Ynt: Bolu'da Suzuki Ustası Tavsiyesi
İlhami bey,
Hazır expertiz yapacak kadar suzuki'den anlarım diyen birini bulunca sorayım dedim.
Bu 1.6 motorlu suzukilerin hararet vs sebebiyle silindir kafası veya kapağı çatlattığı doğru mudur? Çatlamasın diye ne yapmak lazımdır, hiç başınıza geldi mi? Son zamanlarda 2010-2011 model küçük motorlu araçlara bakıyorum (daihatsu, suzuki vs), ama bu konu biraz kafa kurcalıyor. Daihatsu'nun böyle bir problemini duymadım ama onun da kusuru vitara'dan biraz daha küçük olması.
Konunun detayına girecek olursak, burada bir sitede aynı silindir kafası çatlatma olayının yeni suzukilerde de olabildiği anlaşılıyor (referans: http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/suzuki/grand-vitara-swb-2005/?section=good daha 24bin mil (40bin km) civarında iken çatlamış), tabi söz konusu problem 1000 arabadan 1'inde bile olsa bu siteye konunun girmesine yetmiştir ama benim merak ettiğim eski kasa 1.6 suzuki'leri kullanan arkadaşların bu konuda neler yaşadığı. Radyatör şişletme vs konularını hepmiz biliyoruz sebebi de az çok belli 1.6 motor koca tekerlekleri çevirince tabi sürekli yüksek devirde çalışmak zorunda kalıyor, haliyle soğutma sisteminde en ufak bir yetersizlik hararete sebep olabilir. Gel gelelim aynı problemi daihatsu'da duymadım. Gerçi sitede daihatsu kullanan da çok yok ama yabancı sitelerde de böyle birşey görmedim.
Niye konuyla ilgiliyim derseniz, arazi şanzımanı vs yok ama şu yeni 1.6 vitara göze hoş görünüyor ve benim için muhtemelen yeterli bir arazi performansı vardır (sürekli 4 çeker ve diferansiyel kilidi bile yok ama ESP var idare ediyordur diye tahmin ediyorum), zaten offroada falan da gidecek değilim kış ortası pikniğe gideceğim sadece.
Yani uzun lafın kısası bu araba bana uzun vadede dert olur mu onu merak ediyorum, araba alınca 3 sene sonra satma huyum yoktur, hele bir de sıfıra yakın km'deyse 10 sene kullanırım muhtemelen o yüzden bu konuyu anlamam lazım.
Tabi diyeceksiniz ki onunla uğraşacağınıza alın bir 2.0 motorlu araba, ne hararet problemi olur ne birşey, o da mantıklı tabi de 6-8 yaşında arabanın üzerindeki 40-45 binlira fiyat etiketi de pek mantıklı gelmiyor bana, öte yandan teknik olarak problemli olma ihtimali olan arabanın modeli yeni km'si daha az olsa ne olur o daha mantıksız diyebilirsiniz tabi.
Buyrun bu probleme bir expertiz yapın. Acil yorum lazım
Teşekkürler..