Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,025
Ynt: Bot Tavsiyesi

Bu aralar yeni bir bot almayı düşündüğüm için farklı markaların farklı modellerini araştırma şansım oldu.. Şu an dağda kış faaliyetleri için Asolo plastik kullanıyorum ama özellikle geçiş mevsimlerinde dağa gittiğimizde-hele ki kar yoksa- ciddi anlamda sorun yaratıyor. Ağır olmasıda ikinci bir dezavantajı.. Tüm bunların yanında mesli olması nedeni ilede kışın bulunmaz bir nimet.. Ben daha çok kramponlada kullanabileceğim boğazlı olan deri modellere baktım.. Bunlar arasında en hoşuma giden Borealin modelleri oldu..Haaa lafumada var tabi-ki Boreale göre fiyatı daha uygun- ama eğer uzun süreli bir şey olacaksa boreal tercih edilebilir düşüncesindeyim..

Etiketler

Boreal, kesinlikle Lafuma'dan üstün ayakkabılar üretiyor, daha dayanıklı bir ayakkabı şu ana kadar görmedim, Boreal Atlas modelini yaklaşık 8 senedir kullanıyorum, en ufak bir açılma veya aşınma yok, çok rahat ve terletmiyor, verilen parayı hakediyor

Ben de 5 yıldan beri Boreal Fufi kullanıyorum. Bana mısın demiyo. Sağlamlığının nedeni -duyduğum kadarıyla- domuz derisinden yapılmasıymış. Domuzların karın bölgesi derisi sert olduğu için bu bölgenin derisi kullanılıyormuş.

Tabi domuz derisinden ayakkabi giymek mübahmıdır, Beyaz hocaya bi sormak lazım. :D :D :D :D :D

Birşeyi merak ediyorum hiç kullanmadığım için. Mesela thermo botlar var, -30 derecede rahat rahat giyersiniz vs diyor. Peki normal hava şartlarında giyildiğinde bu sefer fazla sıcaktan ayağı rahatsız etme durumu oluyor mu bunların?

Ben Columbia Bugabootoo kullanıyorum. Soğuk havalarda çok kullanışlı. İstanbul'da giyilmiyor, belki tüm gün dışarıda olunacaksa giyilebilir, ama kapalı mekanlarda fazla sıcak olur :smiley: Kötü yanları ağırlığı, sertliği. Ama buz gibi havada, sıcak ayaklarla gezmek tüm bunları unutturuyor.

http://www.columbia.com/Product.aspx?top=5&p=5585&cat=51020&viewAll=False

Caner, thermal botlar genelde nefes alabilen bir yapıya sahip olduğu için çok rahatsız etmez ama Temmuz sıcağında yürüyüş yapmaya kalkarsan su toplaması ve hatta mantar kaçınılmaz son olabilir ;)

yol' Alıntı:
Biz burda Lafuma, Boreal tartışırken Kaan paşam Türk malı Yakupoğlu ile bizi mahcup ettin şimdi :smiley: Hakikaten ben de duymuştum methini, nerede buluruz onu da diyiver gayri ;)

http://www.ydsshop.com/

Meindl, Garmont bu işi oldukça eski bir süreden beri yapan firmalar.
Boreal İspanyol malıdır. Nefes alması konusunda kış dağcılığında kullanan bazı kişilerin negatif yorumları dışında sağlamlığı ile gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.
Bulnes veya Fuji gibi 4/3 taban sertliğine sahip bir bot veya eşit özellikte Vibram tabanlı ayakkabı ıslak zeminde kayar. Araçlarda ki lastik hamurundan düşünün. Ama 4/2 tabanı vibram markalı iyi su izolasyonlu, çarşak bantları yeterli ve ortopedik olarak iyi botlar hiking, trekking gibi aktivitelere daha uygundur. Garmont'un bu tip botunu uzun süredir bir arkadaşım kullanıyor. Hi-tec alıp Aladağlar'da 2-3 faaliyette botları delik deşik olan çok kişi var.
Yaz dağcılığında krampon takılması için 4/3 sertlikte üretilmiş tabanlı ayakkabı ayağınızı vurduğu gibi ağırlığını da 800 metreden 3000 metrelere çıkartıp indirirsiniz. İniş çıkış kaç bin adım...
Ben her ne kadar kış dağcılığı için daha kalın süet katmanı, kalın thinsulate tabakası ve miks,buz rotaları tırmanabilmek için ekstra sert tabanı olan (4/4) Boreal Super Latok'u kullansamda kış dağcılığı için plastik botları öneririm.
Colombia gibi termal ayakkabılarsa doğa yürüyüşlerinde kışın kullanmak çok ideal değildir. Ayağı çok terletebileceği için tersine çoraptaki nemden üşütebilir de. Daha çok soğukta çok fazla aktivitede bulunmayacaklar için daha iyi olabilir. Mesela off-road gezileri vb. gibi. Bahsettiğim Super Latok ise yüksek irtifa (5000 mt. üstü) Demavend, Ağrı, Elbruz gibi ekspediksiyon gerektirmeyen dağlarda kış tırmanışında kullanılabilecek belki de tek deri ayakkabı olmasına rağmen yürümeyip durulunca üşütür.

ASOLO Voyager XCR Gore-Tex Ayakkabı

Ağırlık : 510g

Dış Taban : Asolo/Vibram off road in rubber+eva

Orta Taban : Line 2

Destek Malzeme : Asoflex 00 SR

Astar : Gore-Tex XCR™

Dış Yüzey : Cordura destekli 1.6-1.8mm Süet

sizce bu bot nasıl?

manowargs' Alıntı:
trans kaçkar ve bilimum treking rotaları..aslında asıl soru erciyes veya ağrı gibi tırmanışlarda nasıl performans gösterir..
teşekkürler..

Önce bahsettiğin botun resmini ekleyelim buraya ;

Asolo.jpg

Botta çarşak bant hak getire. Gore-tex kaplamalı olsa da çok dikişli bir yüzeye sahip.
Kaçkar ve bilimum trekking rotalarında bu dikişler kısa sürede patlar. Az dikişli ve full çarşak bantlı bir model bulmalısın.
Trekking için yarım taban , Ağrı ve Erciyes rotaları içinse Tam taban bir ayakkabın olmalı.

Diğer arkadaşlarımız da fotoyu gördükten sonra yorumlarını yazarlar mutlaka.

Biraz tuzlu ama :smiley:

Bestard.jpg

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1300941&productid=sporb7510#tablnk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

SON KONULAR

Geri