Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,590
Ynt: Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)

Bu da benim son durağım Saraybosna'dan bazı kareler... Tamamını görmek isteyenler http://picasaweb.google.com/halukkarahan/SarajevoSeptember2008 adresinden buyurabilir...

100_8649.jpg

100_8650.jpg

100_8663.jpg

100_8667.jpg

100_8671.jpg

100_8676.jpg

100_8681.jpg

100_8686.jpg

100_8690.jpg

100_8701.jpg

Etiketler

merhaba tesadufen yazını gordum uye oldum senden bıraz hırvatıstan gezısı hakkında bılgı alabılmek ıcın agustos ayı basında gıtmeyı dusunuyorum yardımcı olursan sevınırm

gezi planı sadece Hırvatistan üzerine mi ? Biz Mostar'dan direkt Split e geçmiştik... Splitte bir apart daire tuttuk... Eğer birkaç kişi gidecekseniz ev sahibimizin telefonunu size verebilirim... Ev çok güzeldi... Fotoğraflarını da malle gönderebilirim... Geceliği bize 120 euro ya mal olmuştu... Biz buradan günü birlik adalara turlar yaptık... Brac ve Hvar'a ... adaları görmenizi kesinlikle tavsiye ederim...adalarda kalmak gibi bir şansınızda var....rakamlar aşapı yukarı aynı olur...bir günümüzüde şehir içi turuna bırakmıştık...oldtown haricindeki yerleri gezdik...daha sonra gece otobüsü ile dubrovnik'e geçtik...öpğlen saatlerinde oradaydık ve kendimizi denize attık...gerçi tatilimiz süresince hep denizdeydik orası da ayrı... eğer denizi seviyorsanız dalmaçya kıyıları ayrı güzel....adalarda bizim adalarımız gibi yapılaşma yok...acayip güzel şirin ufak taştan evler...en azından hvar tam anlamıyla öyleydi... dubrovnikte hostelde kalacaktık fakat yer olmadığı için hostelin tanıdığı bir bayanın evinin iki odasını kiraladık... geceliği 15euro du... bu söylediğim fiyatlar hep yatak fiyatları... yemeklerimizi genelde bildiğimiz yemeklerden seçmeye çalıştık makarna, pizza vs... ama split..oldtownda bir yerde bir köfte ızgara yedik gerçekten güzeldi...dubrovnik için bir akşam geçirdik sadece ertesi gün bosnaya geçmemiz gerekiyordu... dubrovnik oldtown un içi gece çok güzel...gündüzde ayrı güzeldir muhtemelen ama biz göremedik... eğer vaktiniz olursa 2-3 gün ayırın derim...

eğer gün sayısı ve seyehatiniz ile ilgili biraz daha ayrıntı verirseniz, farklı şeylerde söyleyebilirim...ama genel olarak aklıma gelenler bunlar..

şimdiden iyi tatiller..

BamBina' Alıntı:
Burek ve çevape yediyseniz, Bosnaya gerçekten gittiniz, diyebiliriz

bilgisizliğime verin ama "kuru et" diye tabir edilen bunlardan biri değilse eğer;buz gibi bir bira ile onu yemediyseniz,

gidip gitmediğinizi bilmem noexit ama,çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim...

yediğimiz yerde bira yoktu...yoğurt ile yedik cevapilerimizi...ama bosna birasıda içtik yani hatta çorba kıvamında bosnaya özgü sulu bir yemek ile....acemilik işte... ;)

olağanşüpheli' Alıntı:
bilgisizliğime verin ama "kuru et" diye tabir edilen bunlardan biri değilse eğer;buz gibi bir bira ile onu yemediyseniz,

hemen cevap verdıgın ıcın tesekkurler.
zagrep gıdıp donmeyı dusunuyoruz aslında zagrepten ınıp saraybosnadan donmek daha mantıklı ama ucak bılet fıyatı ole olunca daha fazla oluyor.
zagrepten zadara ınmeyı dusunuyoruz sonra sıbernık splıt dubrovnık ordan saraybosnaya gecmek ıstıyoruz ama yeterlı zman kalmayabılır ama sızın resımlerı gorup yazıları okuyunca cok sey kacıracagımızı dusundum. 2 kısı gıtmeyı dusunuyoruz ben ve bı kız arkadasım daha guvenlı bı yer oldugunu okudum ama sızden de teyıd almak ıstıyorum.8 yada 9 gun kalmayı dusunuyoruz.
cok luks bı tatıl butcemız yok
bunlar dogrultusunda tavsıyelerde bulunursan sevınırım
sımdıden cok tesekkurler...

Hırvatistan'ın hava yollarına bakmak lazım uygun bilet var mıdır diye? ama sanmıyorum... thy ile de gidiş ve geliş farklı lokasyondan olacaksa hep pahalı olacaktır... bizimde geçen sene fazla bütçemiz yoktu ve ilk avrupa deneyimimizdi...biz 4 kız 1 erkek olarak gitmiştik... güven yönünden pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum...biz hiç sıkıntı çekmedik..hırvatistanda tanıştığımız herkes gayet sıcak kanlıydı...siz eğer iki kişi gidecekseniz sizin için en güzeli hostellerde kalmak olacaktır....bu da ağustos sezonu için kişi başı 20 ile 25 euro arasında değişecektir. genelde otobüs garında elinde sobe yazan teyzeler görebilirsiniz...amaçları odalarını sizlere kiraya vermektir. Bu konuyu tectübe etmedik. Teyzeler bizim kızlara pek güven vermediği için biz splitte kalma olayını otobüs garı sırasındaki bir seyehat acentasına giderek onların yönlendirmesi sonrasında gidermiştik. Sizde böyle bir çözüme gidebilirsiniz sizi mutlaka bir hostele yönlendireceklerdir..Yada siz direkt internetten yapacağınız araştırmalar sonrasın gideceğiniz yerdeki hostellere ulaşabilir..Rezervasyon yaptırabilirsiniz...Yaptırıp, yaptırmamak sizin elinizde ama ağustos ayı yer bulamaya bilirsiniz. Biz dubrovnikte bulamamıştık...

Siz direkt Zagrebe gidecekseniz ve orada Zadara geçecek zamanı iyi ayarlamanız gerekmekte. Çünkü otobüs sistemleri bizim ulusoy, koç,metro turizme hiç benzemiyor... Pek zamanında ulaşması gerektikleri yerlere ulaşmıyorlar.. Zagrep Zadar arası 600 km arası olmalı...burayı gece yolculuğu ile de geçebilirsiniz.. Split daha aşağıda..Zagrep mimarisi ve tarihi yerleri ile gerçekten görülmesi gereken bir yer ama zadar ile ilgili aynı şeyleri söyleyemeyeceğim...Spliti tercih etmenizi oradan günü birlik adalara turları yapmanızı tavsiye ederim...Oradanda Dubrovnik'e geçebilirsiniz...Hatta zamanınız olursa motor kullanıyorsanız, bir motor kiralayıp Karadağ'a bile geçebilirsiniz..Adalar ile ilgili bir ayrıntı...Adaları uzak en yakını 2 saat... Vapurun ulaştığı yerde yerleşim olmuyor ve sizin adanın diğer ucuna gitmeniz gerekiyor... Bu da hem zaman kaybı (ort. uzaklıklar yarım saat 45 dakika arasında) hemde para kaybı...

Aslında uçak bileti bulabilseniz aşağıdaki sıralama sizi gerçekten çok mutlu edecektir.

2 gün zagrep
1 gün zadar
3 gün split (1 gün brac, 1 gün hvar, 1 gün şehir içi - isteğinize bağlı..)
2 gün dubrovnik

Ayrıyetten aklıma gelen 1-2 şey daha...
- Para bozduracağınız zaman otogar, tren garı yada havaalanı gibi yerlerdeki excahnge office'leri kullanmayın çünkü genelde şehir içindeki yerlere göre düşük kalıyorlar...
- Hvar ve Brac için hesap kitap yaparken vapur ücreti + otobüs ücreti olarak düşünün...
- Şehirler arası otobüslerde bagaj parasını ekstradan parça adedine göre alıyorlar..
- Güven konusunu hiç kafana takma, yalnız başına geçen çok bayan turist var ve hiç sıkıntı olmuyor.. Biz de yaşamadık zaten..

Neyse söz çok uzattım ve dağıttım sanırım, kusura bakmayın...

Ben geçen sene 500 euro civarı bir para harcamıştım...buna uçak dahil değildi..size bir ölçü olabilir belki..

olağanşüpheli' Alıntı:

Kuru et veya suho meso her yerde yenmez. :smiley: Yani, bulursunuz da o özel tadını alamazsınız.

29 haziranda Bosnadayız 4 kişi her yeri gezmeye çalışacağız :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR