Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,588
Ynt: Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)

çook çok teşekkür ederim cevaplarınız için
artık bana da farz oldu orada biraz not almak, dönüşte paylaşacak güzel şeylerim olur inşallah :smiley:

Etiketler

Tabii tabii.... inanının böylesi daha zevkli.. dün ne yediğimi hatırlamıyorum ama orada gün ve gün ne yediğimi hatırlıyorum... yakın zamanda sanırım biraz abartıp bir ses kayıt cihazı alacağım kendime... yazmak için her zaman zaman bulunamıyabiliniyor..:smiley:

dersu' Alıntı:
çook çok teşekkür ederim cevaplarınız için
artık bana da farz oldu orada biraz not almak, dönüşte paylaşacak güzel şeylerim olur inşallah :smiley:

Rica ederiz... Dönüşte gezinin nasıl geçtiğine dair sizden detayları bekleriz. ;)

Sen başlangıcı yaptın Kadir, senden devamını bekliyoruz. :D

selam arkadaşlar hayallerini kurduğum bosna hersek gezisi için şimdiden eşim ve kendim için biletleri aldım. 22 haziran a 10 günlük bir gezi olacak ,ajvatovica şenliklerine de katılacağız inşallah,bir gün pilitvice gölü ve zagrep düşünüyorum,diğer 9 günü bosna nın neresini görebilirsem artık :smiley:nerelere gitmem gerek,nerelere gitmemem gerek yardımcı olabilirmisiniz,büyük ihtimalle kadir beyin sarayova da kaldığı mirsad karajdziç pansiyonuında kalacağım ve araba kiralıyacağım,jajce ve tuzlada da birer gece kalırım diyorum,herkese şimdiden teşekkürler.

Güzel bir tarih seçmişsiniz, şimdiden sizlere iyi tatiller dilerim. Mirsad Bey ile konuştunuz mu ? Kendisi ile görüşme şansımız olmamıştı ama oğlu bizlerle çok ilgilenmişti. Havaalanından gelip bizleri karşılamışlardı. Sizleride karşılayabilirler sanırım. Yalnız yeri taksi ile merkeze yaklaşık 10 dakika uzaklıkta.

Size gezip görülecek yerler konusunda en güzel bilgiyi Emine verirdi ama, sanırım kendisi forumdan ayrılmış...

Araba kiralamanız iyi bir seçim olur. Ama yollar hem bosnada hem hırvatistanda gelişli gidişli, öyle bizimkiler gibi otobanlar beklemeyin sakına. Tek iyi yanı çok saygılı araba kullanıyorlar...

Zagreb'e gideceğinizi yazmışsınız.. Zagreb ile Saraybosna arası sanırım 600km fazla var... Yani bir günde gidip gelemezseniz ama 10 günlük tatiliniz var ise 2 gün Saraybosna'ya 1 gün Monstar'a, oradan Hırvatistan'a geçip, Zagrep'ten aşağıya Dubrovnik'e kadar inip oradan Bosna'ya geri dönebilirsiniz. Hırvatistan'da bizim gidemediğimiz 1-2 National Park var, fotoğraflarından çok güzel görünüyor. Ayrıca hazır gidilmişken Split ve Dubrovnik mutlaka görülmesi gereken şehirler..

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar..

watman' Alıntı:
selam arkadaşlar hayallerini kurduğum bosna hersek gezisi için şimdiden eşim ve kendim için biletleri aldım. 22 haziran a 10 günlük bir gezi olacak ,ajvatovica şenliklerine de katılacağız inşallah,bir gün pilitvice gölü ve zagrep düşünüyorum,diğer 9 günü bosna nın neresini görebilirsem artık :smiley:nerelere gitmem gerek,nerelere gitmemem gerek yardımcı olabilirmisiniz,büyük ihtimalle kadir beyin sarayova da kaldığı mirsad karajdziç pansiyonuında kalacağım ve araba kiralıyacağım,jajce ve tuzlada da birer gece kalırım diyorum,herkese şimdiden teşekkürler.

evet mirsad beyi tanıyorum,daha önce de istanbulda da ailece görüştük ama telefonu sizin yazınızdan aldım(teşekkürler ayrıca) aradım ve görüştük yardıcı olacağını söyledi.aslında gezinin bir kaç günü split, trogir,dubrovnik hattında kalmak vardı ama ingilizce bilen bir arkadaşıma güveniyordum o bölümü,şimdi çocuk beklediklerinden gelemiyorlar bende ağırlığı bosnaya verdim,facedende bir kaç türkçe bilen arkadaş edindim birazda onlardan yardım istedim ve biletleri aldım biraz maceralı olacak ama bir kere kafaya koydum gideceğim inşallah :smiley:

Durumunuzu anladım, öyleyse tabii Bosna'da zaman geçirmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca Başçarşı içerisinde Türk'lere ait yemek üzerine birkaç yer var, Mirsad Bey'in (rica ederim, gittiğinizde selamlarımı iletin, özellikle oğluna) yanında onlarda sizlere yardımcı olacaktır.

Bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

watman' Alıntı:
evet mirsad beyi tanıyorum,daha önce de istanbulda da ailece görüştük ama telefonu sizin yazınızdan aldım(teşekkürler ayrıca) aradım ve görüştük yardıcı olacağını söyledi.aslında gezinin bir kaç günü split, trogir,dubrovnik hattında kalmak vardı ama ingilizce bilen bir arkadaşıma güveniyordum o bölümü,şimdi çocuk beklediklerinden gelemiyorlar bende ağırlığı bosnaya verdim,facedende bir kaç türkçe bilen arkadaş edindim birazda onlardan yardım istedim ve biletleri aldım biraz maceralı olacak ama bir kere kafaya koydum gideceğim inşallah :smiley:

temmuz ayı saraybosnaya gitmeyi düşünüyorum forum yazılarını okudum birkaç sorum olacaktı.5gece 6günlük bir gezi düşünüyorum sarajevo ve mostara gidicem. Bunun dışında hangi şehiri öneriyorsunuz ? Gezmek için tavsiye ettiğiniz yerler neresi? Ben biraz araştırdım baş çarşı, inat evi ve tünelden bahsetmişsiniz orada bunlar için özel bi gezi şirketi varmı yoksa kendimiz toplu ulaşım araçlarıyla rahat gidebilirmiyiz? açıkcası ben merkezi bi yerde konaklamak istiyorum gezicem yerlere rahat gidiyim malum günüm sınırlı. Mirsad karajdziçin pansiyonuna internetten araştırdım ama sayfasını bulamadım. Mostarla sarajevo arası mesafe uzun mu? ayrı yerlerde konaklamak mı gerek bu durumda? birde son sorum kalıcam otelin tam pansiyon ollmasını istemiyorum sizce hangi türlü daha uyguna gelir sarajevoda yeme içme pahalımı?çok soru sordum:smiley: şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar,

Sorularınızı cevaplamaya çalışayım.... Biz Bosna'da sadece Saraybosna ile Mostar'ı gezdik...Her iki yer içinde 1gün yetti bize açıkçası... Tünele gitmek için başçarşının arka tarafında postanenin olduğu sokak üzerinde turist acentası var...oraya gittiğinizde size çeşitli alternatifler sunacaklardır mutlaka...biz tüne yanlış hatırlamıyorsam kişi başı 10-15 euroya gitmiştik. Mirsad Bey'in ne yazıkki web sitesi yok...pek de gerek yok çünkü genelde referansla geliyor insanlar... eğer aileniz ile gidecekseniz tam size göre olacaktır...genelde odalar iki kişilik...öyle hostel havası pek yok...mostarla saraybosna arası çok uzak değil aslında ama otobüsler yollar bizim yollarımıza göre gelişmemiş olduğu için (genelde gidiş geliş yollar) yavaş gidiyorlar... 5-6 saat sürüyor... mostarda hangi otel var hiç bilmiyorum...biz otogarda indiğimizde eline "sobe" yazan bir adamın peşine takılmıştık... bizi bir hostele götürdü...kalabalık olduğumuz için 3 ranzalı bir odayı bize verdiler...rahattı.. ama o konuda çok sıkıntı yaratmayın kafanızda art niyetli insan az oralarda...hele bu gibi işleri yapıyorlarsa...Mirsad beyin pansiyonu biraz merkeze uzak bu nedenle ulaşım size tekseniz pahalıya gelebilir.. onun yerine başçarşının orada herkesçe bilinen bir hostel var ona gidebilirsiniz.. 15-20 euro arası brşey ödersiniz diye düşünüyorum..mostar daha ucuz...biz 10 euro ya kalmış... ama oralara kadar gitmişken bence hırvatistanada gidin ...değerlendirin...

başka sorunuz olursa yine cevaplarım... kolay gelsin

arijana' Alıntı:
temmuz ayı saraybosnaya gitmeyi düşünüyorum forum yazılarını okudum birkaç sorum olacaktı.5gece 6günlük bir gezi düşünüyorum sarajevo ve mostara gidicem. Bunun dışında hangi şehiri öneriyorsunuz ? Gezmek için tavsiye ettiğiniz yerler neresi? Ben biraz araştırdım baş çarşı, inat evi ve tünelden bahsetmişsiniz orada bunlar için özel bi gezi şirketi varmı yoksa kendimiz toplu ulaşım araçlarıyla rahat gidebilirmiyiz? açıkcası ben merkezi bi yerde konaklamak istiyorum gezicem yerlere rahat gidiyim malum günüm sınırlı. Mirsad karajdziçin pansiyonuna internetten araştırdım ama sayfasını bulamadım. Mostarla sarajevo arası mesafe uzun mu? ayrı yerlerde konaklamak mı gerek bu durumda? birde son sorum kalıcam otelin tam pansiyon ollmasını istemiyorum sizce hangi türlü daha uyguna gelir sarajevoda yeme içme pahalımı?çok soru sordum:smiley: şimdiden teşekkür ederim

Uzun zamandır merak edipte gittiğim bosna hersek benim çokta ilgimi çekmedi açıkcası. burek yemek dışında hiçde özel bir şey bulamadım. biraz fazla ağır eleştirdim ama gerçekten özel birşey bulamadım. mostarı görmeye gittik 60-70 TL para verdiğimiz yer sadece köprüden ibaret bir yer zaten yenisinin yapılmış olmasıda tüm havayı bozmuş. srabrenicaya kesinlikle giteyin derim bence tamamen gereksiz. fakat Hırvatistan kısmındaki Dubrovnik görülmeye değer bir yer.
ayrıca saraybosnada her tarafı türk tarikatçılar parsellemiş kesinlikle onlarla takılmayın türkiyeden gelenleri yolmak için her yol var onlarda(detay isteyenlere anlatırım).
saraybosnada en güzel adam kazıklama yöntemi türk olduğunuzu öğrenmeleri oluyor sizinle sıcak bir muhabbet ediyorlar ama en fazla kazık attıklarıda türkler bence.
kesinlikle araba kiralama şirketleri en büyük sahtekarlar (EUROPCAR özellikle) çok iyi sözleşme yapmadan ve fiyatta anlaşmadan araba kiralamayın.40 euroya anlaştık 60 euro talep ettiler bizden.
sonuş olarak gitmek için acele etmeyinn avrupadaki birçok şehir bitmeden özel olarak gidilecek bir yer değil bosna hersek.[attachment=2][attachment=1]

DSC03545.jpg

DSC03753.jpg

http://sedacurgulkaya.blogspot.com/2010/08/balkanlarda-6-ulke-seruveni-saraybosna.html

Saraybosna'ya dair benim izlenimleri de böyle...

ben içmeyi çok seviyorum.. içki fiyatları hakkında bilgisi olan varsa bilgi verirse seviinirim.. selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri