Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,878
Ynt: Bot Tavsiyesi

Herkese merhaba, kış kamplarında kullanmak üzere bir bot almayı planlıyorum. Kutupayısı.com sitesinde Salewa marka botlarda hatırı sayılır indirim yapılmış, düşünen varsa haberiniz olsun, içimizde Salewa kullanan var mıdır acaba, görüşlerinizi alabilir miyim?

http://www.kutupayisi.com/Product.aspx?CategoryId=221&ProductId=2756
http://www.kutupayisi.com/Product.aspx?CategoryId=221&ProductId=2751

Etiketler

Ben Salewa'nın farklı (Salewa Marmot GTX ) bir modelini kullanıyorum. Gerek hafifliği, gerek yol tutuşu, gerekse uzun süreli kullandığım zamanlarda ayaklarımı rahat ettirmesi ile beni fazlasıyla memnun etti.

Tekrar merhaba, sorumu şu şekilde revize edersem amacıma daha uygun modeller üzerinde yoğunlaşabileceğim sanırım.
Amacım kış kampçılığı, 2 ya da 3 günlük kamplara katılabilirim. Ancak 1 haftalık zirve tırmanışı ekspedisyonlarına katılabileceğimi düşünmüyorum. Dolayısıyla alacağım botun bu süre içinde kuru kalması ve özelliğini yitirmeden konfor sağlayabilmesi önemli.
Araştırdığım botlarda deri kalınlığı önemli bir ayırım teşkil ediyor. 1,6 mm - 1,8 mm aralığında çok sayıda ve farklı fiyat alternatiflerinde seçenek varken, 2,0 mm'e çıktığınızda karşınıza profesyonel dağcılık faaliyetlerine uygun botlar çıkıyor. Yine de bu kategoride, çok ağır koşullara kaçmadan kullanılabilecek bir kaç seçenek var.
Salewa Eagle, Boreal Bulnes, Asolo Sasslong gibi. Ancak 2,0 mm deri kalınlığında ısrar etmem gerektiği konusunda çok emin değilim. Deri kalınlığı ayak sıcaklığın muhafazası konusunda ne derece önemlidir? 40-50 cm. karda gore-tex bir botla (tozluk da var tabi) 2-3 gün yüründüğünde, 1,6 - 1,8 mm kalınlığında deriye sahip bir bot ile 2,0-2,2 mm kalınlığa sahip bot arasında belirgin bir fark olur mu? Bu arada saydığım botlarda Salewa'nın deri kalınlığı 2,0-2,2 mm. Asolo'nun 2,4 mm, Boreal'in 2,6 mm.
Hepsinin aşağı yukarı aynı fiyat aralıklarında satıldığı düşünüldüğünde Boreal içlerinde deri kalınlığı ile öne çıkıyor. Tavsiye ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Linkini verdiğiniz Salewa da güzel.
Ama deri kalınlığı maksimum performans sağlamanıza imkan tanır.
5-7 günlük yüksek irtifa tırmanışları Türkiye açısından bakarsak sadece B.Ağrı dağında yaşayabilirsiniz.

Son sorunuzda yazmış olduğunuz 3 modelde hepsi de birbririnden güzel.
Çok araştırmadan genel bilgilerim ile yazacak olursam bu 3 model arasından (BANA GÖRE) en uygun fiyatlısını alırdım.

1-2 günlük kamplarda akşamları çadırda kalırken ayakkabının içini gazete kapıtı ile doldurup naylon torba içinde muhafaza ederseniz sabaha kadar geçecek süre içersinde ayakkabının nemini almış olursunuz.

Ayrıca küçük bir bez keseye pirinç doldurup kendinize nem alma torbası da imal edebilirsiniz.
Fermuarlı olursa nemlenen pirinçleri boşaltma imkanınızda olur.
Aklıma gelmişken kendime de yapayım bir kaç adet.
;D

Deri kalınlığı veya başka bir deyişle gövdeyi oluşturan malzemenin (taban dahil) kalınlığı yalıtım açısından tabi ki önemli.. Ama kuruluk bundan daha önemli... Ne kadar kalın olursa olsun ıslandıktan sonra yalıtım % 90 lara varan oranda ortadan kalkmaktadır... Islandığı halde yalıtıma devam edebilen malzemeler de mevcut tabii ki. Ama bunlar profesyonel dağcılık ekipmanlarında kullanıldığından fiyatları da hayli yüksek...... Gore-Tex malzeme olmazsa olmazı tabi kii.. Boreal Bulnes ideal diye düşünüyorum...

TezzMertek' Alıntı:
Linkini verdiğiniz Salewa da güzel.
Ama deri kalınlığı maksimum performans sağlamanıza imkan tanır.
5-7 günlük yüksek irtifa tırmanışları Türkiye açısından bakarsak sadece B.Ağrı dağında yaşayabilirsiniz.

Son sorunuzda yazmış olduğunuz 3 modelde hepsi de birbririnden güzel.
Çok araştırmadan genel bilgilerim ile yazacak olursam bu 3 model arasından (BANA GÖRE) en uygun fiyatlısını alırdım.

1-2 günlük kamplarda akşamları çadırda kalırken ayakkabının içini gazete kapıtı ile doldurup naylon torba içinde muhafaza ederseniz sabaha kadar geçecek süre içersinde ayakkabının nemini almış olursunuz.

Ayrıca küçük bir bez keseye pirinç doldurup kendinize nem alma torbası da imal edebilirsiniz.
Fermuarlı olursa nemlenen pirinçleri boşaltma imkanınızda olur.
Aklıma gelmişken kendime de yapayım bir kaç adet.

;D

Sayın Tezzmertek güzel özetlemişsiniz.. O pirinç kesesinden seri imalata geçmek lazım... Şöyle kesenin üzeri gezenbilir amblemli... falan ..:smiley:))

Kadir bey gerçekten üretmek lazım.
Dağdan döndüğümde botlara gazete kağıdı doldurmaktan yoruluyorum valla.
:smiley:

fener1977' Alıntı:
Tekrar merhaba, sorumu şu şekilde revize edersem amacıma daha uygun modeller üzerinde yoğunlaşabileceğim sanırım.
Amacım kış kampçılığı, 2 ya da 3 günlük kamplara katılabilirim. Ancak 1 haftalık zirve tırmanışı ekspedisyonlarına katılabileceğimi düşünmüyorum. Dolayısıyla alacağım botun bu süre içinde kuru kalması ve özelliğini yitirmeden konfor sağlayabilmesi önemli.
Araştırdığım botlarda deri kalınlığı önemli bir ayırım teşkil ediyor. 1,6 mm - 1,8 mm aralığında çok sayıda ve farklı fiyat alternatiflerinde seçenek varken, 2,0 mm'e çıktığınızda karşınıza profesyonel dağcılık faaliyetlerine uygun botlar çıkıyor. Yine de bu kategoride, çok ağır koşullara kaçmadan kullanılabilecek bir kaç seçenek var.
Salewa Eagle, Boreal Bulnes, Asolo Sasslong gibi. Ancak 2,0 mm deri kalınlığında ısrar etmem gerektiği konusunda çok emin değilim. Deri kalınlığı ayak sıcaklığın muhafazası konusunda ne derece önemlidir? 40-50 cm. karda gore-tex bir botla (tozluk da var tabi) 2-3 gün yüründüğünde, 1,6 - 1,8 mm kalınlığında deriye sahip bir bot ile 2,0-2,2 mm kalınlığa sahip bot arasında belirgin bir fark olur mu? Bu arada saydığım botlarda Salewa'nın deri kalınlığı 2,0-2,2 mm. Asolo'nun 2,4 mm, Boreal'in 2,6 mm.
Hepsinin aşağı yukarı aynı fiyat aralıklarında satıldığı düşünüldüğünde Boreal içlerinde deri kalınlığı ile öne çıkıyor. Tavsiye ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Mehmet,
Kampçılık bir süre sonra bende olduğu gibi dağcılığa dönecek olursa krampon takılabilen sert tabanlı bir botu tavsiye ederim. C.tesi gidiş, Pazar dönüşlü tırmanış faaliyetlerimiz oluyor. Asolo Granite güzel bir seçenek olabilir.

merhabalar sitede adrenalin asolo ve salewa ayakkabı ve botlarda %35 indirim var yazıyor ondan nasıl yararlancaz bide yokmu şöyle asoloda salewada diğer güzel outdoor markalarında indirim lafumadan başka indirime giren yokmu ki lafumayı ürününe göre beğenmiyorum

Lafuma Kalori WP bot almayı düşünüyorum. Trekking botlarım karda su çektikten sonra kar için bot arayışına girdim. Bunlar hem fiyat olarak hem de özellik olarak uygun geldi bana. Tavsiye edermisiniz? Kar harici, yağmurlu havada çamurlu arazide de kullanılabilirmi acaba?
http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=1568#

1568.jpg

aslanahmet' Alıntı:
Lafuma Kalori WP bot almayı düşünüyorum. Trekking botlarım karda su çektikten sonra kar için bot arayışına girdim. Bunlar hem fiyat olarak hem de özellik olarak uygun geldi bana. Tavsiye edermisiniz? Kar harici, yağmurlu havada çamurlu arazide de kullanılabilirmi acaba?
http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=1568#

Botu yakından inceleme fırsatım olmuştu. Kaba görüntüsü haricinde bir handikapı yok... Bence yumuşak kar, yağmur ve çamur için uygun... (İsminin yanındaki WP=Waterproof -sugeçirmez anlamına geliyor zaten) Şu bilgiyi tekrar etmekte fayda görüyorum.. Zira Sirkeci'de her sabah ve akşam önünden geçtiğim için sürekli dikkatimi çekiyor.. Winners Sport diye bir spor malzeme mağazasında bu modele çok benzeyen Colombia'nın botlarında yaklaşık %40 indirim sözkonusu.. Fiyatlar 240-260 TL civarı iken, 165 TL. civarına inmiş.
Bilgilerinize

Ben Son zamanlar da herkese Garmont Tavsiye ediyorum; fiyat, kalite ve kullanma dengesi açısından çok süper özelikle dakota modeli çok amaçlı aktivitelere uygun

http://www.garmont.com/

Bildiğim kadarı ile Türkiye'ye de yolluyorlar

Gezen bilir pirinç torbasını biraz geliştirelim. ;D Pirinçleri torbaya doldurmadan yağsız kavurursanız daha nemi daha iyi toplar. Ayrıca biraz da tuz eklerseniz hem tuz pirinçtlere nem konusunda yardımcı olur hemde içerideki bakeri ve mantarlara etkili olur.

Silicagel çok iyi birnem alıcıdır. Bazı giyim eşyalarımızı aldığımızda ceplerinden çıkan küçük beyaz torbalarda silicagel var. Bu malzemeyi Istanbul'da perşembe pazarında bulmak mümkün. Mavi renkli küçük plastik bilyalara benziyor. Fiyatı da ucuzdu. Bir zamanlar bir nem filtresi yaparken almıştım. Yine bez torbaya konuyor. Fermuar iyi fikir. Silicagel'de belli süre kullandıktan sonra değiştirilmeli.

Merhaba, Bahriyeli Doğa Sporları AKU Utah Lt Gtx botu satmadıklarını ve getirtemeyeceklerini söylediler. Onların sitesine göz atarken şu botu buldum :

http://www.bahriyeli.com.tr/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=0-7514&categ=90&parent=81&navop=80&area=1

Fiyatı da benim için uygun. Görüşlerinizi alabilir miyim arkadaşlar ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR