Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,600
Ynt: Bosna Hersek - Hırvatistan Gezi Yazım (1. Kısım - Saraybosna)

öncelikle 4 gece 5 gündüzümüz var varış noktamız saraybosna son nokta dubrovnik dönüş saraybosna araç kiraladık nerelerde geceleyebiliriz sizlerce hangisi uygun olur tşk.

Etiketler

Bende gectiğimiz sene saraybosna-mostar-dubrovnik yapmıstım 7 gun sürmüştü ve bu üc yer için biraz fazla gelmişti. Bence 4 gece ve 5 gündüz için ideal bir rota olabilir.

Şimdiden iyi seyahatler dilerim.

SABIRSIZLANIYORUM GİDEBİLMEK İÇİN ORALARA AZ KALDI

benim de ağustosta saraybosna, mostar, dubrovnik seyahat planım var. sanırım ucakla saraybosna gidiş dönüş daha uygun. bu hattı daha önce gezenlerin tavsiyesi olursa sevinirim. 1 hafta yeterli olacaktır sanırım

Merhaba

Aşağıdaki konu belki size yardımcı olabilir. İncelemenizi tavsiye ederim;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35815.0

Başka sorularınız da olursa, yardımcı olmaya çalışırım.

tesekkur ederim link icin, zaten epey de bir yazi ve fikir var, sanirim saraybosna'ya 2 gun, mostar'a 1 gun, dubrovnik'e 3 gun yeter.

Bence Mostarda bir gece geçirmelisin çünkü mostar geceleri daha bir güzel oluyor. Dubrovnikte bende 3 gun geçirmiştim ama açıkçası fazla gelmişti. Biraz fazla turistik ve çok kalabalık geldi bana . Ben yapamamıştım ama Dubrovnik civarında çok güzel ve daha sakin yerler ve adalar var bence bir iki gününde bunun için ayırmalısın. Tabi bu naçizane benim önerim:smiley:

Makul bir plan... eğer gidiş ve dönüşü uçak ile saraybosna'dan yapacaksanız otobüs saatlerini iyi ayarlayın... otobüsler çok sık indi bindi yaptıkları için ulaşım süreleri uzayabiliyor...

Eğer hostellerde kalmayı düşünüyorsanız Saraybosna ünlü çeşmenye çok yakın bir hostel var adı Hostel Ljubicica...ama nasıl bir yerdir bilmiyorum, kalmadım açıkçası ama yorumlara hostels.com gibi sitelerden bakabilirsiniz..

Biz merkezin biraz dışında (taksi ile 4-5 euro) bir pansiyonda kalmıştık tavsiye üzerine... Sahibi şehir dışında olduğu için oğlu ilgilenmişti bizlerle, Türkiye'de kaldıkları için iyi derecede Türkçe biliyorlar ve çok yardımcı oluyorlar... iletişime geçebilirsiniz.. Mirsad Kalajdzic Bey’in pansiyonu.. Kendisine “Tel. 00 387 33 617 155, cep: 00 387 61 101 527” ulaşabilirsiniz...

Mostar'a geçmek için otobüs garına gitmeniz gerekiyor, onun içinde yine çeşmenin oradan geçen tranwaylara binmeniz yeterli...gara kadar gidiyor tranwaylar...

Mostar garında ise sizi ellerinde sobe yazan kişiler karşılayacaktır, birinin peşine takılıp gösterecekleri yere bakabilirsiniz... biz yine bir hostelde kalmıştık...

Mostar'dan sabah erken saatlerde (9 gibi) otobüsler olmalı, biz splite bu saatlerde geçmiştik... orada ise sizi youth hosteli tavsiye ederim, eğer yer yoksa sizi tanıdıkları yerlere yönlendiriyorlar... biz bir aile yanında bir evde kalmıştık, evin 2 odasını bizlere vermişlerdi...gayet temiz ve güvenliydi...

Bu arada Saraybosna'da mutlaka turist info ya uğrayarak tünel gezisine katılmak istediğinizi belirtin... 10 euroydu yanlış hatırlamıyorsam...size bir saat verecekler ve o saatte sizi minibüslerle oraya götürecekler... Bu gezi sonrası Bosnalı kardeşlerimizin Bosna Savaşında neler yaşadığını bir nebze olsun anlayabilirsiniz.

Sanırım bu bilgilerde size ayrıca yardımcı olacaktır..

kayadogan' Alıntı:
tesekkur ederim link icin, zaten epey de bir yazi ve fikir var, sanirim saraybosna'ya 2 gun, mostar'a 1 gun, dubrovnik'e 3 gun yeter.

Bu arada Dubrovnik'e indiğinizde kron (hırvatistan yerel para birimi) ihtiyacınız olacak...otogardaki change office lerden bu ihtiyacınızı gidermeyin çünkü şehir merkezi ile bir hayli farkediyor... tecrübe ile sabittir :D

Kadir yardımcı olacak bilgileri yazmış. :smiley:

Ben de bir iki ekleme yapayım...

Başçarşı civarında bir çok pansiyon bulacaksınız. Özellikle, çevapi (köfte) lokantaların olduğu sokakta... Ağustos döneminde fiyatlar 20-35 euro civarındadır.

Otobüs garına gitmek için, her hangi bir tranvay durağından 1 numaralı tranvaya binmeniz gerekiyor. Sakın 3e binmeyin, onlar en sık geçenlerdir, sizi İlica tarafına götürür. :smiley: Yanlışlıkla giderseniz de, Vrelo Bosne'yi gezin orda, çok güzeldir. :smiley:

Mostar'a gitmişken, Buna nehrini de unutmayın. ;)

Hırvatistan'ın para birimi ise Kuna'dır. Dubrovnik'te lazım olacaktır, euro ile de ödeme yapabilirsiniz ama, daha pahalıya gelir.

Şimdiden iyi yolculuklar.

benim aklımda kron diye kalmış kuno yaw.... eski bisiklet kadrom kron'du ordan kaldı sanırım...

Bosna'nınkini hatırlıyorum ama KM (Konvertable Mark) :p

süpersiniz ne diyimmm!! herkesin eline sağlık yazıları için. aklımdaki hemen tüm ne, nerede, nasıl soruları cevaplandı :smiley:
biz de arkadaşımla bu cumartesi saraybosnaya gidiyoruz, rotamız mostar-dubrovnik-split- adalar-saraybosna.
cumartesi öğlen saraybosnada olucaz kısmetse, hemen mostara geçmeyi planladık çünkü son gün, yani haftaya pazar, uçağımız akşam 6da, bir önceki gece saraybosnaya geçip son günümüzü orda gezerek geçirmeyi düşünüyoruz.

Ben mi kaçırdım bilemiyorum ama göremedim, Dubrovnik için yerel dokusu olan uygun bir pansiyon/hostel/otel tavsiyeniz var mı?

Bence Saraybosna'yı son güne bırakmayın eğer pazarsa uçağınız c.tesi orda olun, rahat rahat gezin çünkü gerçekten gezilecek epey yer var...

Dubrovnik e gelince Youth Hostel en iyi adres diyebilirim size, eğer orada yer bulamazsanız daha öncede belirttiğim gibi sizi tanıdıkları bildikleri bir pansiyona yönlendireceklerdir. Tabii bunu onlardan istemeniz gerekiyor.. Hırvatistan da evinin birkaç odasını kiralayarak geçinen birçok insan var. Biz geçen sene gittiğimizde 5 kişiydik ve rezervasyonsuz şekilde youth hostele gittik onlarda bizi 2 çocuklu dul bir kadıncağıza yönlendirdiler ve çok iyi anlaştık... Genelde bu kişiler iyi derecede ingilizce biliyor zaten...sıkıntı çekmezsiniz... Bir başka seçeneğinizde dubrovnik otogarına gittiğinizde ellerinde sobe yazan kişilerin yönlendirmesine uymak olabilir ama eğer öyle birşey yaparsanız mutlaka oldcity e yakın bir yerde kalmaya bakın, öbür türlü çok yorulursunuz..ayrıca dubrovnik otogar ile oldcity arasında yaklaşık 20 dk lık bir yol var... direkt şehiriçi otobüsleri ile ulaşabilirsiniz, taksiye binmenize gerek yok... şehir içi otobüsleri bizim istanbuldaki mercedesler gibi..rahat ve klimalı...biletini büfelerden almanız gerekiyor..

Geziniz boyunca işinize yarayarcak birkaçşeyi aşağıda sizlerle paylaşmak isterim...

Split Map

Split Oldcity Map

Split -Dubrovnik şehirlerarası otobüs tarifesi (2008 yaz)

Dubrovnik Map

dersu' Alıntı:
süpersiniz ne diyimmm!! herkesin eline sağlık yazıları için. aklımdaki hemen tüm ne, nerede, nasıl soruları cevaplandı :smiley:
biz de arkadaşımla bu cumartesi saraybosnaya gidiyoruz, rotamız mostar-dubrovnik-split- adalar-saraybosna.
cumartesi öğlen saraybosnada olucaz kısmetse, hemen mostara geçmeyi planladık çünkü son gün, yani haftaya pazar, uçağımız akşam 6da, bir önceki gece saraybosnaya geçip son günümüzü orda gezerek geçirmeyi düşünüyoruz.

Ben mi kaçırdım bilemiyorum ama göremedim, Dubrovnik için yerel dokusu olan uygun bir pansiyon/hostel/otel tavsiyeniz var mı?

cok cok guzel cevaplar aldım, anca bu kadar yardımcı olunabilirdi. benden once gidecek olan dersunun da yorumlarını beklerim geldikten sonra, daha guncel olur.

Sarayevo'da gezilecek yerler hakkında, aşağıdaki link size yardımcı olabilir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16492.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR