Bolu'da Suzuki Ustası Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kredno Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,031
Ynt: Bolu'da Suzuki Ustası Tavsiyesi

Oğuz abinin bilgisi yadsınamaz. Doğrudur, ancak; 20 bin km diye bir ifadesini ben görmedim.
Aynı aracın 5 kapısını 13-14 ay 35.000 km kadar kullandım hemde LPG li olarak. LPG montajı benden önce yapılmıştı ve alırken en kötü ihtimal sübapları değiştiririm diye kabul ederek almıştım. Gerek de olmadı.

Bu arada değiştirmek isteyenler için, Güneş marka Grand Vitara çelik süpab takımı 250 tl.

Etiketler

Oğuz abinin bilgisi yadsınamaz. Doğrudur, ancak; 20 bin km diye bir ifadesini ben görmedim.

Artık nerelerde yazmıştı ben de hatırlamıyorum, belki de yazmamıştır bir şekilde aklımda kalmış. Belki kendi gelir düzeltir. Geçen baktığım bir listede subablarda hidrolik iticisi olmayan bütün suzukiler 'lpg uyumsuz" kategorisindeydi ve bu araçlarda o itici de yok diye biliyorum ama o da nerden aklımda kaldı onu da şu an hatırlayamadım.

Bu arada değiştirmek isteyenler için, Güneş marka Grand Vitara çelik süpab takımı 250 tl.

Onlara ilave bir de yuvalarını traşlayıp düzeltmek gerekiyor sanırım, yanlız o iş mantıksız bence, yeni arabaya motor yaptırma işine girecek olduktan sonra gerek yok, bir 5-6 sene içinde benim rav4'e yaparız o işi, iki araç arasındaki fiyat farkını düşünürseniz toplamda 20 bin ytl daha ucuza çıkar :D

sakyuz' Alıntı:
Onlara ilave bir de yuvalarını traşlayıp düzeltmek gerekiyor sanırım, yanlız o iş mantıksız bence, yeni arabaya motor yaptırma işine girecek olduktan sonra gerek yok, bir 5-6 sene içinde benim rav4'e yaparız o işi, iki araç arasındaki fiyat farkını düşünürseniz toplamda 20 bin ytl daha ucuza çıkar :D
Bir takım süpab değişiminden motor yaptırmaya nasıl geldiniz? :D

Bir takım süpab değişiminden motor yaptırmaya nasıl geldiniz? :D

Aynı düzeyde değil, ama yuvalarının traşlanma işi sakat onu sonsuz sayıda yaptıramazsınız, çekirge olsa olsa bir-iki-üç defa falan sıçrar, gidişatı iyi değil, anca 100bin'de bir olacak ki kabul edilebilir olsun. İşin içinde 20bin km'de o düzeye gelme ihtimali varsa hem ekonomik açıdan mantıklı değil hem de çekirge çok hızlı sıçrıyor motoru yiyip bitiriyor gibi geldi bana. Gerçi o 20bin km'nin "istanbuldun dur kalk trafiğindeki 20bin" olduğundan şüpheliyim ben.

Merhaba
Yardıma ihtiyacım var.
Bir hafta önce 2001 JLX Otomatik Vitara aracımın yağını değiştirdim. Araç 140000 de şu anda. Castrol koyduklarını söylediler. Ancak Ankara'dan İstanbul'a varınca yağına bir bakayım istedim ve yağ çubuğunu çekince yağın köpüklendiğini gördüm. Bu canımı sıktı biraz. Neden olduğunu anlamadım. Nedenini bilen varsa yazabilirse sevinirim. Yağı değiştirmeli miyim? Bu normal mi?

Hazır Vitara üstatlarını bu kısımda yakalamışken ve deneyimsiz biri olarak sormak istediğim başka şeyler de var.
İstanbul'dan Ankara'ya gelinceye kadar araba yarım litre su eksiltti. Bu normal mi? Araca harici hararet ölçer taktırdığımdan yol boyunca hararet yapmadığından eminim. Motor sıcaklığı 70- 75 aralığındaydı hep. Bu gün sanayide usta baktı kaçak yok, olsa olsa conta çürümüş ya da kaçırıyor olabilir dedi. Anlamak için üst kapağı açmak gerektiği teşhisinde bulundu. Araç orijinal olduğundan buna pek yanaşmadım.
Bir hafta daha denemek üzere sanayiden ayrıldım. Ne dersiniz? Bu arada usta hortumlara lamba ile baktı ve hortumlarda sorun yok dedi. Lifte almadı. Bu arada aracı ilk aldığımda (131000 km ) bütün yağlarını, antifrizini, bütün kayışlarını, değiştirdim ve sizlerden bu site sayesinde öğrendiğim pembe antifrizden koydurdum.
Bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21725.60#ixzz2sOCejcbY

Vitara'lardan pek anlamam ama normal olmayan şeyleri söyliyim:

Yağ köpüklendiyse - ya yağı fazla koymuşlardır ya da ortada bir problem var.
Su eksilttiyse - normal değil.
2001 model arbanın 140bin km'de olması da çok iyi birşey değil, söyle bir 240bin olsa belki daha iyi bakılmış olurdu, en azından km saati hızlı ilerlediği için bakım vaktinin gelmiş olduğunu herkes anlardı.
Ya sizden önceki sahibi arabaya iyi bakmamış (km saati ilerlemediği için), ya km orjinal değil, ya da üstünde suzuki yazıyor ama japon arabası değil diyesim geliyor. Zaten kafamı kurcalayan da bu yoksa şimdiye kadar burda muhabbetini yaptığımız sözkonusu 2011 model vitarayı almış olurdum ama böyle şeyleri okuyunca içimden bir ses "bu araba senin tanıdığın japonlara benzemiyor uzak dur" diyor.
Bu arada orjinal antifrizin pembe renkli olan olduğundan emin değilseniz kullanma klavuzundan bakıp kontrol edin derim, yanlış antifriz radyatörün su kaçırmasına sebep olabilir (tabi iş işten geçtikten sonra düzeltmesi de radyatör tamirinden geçiyor).

Yanıtınız için teşekkür ederim.
Arabanın ben üçüncü sahibiyim, ilk iki sahibini de biliyorum. Aracı buna rağmen her şeyini araştırdım ve öyle aldım. Düzenli servise gitmiş bir araç. Alırken ayrıca uzman denetimi yaptırarak aldım. Şimdi motor kapağını açtırsam mı açtırmasam mı? Bilmiyorum.

Düzenli servise gitmiş bir araç. Alırken ayrıca uzman denetimi yaptırarak aldım. Şimdi motor kapağını açtırsam mı açtırmasam mı? Bilmiyorum.

Uzman denetimi derken öyle çok fazla birşeye baktıkları yok, bariz gözüken problemlere bakıyorlar sadece. Mesela sizin radyatörü söküp "bunun içi paslanmış herhalde antifrizi de 10 senedir değişmemiştir" diyemezler, bu anlayabildikleri şeylerden biri değil.
Öte yandan usta radyatörde kaçak yok diyorsa muhtemelen öyledir. Motor kapağı açma konusuna gelince, siz o ustayı tanıyorsanız, daha önceki araçlarınıza da o baktıysa, siz kırmak-üzmek istemeyeceği türden bir müşteriyseniz, dediği doğrudur. Öyle değilse bilmiyorum ama netice itibari ile adam usta, biz de daha iyi bilmiyoruz.

Motor kapağını açtırmakla bir şey olmaz. Güvendiğiniz bir ustaya açtırın.
Yanlış antifiriz sadece radyatör sorunu değil, üst kapak contasının sırdırmasına da sebep verir.
Hazır açılmışken kapağa baktırın, şart değil ise taşlama işine girmenizi tavsiye etmiyorum. Montajda ise mutlaka orjinal conta takımı kullanın.
Bu arada sayın sakyuz (isminizi bilmiyorum kusura bakmayın) şu an sahip olduğum Vitara orjinal 133 bin km de.

Aracı altı aydan beri kullanıyorum. Dolayısıyla ustayı da altı aydan beri tanıyorum. Eskiden tanıdığım biri değil. Yağını da bir hafta önce değiştirdim. İlk aldığımda da her şeyini bujileri dahil yeniledim. Harici hararet saatini bağlattım. Şimdi contadan kaçak var denmesi canımı sıktı. Conta değişimine 600 en z olur 1000 tl ye kadar yolu var denince canım iyice sıkıldı.

Araca pembe antifriz koydurtmuştum. Buradan öğrendiğim kadarıyla. 10000 km sorun çıkarmadı. Şimdi ekleme kabından sürekli eksiltme oluyor.

Bu arada sayın sakyuz (isminizi bilmiyorum kusura bakmayın) şu an sahip olduğum Vitara orjinal 133 bin km de.

İlhami bey siz işin piri olmuşsunuz artık muhtemelen o araç piyasadaki en bakımlı JLX'lerden biridir... (tabi bu durumda Kadir beyin problem çıkartmış aracının bakım işlemleri ile sizinkini kıyaslamak isterdik, eğer mümkün olsaydı, biryerlerde değişik birşeyler olmalı.)

Araca pembe antifriz koydurtmuştum.

Pembe antifriz konusu nerden çıktı hiç duymamıştım o yıllardaki bir araçta öyle bir antifriz kullanıldığını, gerçi suzuki'den de anlamam fazla, yanılıyor olabilirim.

kadir çevik' Alıntı:
Araca pembe antifriz koydurtmuştum. Buradan öğrendiğim kadarıyla. 10000 km sorun çıkarmadı. Şimdi ekleme kabından sürekli eksiltme oluyor.
Öncelikle bakacağınız yerler LPG sistemi ve arabanın altındaki paspasların ıslaklığını kontrol ederek başlamanızı tavsiye ederim.
Ne alaka diyeceksiniz. 2 yıl önceki kayıtlara bakarsanız başıma geldiğini görürsünüz :smiley:

sakyuz' Alıntı:
İlhami bey siz işin piri olmuşsunuz artık muhtemelen o araç piyasadaki en bakımlı JLX'lerden biridir... (tabi bu durumda Kadir beyin problem çıkartmış aracının bakım işlemleri ile sizinkini kıyaslamak isterdik, eğer mümkün olsaydı, biryerlerde değişik birşeyler olmalı.)
Estağfirullah öyle uzman olmak gibi bir iddiam yok. Kimisi klasik sever, kimisi motorsiklet. Bende bunları seviyorum işte.
Bundan önceki aracım 2006 JLX-AL ile takas teklifi geldiğinde aracın durumunu ve kilometresini sordum. Beğenirsem alırım dedim. Beğendim aldım :smiley:

Pembe antifrizi bu sitede sürekli okuyordum ona istinaden koydurdum. Yanlış yapmadım umarım. Bu arada başka ustalara da danıştım biri yetkili bayi, getir basınçla deneriz kaçak neredense buluruz dedi. İstanbul'dan bir başka usta yedek depodan su eksiltmesi sorun değil. Radyatörde su varsa yarım litre su eksiltmesi sorun değil dedi. Benim de kafam iyice karıştı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri