Bolu'da Suzuki Ustası Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kredno Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,971
Ynt: Bolu'da Suzuki Ustası Tavsiyesi

Alıntı :
(Aklıma takılanlar:

- Nasıl olup ta bu kadar az kullanılmış?
- 12500km'deki arabayı bir insan neden satar, satacaksa neden alır?

İşin garibi bunlardan bir değil birkaç tane var.)
--------

sahibinden.com da satılık arazi taşıtlarından 1.000-30.000 km. sınırlaması ve 2011-2014 model arası olanları arattım.
Suzuki 36 adet,
Toyota 55 adet,
Nissan 754 adet,
Mitsubis 97 adet,
Honda 37 adet,
Mercedes 59 adet,
Land 298 adet,
BMW 81 adet,
görünüyor.....

Öyle bir kaç tane değil toplamı 3511 adetti... Her marka araçtan az km ve az yaşta bulmak mümkün. Bu normal bir davranıştır, akla takmaya değmez. Alın genç bir araç rahat edin.

Etiketler

Merhaba Kadir Bey
Bende vitara kullanıcısı olarak başıma gelenleri size yazayım.Bu arada İlhami ve Oğuz beyler benimde tecrübelerine güvendiğim ara ara başvurduğum arkadaşlar belirteyim.2000 Model vitarayı aldığımda kırmızı antifiriz vardı.Su eksiltme problemi vardı.Bir müddet sonra oğlum eksilen suyu tamamlamayıp hararet yaptırınca conta,sökülmüşken de sübap değiştirdik.Tekrar kırmızı antifiriz koyduk.Su eksiltmeye devam etti ve kalorifer peteğinden sol paspas altına kaçtığını gördüm.Bu yada başka forumdu hatırlamıyorum kırmızı antifirizin eski nesil yada yaşlanmış araçlarda problem olduğunu en ufak delik yada gevşek hortumdan kolayca sızabileceği yazılıydı.Buna istinaden kendim antifirizi değiştirdim.Eski yani mavi-yeşil antifiriz koydum su kaçağı kesildi.Ben nerdeyse kalorifer peteğini değiştirecektim.Kırmızı antifiriz önceden beri kullanılmıyorsa kireç pas tortusunu çözüyor ve kendiliğinden tıkanmış sızıntıları açıyor bunu ben yaşadım.Nacizane tavsiyem,mavi-yeşil antifiriz koydurmanız yönünde olacaktır.Birde bu başlık altında ikinci konu olan vitara hararet problemi bence sadece bakımsız-sağlıksız araçlar için geçerlidir diye düşünüyorum.Benim aracım on numara olmamasına rağmen problem yaşamıyorum.Bende forumda yazılanlardan çekinip Acartech Mehmet beyden dijital gösterge alıp takmıştım.Bende hararetin 75-85 arasında gezindiğini görüyorum.Aracınıza keyifle binin korkulacak hiç bir şeyi yok,her ustaya kurcalatmayın benim öğrendiğim bunlar.

Merhaba Tahsin bey
Aracı su eksiltme sorununun lpg hortumlarından kaynaklandığını düşündük ve değiştirdik. Teşhis ilk etapta doğruydu. Hortumlar perişan haldeydi. Ancak araç su eksiltmeye devam etti. Bunun üzerine Tekrar aracı servise götürdüm. Lifte alıp baktılar ve aracın su radyatöründen sızıntı olduğunu saptadık. Önerilen: radyatörün sökülesi ve şişlenerek temizlenmesi, sızıntı yapan yerin tamir edilmesi.
Şimdi ben aracı altı ay önce aldığımda araçta mavi dediğimiz antifriz vardı. Ben bu siteden okuduklarımdan yola çıkarak aracın bütün yağlarını, bütün kayışlarını, antifrizini de kırmızı olanıyla değiştim. 10000 km hiç bir sorun yaşamadım, sonrasında ise araç su ekşitmeye başladı. Şimdide radyatör sıkıntı yaratmaya başladı. Yetkili servis kırmızı antifriz koymak gerektiğini söylüyor. Sizin yazdıklarınıza ben de hak veriyorum. Şimdi bilemiyorum ne yapayım? Antifrizi değiştirsem mi? Bilmiyorum.

Tabi karar sizin.Ben kar-zarar hesabı yapmıştım.Yıllarca mavi antifirizli arabalara bindik.Ne aracımız dondu ne de bu tür şikayetlerimiz oldu.Ne kaybederim mavi antifiriz koyarsam diye düşündüm ve en azından bir olasılığı aklımdan çıkarmış olayım dedim.Sonuçta pişman olmadım.Ticari araç kullanırken shell antifiriz kullanırdım.2-3 yıldada bozulma olmazdı ama ekleyeceğim yaz kış hiç antifirizsiz kullanmazdım.

Yetkili servis kırmızı antifriz koymak gerektiğini söylüyor. Sizin yazdıklarınıza ben de hak veriyorum. Şimdi bilemiyorum ne yapayım? Antifrizi değiştirsem mi? Bilmiyorum.

Kırmızı antifriz kireçleri söküp delikleri ortaya çıkarıyormuş, diğerinin böyle bir huyu yok. Bunun doğru olduğunu varsayarsak,
netice itibari ile kırmızı ile devam ederseniz kireçleri temizlenmiş bir aracınız olacak. İlerde hararet yapma ihtimali azalır, ama bu arada da biraz uğraştırır.
Tabi dediğim gibi "doğru olduğunu varsayarsak". İşin aslı hangi maddenin hangi metalle ne tür bir etkileşimi olacağı türünden detaylı bir konu olduğu için ve işin aslını çözebilmek için soğutma sistemindeki tüm metal türlerini bilmek ve ayrıca bir de kimyacı olmak gerekeceği için bilmek biraz zor. O yüzden kullanma klavuzuna bakın dedim. Servis kırmızı diyorsa muhtemelen doğrudur, ama biz detaylı düşünmeyi sevmeyen "rahat adamlar" ın yaşadığı bir ülkedeyiz- o yüzden ben olsam başka bir kaynaktan mutlaka kontrol ederdim.

Yetkili servis kırmızı antifriz ekledi araca. Onlar kırmızı diyorlar. Şimdi tabii ölçü meselesi de var. Yani ne kadar su, ne kadar antifriz? Ben bilmiyorum.

Bu sitede deneyimli ve birikimli arkadaşlar var onların önerisi de kırmızı olanının kullanılması yönünde.

Sanırım ben de Tahsin bey gibi yapacağım. Önce radyatörü temizletip, hale yola koyacağım, sonra da önce tekrar kırmız deneyip dikiş tutmazsa eski Schel mavi antifrizine döneceğim.

Şimdi bilenlerden bir ricam var:
1. Kırmızı Antifrize devam edelim mi?
2. Saf su kullanarak ne oranda bir karışım yapmalıyız. 1 litre antifrize üç litre su mu? Yada yarı yarıya mı?
3. Neden kırmızı antifriz kullanmalıyız. Bu konuda bilgiye dayanan bir açıklama olursa daha ikna edici olmaz mı?

Saf su kullanarak ne oranda bir karışım yapmalıyız.

%50-%50

Neden kırmızı antifriz kullanmalıyız. Bu konuda bilgiye dayanan bir açıklama olursa daha ikna edici olmaz mı?

Araçlar değiştikçe yapıldıkları maddeler değişiyor, yeni araçlarda motor üstü alüminyum, hatta daha da yeni olanlarda blok ta alüminyum. Alüminyum mavi antifrizi sevmiyor, detayını kimyacılar bilir. Sizin araca hangi antifriz uygun olduğunu da ancak aracı yapan şirket bilir, onların yetkili servisi kırmızı diyorsa muhtemelen öyledir, ama ben olsam kendi kendilerine insiyatif alma ihtimallerine karşı kullanma klavuzuna da bakarım.

Bu arada bu pembe / kırmızı antifrizi hali hazırda %50-%50 saf su ile karıştırarak satan şirketler varmış (toyota bunlardan biri).
Sizin aldığınız antifriz de böyleyse, onu tekrar saf su ile karıştırmamanız gerekiyor (en azından ben böyle anladım.)
Konuyu bir de servise sorun derim, ya da kutunun üzerindeki yazıları okuyun orda yazıyordur.

Konuyu hala takip eden varsa, buna bakmanızda fayda var: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102018.msg1315429#msg1315429

Merhabalar,

Ben de iki ay önce Bolu'ya taşındım ve geçtiğimiz hafta Grand Vitara XL7 2.7 aldım. Alışveriş deneyimim fazla olmadığından araçtaki bazı sıkıntıları sonradan farkettim. (Örneğin arazi vitesini kullanınca 4WD lambası yanıp sönüyor, araç 10 km yol alırsa sayaç 7 km gösteriyor, hız göstergesi takılıyor...gibi.) Forum kullanma konusunda da acemiyim ancak tecrübeli arkadaşlardan yardım istemek amacıyla buraya bir yazayım dedim. Teşekkürler.

bkdoruk Bolu'ya ve foruma hoşgeldiniz. Tanışma kısmından kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz.
1 yılı aşkın XL-7 Kullanmıştım. Ancak; benimki 2.0 TD idi.

MERHABALAR iLHAMİ BEY

Tanışma bölümünü bulamadım ancak burada biraz tanıtayım kendimi. Bekir Kürşat DORUK. 78 Ankara doğumluyum. 2 ay kadar önce Kırşehir'deki üniversiteden Bolu'ya geçiş yaptım. Bu tür araçlara merakım 4-5 ay önce başlamıştı ancak ilk deneyimim biraz kötü oldu, aldığım araç biraz hırpalanmış gibi geliyor bana, bir de acemisiyim bu araçların. Biraz acelecilik yapıp temizi fiyatına temiz olmayanını aldım galiba, ancak güzelce bakıp uzun süre kullanma niyetindeyim. Gecen hafta CNG montajı yaptırdım şimdilik deneme aşamasındayım ancak kilometre ve hız göstergesi bozuk olduğundan yakıtı da hesaplayamıyorum. Daha hiçbir ustaya da göstermedim durumu nedir, acil bir ihtiyacı var mı diye. Bolu sanayisinde pek tanıdığım yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR