Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,880
Ynt: Bot Tavsiyesi

aliceliddell' Alıntı:
Merhabalar. Trekking için bir süredir uygun bir ayakkabı bulma arayışındayım. Ankara'daki bilumum outdoor dükkanlarını gezdim (Adrenalin, Adventure Republic, Alpinist, K2 Outdoor, Daghdash, Avpar ve Galeri Spor.) Bakmadığım bir Kaftanoğlu ve Ulus'taki Bahriyeli kaldı. Onlara da bu haftasonu bakacağım. Denediğim kadarıyla 4 model arasında kararsız kaldım: Bestard Camp Lady, Asolo Atlantis, Asolo Voyager ve Crispi Rondane (bu sanırım eski sezon ürünlerden.)

Linklerini ve indirimli / nakit fiyatlarını da yazayım:

BESTARD CAMP LADY / 200 TL
http://www.bahriyeli.com.tr/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=0-3628&categ=90&parent=81&navop=80&area=1

CRISPI RONDANE LADY / 200 TL
http://www.crispi.no/pc-49-43-RONDANE-Lady.aspx

ASOLO ATLANTIS / 240 TL
http://www.avmarketi.com.tr/asp/product/11137/Asolo-Atlantis-GTX-Bot-ML

ASOLO VOYAGER / 190 TL
http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=1576

Asıl olarak Bestard ile Crispi arasında kararsız kaldım aslında. Her iki modelde de Gore-tex ve Vibram özellikleri var. Bu forumda ve başka forumlarda okuduğum kadarıyla Bestard ve Crispi oldukça sağlam modeller ve kullananlar da memnun kalmışlar. Trekkinge yeni başladığım ve hangi marka daha iyidir bilmediğim için karar vermemde yardımcı olabilirseniz sevinirim. Rahatlık açısından bu ayakkabıların hepsi çok rahattı. Tek sorun çarşak bandının bir tek Crispi'de tam olması. Diğerlerinde yarım / parçalı. Hafif ya da orta dereceli trekkingler için çarşak bandının parçalı olması çok farkeder mi? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

MErhaba

Eğer Ağır trekking yapmayacaksanız çarşak bandı çokda şart değil Vibram taban ve gore-tex yeterli olur. Çarşa bandının avantajı ayakkabının taşlardan etkilenmesini azaltmaktır fakat bunu yaparken başka bir şey daha yapar botun hava alabilirliğini de azaltır. Sert ve zorlu zeminlerde faydalıdır. Orta derece trekkinglerden tam kasıt nedir bilmemek ile birlikte sadece burnunda bile çok hafif bir çarşak bandı olsa sizin için yeterli olur sanırım.

bununla birlikte muhakkak 1/2 veya duruma göre 1 numara büyük alarak bir etkinlikte kullanmadan evvel şehir içinde 1 hafta 10 gün botu yoğun olarak giymenizi tavsiye ederim

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar
Ender

Etiketler

Teşekkür ederim Ender. Hafif / orta dereceli trekking derken çok engebeli olmayan arazide trekkingi kastetmiştim. Yani ayakkabıyı öyle çok zorlu zeminlerde kullanmayacağım. İçime en çok sinen Bestard oldu aslında, Asolo'lar diğerlerine göre biraz daha ağır, bir de Vibram özellikleri yok. Haftasonu kalan iki dükkana da bakıp kararımı ona göre vereceğim sanırım.

Merhaba,tecrübem dahilinde görüşlerimi yazmak istiyorum.Asıl olanın kullanım amacı olduğunu düşünüyorum.Çok sert parkurlarda giyilmeyecekse,genellikle düz patika,stabilize yol gibi ayakkabıyı çok yıpratmayacak yürüyüşlerde kullanılacaksa üst düzey modellere gerek olmadığını düşünüyorum.Ama mutlaka bilinen markaları tercih etmeli.Bunlar uzun süreli üretim tecrübeleri sayesinde daha başarılı modeller yapıyorlar.15 gün evvelki yürüyüşte Hi-Tec ayakkabım yan tarafından açıldı.(hakkını yemiyeyim çok rahat bir ayakkabı idi ve memnundum ama taşlık ve engebeli arazide yırtıldı.)Şu anda Jack Wolfskin ayakkabı giyiyorum.Bu ayakkabı sert parkurlara daha uyumlu bir model.Seçilecek ayakkabının hangi yürüyüş türü için üretildiği mutlaka araştırılmalı.

Dediğim gibi yalnızca trekking için kullanacağım alacağım ayakkabıları. Dağcılık için değil. Ama almışken de iyi birşey almak istiyorum. Aslında bir de Adventure Republic'te Lafuma'nın bir modelini çok beğendim:

http://www.lafuma.com/catalog-intl/chaussures-randonnee/957-chaussures-de-randonnee-femme-aravis-ot.html

Yeni sezon modeli olduğu için fiyatı 280 gibi birşeydi. Bu kadar para vermeye değer mi bilmiyorum. Bu ayakkabıyı diğerlerinden ayıran özellikler OutDry teknolojisine sahip olması ve bilek kesiminin daha yukarıda olması. Satıcı OutDry teknolojisinin Gore-tex'e göre çok daha üstün olduğunu söyledi ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Üstelik Lafuma'lar hakkında forumda epey bir şikayet var.

aliceliddell' Alıntı:
Dediğim gibi yalnızca trekking için kullanacağım alacağım ayakkabıları. Dağcılık için değil. Ama almışken de iyi birşey almak istiyorum. Aslında bir de Adventure Republic'te Lafuma'nın bir modelini çok beğendim:

http://www.lafuma.com/catalog-intl/chaussures-randonnee/957-chaussures-de-randonnee-femme-aravis-ot.html

Yeni sezon modeli olduğu için fiyatı 280 gibi birşeydi. Bu kadar para vermeye değer mi bilmiyorum. Bu ayakkabıyı diğerlerinden ayıran özellikler OutDry teknolojisine sahip olması ve bilek kesiminin daha yukarıda olması. Satıcı OutDry teknolojisinin Gore-tex'e göre çok daha üstün olduğunu söyledi ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Üstelik Lafuma'lar hakkında forumda epey bir şikayet var.

Selam Bu bahsettiğiniz model lafuma'nın en iyi bayan modellerinden biridir. Ve oldukçada performanslıdır. Bunun dışında ürünler hakkındaki şikayetleri çok iyi değerlendirmek ve ön yargılı olmadan bakmak lazım. Ben kısaca kendi kullandığım markaları da belirteyim o markaların varsa amaca uygun modellerini de inceleyin.
Out dry-gore tex - dry tex ve başka isimler altında bir sürü su geçirmez ara astar katman mevcut; bunların hangisi iyi hangisi değil o kullanım amacına göre ortaya çıkar senin bahsettiğin amaca hepsi yeterli gelir zaten.

Burada esas kriter açılma yapmaması, ideal ağırlıkta olması ve iki üç kere kullandktan sonra aşırı yıpranmış gibi durmayacak olması, taban özellikleri ve bilek bölgesini burkulmaya karşı koruması gibi özellikleridir.

Benim kendi kullandığım markalara gelince;

Garmont (www.garmont.com) her zaman ilk tercihlerim arasında
Boreal
The North Face
Jack wolfskin ( TR'de bulunması zor)
Lafuma

Ve her zaman çok iyi araştırmanız acele etmemenizi öneririm

Saygılar

Teşekkürler Efe. Evet acelem yok, dediğin gibi iyice araştırmadan almayı düşünmüyorum. Garmont'u da çok duydum bu sıralar ama Türkiye'de zor bulunuyor sanırım. Araştırmaya devam...

aliceliddell' Alıntı:
Teşekkürler Efe. Evet acelem yok, dediğin gibi iyice araştırmadan almayı düşünmüyorum. Garmont'u da çok duydum bu sıralar ama Türkiye'de zor bulunuyor sanırım. Araştırmaya devam...

Merhaba Rica ederim; Garmont kendi sitesinden alınabiliyor.

Selamlar
Ender

Sağlam bir bot almak istiyorum, tırmanışta sert kış şartlarına uygun olacak şekilde..zaten sadece kış mevsiminde seviyorum bu işi. Ama özellikle Scarpa markasının Vega isimli modeli çok hoşuma gitti.Onu almakta kararlıyım ama Türkiye 'de bu botu bulamadım..Yabancı sitelerden siparişe karar verdim fakat hangi siteden güvenilir bir şekilde bu botu alacağım emin olamadım. 2 ay kadar bu botu yaklaşık 60 kadar yabancı ve türkçe sitelerde yorumlara bakaak inceledim.Ağır ve görünümününkötü olması dışında herkes alınabilecek en iyi plastik bot olduğunu söylüyor...Fiyatı 500 TL civarı
Ürünün açıklaması şu şekilde:
''NEW version of the classic plastic boot that has stood on the summit of many of the world's biggest peaks. This now has a much improved inner that is capable of coping with the world's highest and coldest places and is quite up to tackling 800m+ peaks. This new inner was made for the Indian Army ca 2003 and has been designed to cope with both high altitude use and squaddies. It is thus both very warm and very tough. It has also been well tried and tested. Very approximate guide to altitude/conditions this boot is suitable for: 8000m+ (ie Scottish winter, summer and winter alpine and all himalayan peaks).
''

Bu botu sipariş edebilmem için daha önceden güveilir yabancı sitelerden bot sipariş vermiş olan arkadaşlardan link ya da tavsiye bekliyorum...Hiç olmadı bu bot modeli ve plastik botlar hakkında ki görüşlerinizi acil bekliyorum..
http://www.mtntools.com/cat/alpineice/boots/scarpainvernoboots.htm --> birde bu site nasıl sizce satın almak için?

scarpa_vega_ha2.jpg

f_1458A_1.jpg

f_1458A_4.jpg

MErhaba

Amerika sitelerine de bakın derim

Bazıları : rei.com , altrec.com, moosejaw.com gibi ve mutlaka garmon.com sitesinde inceleyin.

Bu arada bahse konu bot çok güzel bir bot, lakin ağır ve kullanım yerleri Türkiye için oldukça kısıtlıdır.

Selamlar

Ben de sanırım sonunda aradığım ayakkabıyı buldum. Bestard Inca Trail. Hem çok rahat, hem de özellikleri tam aradığım gibi:

3670_big.jpg

Özellikleri de şöyle:

http://www.bestard.com/ficha_bota.php?id_bota=371

Ulus'taki Bahriyeli mağazasında beğendim bu modeli. Fiyatı 220 TL. Ayrıca bu mağazada Patagonia'nın outdoor malzemeleri de var ve fiyatlar da Adrenalin
gibi mağazalara göre daha uygun.

aliceliddell' Alıntı:
Ben de sanırım sonunda aradığım ayakkabıyı buldum. Bestard Inca Trail. Hem çok rahat, hem de özellikleri tam aradığım gibi:

3670_big.jpg

Özellikleri de şöyle:
http://www.bestard.com/ficha_bota.php?id_bota=371
Ulus'taki Bahriyeli mağazasında beğendim bu modeli. Fiyatı 220 TL. Ayrıca bu mağazada Patagonia'nın outdoor malzemeleri de var ve fiyatlar da Adrenalin
gibi mağazalara göre daha uygun.

Güle güle kullan, tam tarif ettiğin özelliklere uygun bir seçim olmuş,

Selamlar

Ender

Bu botu sipariş edebilmem için daha önceden güveilir yabancı sitelerden bot sipariş vermiş olan arkadaşlardan link ya da tavsiye bekliyorum...Hiç olmadı bu bot modeli ve plastik botlar hakkında ki görüşlerinizi acil bekliyorum..
http://www.mtntools.com/cat/alpineice/boots/scarpainvernoboots.htm --> birde bu site nasıl sizce satın almak için?
[/quote]

scarpa yerine asolo afs serisinide tavsiye edebilirim size.üstelik türkiyede satışı yapılmakta olan bir modeldir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR