Ynt: Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)
Hırvatistan'ın hava yollarına bakmak lazım uygun bilet var mıdır diye? ama sanmıyorum... thy ile de gidiş ve geliş farklı lokasyondan olacaksa hep pahalı olacaktır... bizimde geçen sene fazla bütçemiz yoktu ve ilk avrupa deneyimimizdi...biz 4 kız 1 erkek olarak gitmiştik... güven yönünden pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum...biz hiç sıkıntı çekmedik..hırvatistanda tanıştığımız herkes gayet sıcak kanlıydı...siz eğer iki kişi gidecekseniz sizin için en güzeli hostellerde kalmak olacaktır....bu da ağustos sezonu için kişi başı 20 ile 25 euro arasında değişecektir. genelde otobüs garında elinde sobe yazan teyzeler görebilirsiniz...amaçları odalarını sizlere kiraya vermektir. Bu konuyu tectübe etmedik. Teyzeler bizim kızlara pek güven vermediği için biz splitte kalma olayını otobüs garı sırasındaki bir seyehat acentasına giderek onların yönlendirmesi sonrasında gidermiştik. Sizde böyle bir çözüme gidebilirsiniz sizi mutlaka bir hostele yönlendireceklerdir..Yada siz direkt internetten yapacağınız araştırmalar sonrasın gideceğiniz yerdeki hostellere ulaşabilir..Rezervasyon yaptırabilirsiniz...Yaptırıp, yaptırmamak sizin elinizde ama ağustos ayı yer bulamaya bilirsiniz. Biz dubrovnikte bulamamıştık...
Siz direkt Zagrebe gidecekseniz ve orada Zadara geçecek zamanı iyi ayarlamanız gerekmekte. Çünkü otobüs sistemleri bizim ulusoy, koç,metro turizme hiç benzemiyor... Pek zamanında ulaşması gerektikleri yerlere ulaşmıyorlar.. Zagrep Zadar arası 600 km arası olmalı...burayı gece yolculuğu ile de geçebilirsiniz.. Split daha aşağıda..Zagrep mimarisi ve tarihi yerleri ile gerçekten görülmesi gereken bir yer ama zadar ile ilgili aynı şeyleri söyleyemeyeceğim...Spliti tercih etmenizi oradan günü birlik adalara turları yapmanızı tavsiye ederim...Oradanda Dubrovnik'e geçebilirsiniz...Hatta zamanınız olursa motor kullanıyorsanız, bir motor kiralayıp Karadağ'a bile geçebilirsiniz..Adalar ile ilgili bir ayrıntı...Adaları uzak en yakını 2 saat... Vapurun ulaştığı yerde yerleşim olmuyor ve sizin adanın diğer ucuna gitmeniz gerekiyor... Bu da hem zaman kaybı (ort. uzaklıklar yarım saat 45 dakika arasında) hemde para kaybı...
Aslında uçak bileti bulabilseniz aşağıdaki sıralama sizi gerçekten çok mutlu edecektir.
2 gün zagrep
1 gün zadar
3 gün split (1 gün brac, 1 gün hvar, 1 gün şehir içi - isteğinize bağlı..)
2 gün dubrovnik
Ayrıyetten aklıma gelen 1-2 şey daha...
- Para bozduracağınız zaman otogar, tren garı yada havaalanı gibi yerlerdeki excahnge office'leri kullanmayın çünkü genelde şehir içindeki yerlere göre düşük kalıyorlar...
- Hvar ve Brac için hesap kitap yaparken vapur ücreti + otobüs ücreti olarak düşünün...
- Şehirler arası otobüslerde bagaj parasını ekstradan parça adedine göre alıyorlar..
- Güven konusunu hiç kafana takma, yalnız başına geçen çok bayan turist var ve hiç sıkıntı olmuyor.. Biz de yaşamadık zaten..
Neyse söz çok uzattım ve dağıttım sanırım, kusura bakmayın...
Ben geçen sene 500 euro civarı bir para harcamıştım...buna uçak dahil değildi..size bir ölçü olabilir belki..