Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,054
Ynt: Bot Tavsiyesi

Lafuma (ve dahi Yakupoğlu cenderme postalı) karda sünger tadını yakaladığından kelli (kurumuyor da meret), "Boreal al, sıkıntı çekme!" tavsiyesiyle "Moab" versiyonunu aldım. Taban Vibram olmasına rağmen buzda falan kayma eğilimi olmadı. Yapı itibariyle ziyadesiyle sağlam duruyor. Deri üzerinde su tutmuyor, enteresan..

Etiketler

YEVGENI' Alıntı:
Lafuma (ve dahi Yakupoğlu cenderme postalı) karda sünger tadını yakaladığından kelli (kurumuyor da meret), "Boreal al, sıkıntı çekme!" tavsiyesiyle "Moab" versiyonunu aldım. Taban Vibram olmasına rağmen buzda falan kayma eğilimi olmadı. Yapı itibariyle ziyadesiyle sağlam duruyor. Deri üzerinde su tutmuyor, enteresan..
Güle güle kullan.
Su tutmamasının devamı için Boreal'in bakım spreyini öneririm, ben kullanıyorum ve memnunun.

Bende Lafuma dusunurken sımdı ıyıce kafam karıstı.Boreal Atlas modelı uzerınde durulmus genelde.Ama Lafuma ılede 80 ytl gıbı bır fıyat farkı var.

Fiyat farkı sonuç itibariyle marka imajının farkı olduğu kadar kalite ve tasarım farkıdır da.

Ne amaçla hangi limitte kullanacağınız elbet önemli. Misal, Lafuma ile su, çamur ortamında hep ıslandım. Boreal ile aynı ortamlardan hep kuru çıktım. Lafuma'nın vibram tabanı nemli yüzeyde hep kaydı (hala kayıyor), Boreal'in vibram tabanı tutunuyor. Henüz bu 2 markayı kullandım ve tecrübem bunlar üzerine. Farklı tasarımlar ve ürünlerin fonksiyonları mutlaka farklı olacaktır..

Arkadaşlar Ankara da trekking ayakabısı satan düzgün bir firma(model çeşiti fazla olan ve büyük numara bulabileceğim) tavsiye edebilirmisiniz.Numaram 11,5 olduğu için ciddi sıkıntı yaşıyorum.

Ben de Ankara'da yaşıyorum ve bugün Kızılayda Ülkealan Pasajı içinde 1 mağazada buldum sadece.
Bir de 2 günlük Bolu Aladağlar'da doğa eğitimine gidiyorum 7-8 Haziranda lise düzeyinde küçük bir eğitim olucak. Bunun için trekking botu almama gerek var mı sizce??

Boreal Moab guzel ayakkabıymıs. Fiyatı bıraz yuksek geldı bana. Bırde Grotex degıl sanırım Borealler.

Arkadaşlar bu tarz teknik ayakkabıları spor malzemeleri satan mağazalardan değil de outdoor ürünler satan mağazalardan alın. Demek istediğim Ülkealan Pasajı gibi spor ayakkabı satan mağazalardan almayın. Ankara'da, Kaftanoğlu ve Alpinist mağazalarına bakabilirsiniz. Kaftanoğlu, Kocatepe camisinin arkasında Bülbülderesi Caddesinde. Alpinist Dikmen son durakta. Bir de Ulus'ta Yiba Pasajında Bahriyeli var, orada da çeşitler var. Hepsinin web sitesi var, adreslerini oralardan bulabilirsiniz. Unutmadan bir de Necatibey caddesinde Sport&Hobby Center diye bir mağaza açılmış hiç gitmedim ama oraya da bakabilirsiniz.

gkcv' Alıntı:
Ben de Ankara'da yaşıyorum ve bugün kızılayda ülkealan pasajı içinde 1 mağazada buldum sadece.
Bir de 2 günlük bolu aladağlarda doğa eğitimine gidiyorum 7-8 haziranda lise düzeyinde küçük bir eğitim olucak. Bunun için trekking botu almama gerek var mı sizce??

İllaki trekking botu almanıza gerek yok. Bileğinizi kapatan, kaymanızı önleyecek herhangi bir bot olabilir. Kışın kullandığımız Cat tarzı botlar işinizi fazlasıyla görür, hele ki yaz mevsiminde. Sadece biraz ayağınız terler. :smiley:

Hep sonradan aklıma geliyor. :smiley: Bir de Tunalı'nın sonunda Beğendik'e inerken Daghdash diye bir mağaza var. Orada da bot çeşitleri var.

ben de aşağıdaki bota niyetlendim:
c8694_72.jpg

Toe: Composite Toe
Upper: Suede Leather and Cordura
Color: Desert Tan
Men's
Sizes: M 6-12, 13 & 14
W 6-12 & 13
Women's
Sizes:
Type: Stealth 6" Boot with Side Zipper
Lining: Tailex
Insole: Removeable F2 Dual Density Polyurethane Cushion Insert with TPU Heel Stabilizer and Shock Eliminator Heel Cushion
Outsole: Dual Density; Mountain Trail Rubber Bottom and EVA Cushion Midsole
Special: 100% Non-Metallic, Side Zipper

amacım; 2-3 gunluk trekking-max 4000mt dağ tırmanışları olacak. soguktan ve yagmurdan korusun yeter. ayrıca bu botun çarşak koruması vs nasıldır?

tesekkurler

Merhabalar

Ben yazın ağrı dağı tırmanışı için bot araştırıyorum. Boreal Atlas ve Boreal Moab üzerinde duruyorum. Sizce bu modeller yeterli olur mu? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Teşekkürler

kabrero' Alıntı:
2-3 gunluk trekking-max 4000mt dağ tırmanışları olacak. soguktan ve yagmurdan korusun yeter. ayrıca bu botun çarşak koruması vs nasıldır?
tesekkurler
seçilkaran' Alıntı:
Merhabalar
Ben yazın ağrı dağı tırmanışı için bot araştırıyorum. Boreal Atlas ve Boreal Moab üzerinde duruyorum. Sizce bu modeller yeterli olur mu? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Teşekkürler

Seçil Hanım ve Bay veya Bayan Kabrero -avatarınıza isim yazarsanız daha iyi olurdu. :smiley:- öncelikle merhabalar. Her ikinizin almak istediği botların çarşak koruması maalesef yok. Güzel ayakkabılar ama dağcılık için kullanılcak botların mutlaka çarşak koruması olması gerekir. Aksi takdirde taşlar ayakkbaınızın burnuna ve kenarlarına çok zarar verir. Botunuz yırtılır veya kesilebilir. Kasettiğim şu :

2335.jpg

Botun burnunu ve kenarlarını koruyan çarşak bandı olmalı...

cevap için tesekkurler. çarşak için sanırım dikiş sayısı az ve botun kenarlarında koruma yuzeyi olmalı.

gosterdigim bot bu iki açıdan da çarşak için uygun gorunmuyor. (piyasada çarşak koruması olan botların digerlerinden biraz daha pahalı oldugunu gozlemledim)

(takma adın uzerine tıklanıldıgında profil gozlenebiliyor. ben burdan sizin nerede oturdugunuzu, yasınızı vb gorebildim :smiley: )

Kusura bakmayın, profilinize baktım ama dikkat etmemişim. :smiley: Çarşak bantlı modellerin biraz daha pahalı olduğu doğru, ama alacağınız botu uzun vadeli kullanacağınızı düşünerek alın. Ben botumu 6 yıldır kullanıyorum. Kaldı ki bot diğer malzemelere göre daha önemlidir. Her yere sizi o taşıyacak.

#76 daki mesajda resmini gosterdiginiz bota mı sahipsiniz? ve botunuzu kullanma sıklıgınız nedir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR