamlı bir şekilde araştırmaya başladım ve kardeşimin Amerika'da olduğu bir dönemde aşağıdaki botu sipariş ederek kargoyu da bedavaya getirip, aynı zamanda küçük bir iyilik karşılığında markanın genel merkezinden güzel de bir indirim alarak $90'a mal ettim. Geçtiğimiz günlerde istanbul'da yağan karda ve -4 dereceyi bulan soğukta epey bir test etme fırsatı buldum ve hem yol tutuş, hem isi yalıtımı hem de su gecirmezlik anlamında 9/10 puanlayabilirim. Test koşulları taze kar, ıslak kar, bilek üzerine kadar kar suyu, cam buz ve ıslak asfalt parkurlarini kapsıyor. Cam buz dışında tüm koşullarda tam hız yürüme performansı neredeyse mükemmel. Cam buz uzerinde vibram taban için yapabileceğim tek nitelendirme ise "paten" olabilir. O yüzden buzlu zeminden elimden geldiği kadar uzak durmaya karar verdim. Ancak NB iç taban rahatlığı ve Şehir içi kış koşullarında kullanım çerçevesinde aradigimi buldum diyebilirim. Bu arada primaloft insulation harika. Tek kötü yani bu botun TR'de bulunmaması. Ancak hafiflik ve rahatlık anlamında bu markayı outdoor için tercih etmek ve yurtdışından getirmekle uğraşmak istemeyen arkadaşlar TR'de NB H710 GD modeline (göre-tex) bakabilirler. Çıkış fiyatı 2 ay önce 345TL idi.
http://www.newbalance.com/New-Balance-1099/MO1099,default,pd.html?dwvar_MO1099_color=Grey&start=3&cgid=104000.