Bizim Motokaravanımız : Anemon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan armes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,117

armes

Kamp II
Arkadaşlar merhaba,

17.Ağustos 2011 de ilk mesajımla adım attığım bu sitede ;sizlerinde bilgi ve deneyimlerinizden yararlanarak koyduğum hedefime ulaştım.Bugüne değin bazı topiklerde,bazı arkadaşlarımızla mesajlaşma sırasında yaptığım çalışmaları yüzeysel açıkladım ancak benimde birşeyler yaptığım ama detaylandırmadığım düşünülmüş olabilir.
Artık motokaravanımı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve sizlerle paylaşmayı geç de olsa gerçekleştiriyorum.Bu aracın yapımına harcadığı emekler nedeniyle Ege Karavan Sn.Mehmet Beyede tanıtımım başlarken teşekkürlerimi iletiyorum.
Hedef araç ve planını yine bu sitedeki bilgilerle belirledim.Hemen her zaman eşimle birlikte 2 kişi yaşamayı (üniversitedeki oğullarımızın çok nadir yanımızda olabileceklerini) düşünerek; aracında, kamp içi-dışı her tür konaklamaya uygunluğunu(bazen dağ-yayla ,bazen şehir içi ) avantaj düşünerek PSA gurubundan 2007 model Ducato'ya yaklaşık 4-5 ay arayışla şubat ayında buldum.
Araç içi yerleşimi de araç sahibi olmadan zaten hazırdı.Bu planı da yerli karavan imalatçıları modellerinden ve yabancı karavan üretici firmaların sitelerinden yararlanarak tasarladım.(Zaten bu araçlarda nerdeyse klasikleşen birkaç yerleşim düzeni var)

Karavana dönüştürme işlemi için İzmir'de Ege karavan Mehmet Beyle tanışıp,kendisinin imaline karar verildi.Araç Nisan başında iç temizliği yapılıp,ara bölmesi ve yolcu koltukları sökülerek kendisine teslim edildi.likle
Öncelikle aracın dış görüntülerinden başlayarak genel başlıkları(sitedeki teknik konular) fotoğraflarla açıklamaya çalışacağım

011.JPG

012.JPG

010.JPG

013.JPG

Etiketler
Ynt: Bizim Motokaravanımız : Anemon

merhabalar arif bey yeni karavanınız hayırlı olsun iç resim lerde atacaksınız herhalde.. ;D

arikandalı' Alıntı:
merhabalar arif bey yeni karavanınız hayırlı olsun iç resim lerde atacaksınız herhalde.. ;D

Evet,sn.arikandalı bahsettiğim gibi Teknik bölümdeki başlıklar altında...Bilgileri düzenlemeye çalışıyorum,karavan yaşamına alışmak bu zevki tatmak uğruna biraz zaman kaybı yaşadım bilgileri paylaşmak için.

ENERJİ

Araçta kullanılabilecek elektrikli cihaz ve aletler 12 V.seçilmeye çalışıldı.Örneğin;buzdolabı,TV vb.gibi(zaten hidrofor pompası,WC uyarı ledleri,iç aydınlatma,kalorifer ve su ısıtma gereçleri 12 V.)
Buzdolabı için;Altus AL 306:114 lt.büro tipi buzdolabı alınıp,12 V.Danfoss kompresör ile çevrim yapıldı.(enerji tasarruf amaçlı)(bilgi destekleri için sn.atiladi ve TA2RX...teşekkürler)
TV:12 V.Arçelik 19 inç.(uydu anten şimdilik düşünülmedi)

087.JPG

085.JPG

Aracınız hayırlı olsun keyifli gezilerde kullanmanız temennisiyle.....
Benzer bir araç düşüncesinde olduğumdan Artacınızın detaylarını paylaşırken mümkünse maliyetler hususundada bilgi rica ediyorum...
Kalın sağlıcakla

Süleyman

Daha fazla detayı sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Beklentiler, olumlu olumsuz yaşanan şeyler, yapım aşamasında yaşananlar, vs. Hayırlı olsun aracınız.

Arif bey karavanınız hayırlı olsun çok güzel olmuş güle güle kullanın,15m3 ducato benimde hedefim ileride şartlar olgunlaşırsa benimde yapmak istediğim araç Allah tüm karavan sahibi olmak isteyenlere en kısa zamanda arzu ettiğini nasip eylesin.

İlhan bey,Yusuf bey,Abdullah bey,Süleyman bey,Sn dalyan,Sn renaiss...Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler,sahip olmak isteyenlere daha güzeline ulaşmaları dileklerimle...

carpediem69' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun keyifli gezilerde kullanmanız temennisiyle.....
Benzer bir araç düşüncesinde olduğumdan Artacınızın detaylarını paylaşırken mümkünse maliyetler hususundada bilgi rica ediyorum...
Kalın sağlıcakla

Süleyman

Süleyman bey,benim araç için yaptığım hazırlıklar:Buzdolabının çevrim amaçlı maliyeti(satın alma-kompresör temini,TV alımı,solar sistemin tamamı)
Bunların dışında tamamen Ege Karavan Mehmet beyin maliyetleri var.Kendisinin maliyet konusunda (daha önce drares-Haşmet bey de bahsetmişti) arkadaşların kendisi ile görüşerek -istekleri doğrultusunda- maliyet hesaplaması yapılacağı ricası var.
Benim maliyetlerimde de fikslenmiş fiyatlarından isteğimize göre belirlendi(kişiden kişiye değişen fiyatları yok)

ENERJİ

Elektrik tesisatı 12 V. ve 220 V. olarak prizler olarak monte edildi.(kamp durumunda 220V.dış enerji alındığında hem yaşam aküleri şarj olabilecek hem de araç içinde 220 V.cihaz çalışabilecek)
Ayrıca dış enerji alınmadığında yaşam akülerinden 220 V.elde edebilmek için 300W.İnverter kullanıldı(bilgisayar ve cep tel.şarj,pil şarj aletleri kullanma amaçlı)
Motokaravanın asıl enerji kaynağı Güneş Panelleri düşünüldü.Bu konuda sitede bilgilerini paylaşarak yardımcı olmaya çalışan B-HET Müh.Önder Beyle görüşüldü.Araçta kullanılacak elk.aletlerinin günlük
sarfiyatları hesaplanarak gerekli panel gücü ve akü kapasitesi hesaplanarak siparişleri verildi.(Önder Beye yardımları ve destekleri için teşekkürler)
Aşağıdaki linkte sistemin detayları bulunuyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=82840.30

2 x 140 W.güneş paneli
3 x 105 A.AGM akü.
Victron MPPT 40 A.Solar Şarj.reg.

Led aydınlatma tercih edildi.(oturma gurubu,mutfak,yatak baş ve ayak ucu,wc-banyo)

İlk foto solar sistemin araç içindeki yerleşimi....2.Foto:Güneş panellerinin araç üzerindeki yerleşimi

015.JPG

049.JPG

ISINMA

Eberspacher D4
Özellikleri:

http://www.acsagroup.com/category.asp?kategoriid=225&altid=648

Bu konuda da orsaalabanda-Cem Babadağın konu hakkındaki bilgilendirmelerinden yararlanılmıştır.
D2 yerine D4 kullanılması da Mehmet bey tarafından önerildi(araç hacmi nedeniyle)
(D2:Max.2200W.ısıtma gücü......D4:max.4000 W)

Isıtıcı sürücü arkası oturma gurubu altına yerleştirildi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR