Bizim Motokaravanımız : Anemon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan armes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,117
Ynt: Bizim Motokaravanımız : Anemon

SOĞUTMA

Buzdolabı:114 lt.büro tip
220 V.kompresör,12V.Danfoss(enerji tasarruf amaçlı)komp.ile değiştirildi.(Konu enerji başlığı altında da verilmişti)

031.JPG

025.JPG

Etiketler

İZOLASYON

Araç tabanında termaflex(kampçılıkta kullanılan mat benzeri malzeme) adlı izolasyon malzemesi ile kaplanıp

http://www.thermaflex.com.tr/eng/default.asp

üzerine Plywood
http://www.isikiskele.com/urunler.php?kat_id=169...döşendi.

Plywood üzeride Belçika pvc adlı yer döşemesi ile kaplandı.

Araç duvarları ve tavanı da(araç duvarları yaklaşık 3cm.kalınlıkta)termaflex ile kaplanarak yalıtım sonrası su kontra üzeri laminat kaplı
malzeme ile yüzeyler kaplandı.

(Bu işlem sırasında çekilen fotoğraf olmadığından paylaşamıyorum)

Çok şık olmuş. Hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız, keyifli yolculuklar diliyorum. Siz bitirdiniz. Darısı başımıza.

İÇ TASARIM

İç tasarımda yerli ve yabancı üretici firmalardan esinlenirken ;

http://www.karmann-mobil.de/Davis-590.php.....

Tasarımda sürücü koltuğu arkasında 2 kişilik oturma gurubu düşündük(nedeni ;ev rahatlığı verebilmesi ve extra 2 kişilik yatak oluşturabilme)
oturma gurubu uzunluğu:90 cm.genişliği sırt minderi hariç 45 cm.Her iki oturma yüzeyi 30 cm.koridora açılarak 120 cm.e ulaşan yatma genişliği veriyor(masa da oturma yüksekliğine indirilerek)

Yolcu koltuğu döner.

P7300314.JPG

013.JPG

Yatak arkada,ölçüler:125 x 195 cm,

Yatak altı arka aks üzeri ;(temiz su deposu üstü) bagaj tarafından kapalı,önden açılır sürgü kapaklı çok amaçlı dolap.

059.JPG

060.JPG

Çok güzel olmuş Arif bey,iyi günlerde kullanın.

Ege karavan Mehmet bey kamper imalatındada çok başarılı vesileyle kendisini tebrik etmek istedim.

Selamlar.

İki gündür foruma giremedim. Bu arada Arif Bey, 45 plakalı kamperini tanıtmaya başlamış. Öncelikle, kararlı, hesaplı ve arzulu davranmanızın karşılığını aldınız; kutlar, güzel gezi ve dinlencelerde, güle güle kullanmanızı dilerim. :smiley:

Fotoğraflardan ve şimdiye değin olan tanıtımınızdan, aracın güzel tasarlanıp gerçekleştirildiği görülüyor. Mehmet Bey'i (Kökçü-Ege Karavan) de kutlarım; zaten az sayıdaki değerli üreticilerimizden birisi kendisi.

"Anemon" ve "45" de birbirine çok uymuş!... ;) :smiley:

Selamlar.
Cavid Sezen

Arif bey karavanınız gercekten harika görünüyo.Güle güle kullanın kardeşim,Tam hayalimdeki araç düşlediğim iç tasarım Bunun yanında karavanınızın yapım aşamalarını ,Ölçüleri ve markaları ile anlatımlarınız biz karavan sevdalılarına cesaret veriyo cok teşekkürler.

arif bey merhabalar dışı kadar iç dizaynıda cok şeker ya güle güle kulanın ömürünüze ömür katsın karavanınız :smiley:

armes' Alıntı:
Süleyman bey,benim araç için yaptığım hazırlıklar:Buzdolabının çevrim amaçlı maliyeti(satın alma-kompresör temini,TV alımı,solar sistemin tamamı)
Bunların dışında tamamen Ege Karavan Mehmet beyin maliyetleri var.Kendisinin maliyet konusunda (daha önce drares-Haşmet bey de bahsetmişti) arkadaşların kendisi ile görüşerek -istekleri doğrultusunda- maliyet hesaplaması yapılacağı ricası var.
Benim maliyetlerimde de fikslenmiş fiyatlarından isteğimize göre belirlendi(kişiden kişiye değişen fiyatları yok)

Arif Bey,
Aracınız ile ilgili detay ve bilgi paylaşımınız yeterince ince bir davranış Teşekkürler....Diğer hususlar ile ilgili tercihinize saygı duyarım....Camper yapımında Ege ve İmaj Karavanın kalite ve üstünlüğü tartışılmaz yanısıra Pino ve Dolly karavan firmaları gözardı edilemez. Ayrıca içgüdüsel olarak Emeksan'ın iyi işler çıkarabileceğini düşünüyorum. Sözkonusu 5 firmanın coğrafik dağılımları düşünüldüğünde görüşmeler için herbirine birer gün planlansa iş ortamı içinde 3-4 aydan önce bilgiler derlenemiyeceğinden olabildiğince fazla bilgiye sizin gibi paylaşımcı karavansever dostlar aracılığıyla ulaşmaya çalışıyorum...keyifli geziler......
Kalın sağlıcakla

MUTFAK

Dometic cam kapaklı 2li ocak,SMEW cam kapaklı evye.Tezgah yan ilaveli:130 + 35cm.Tezgah üzeri ve buzdolabı altı - üstü dolap .Tezgah altı dolap ve değişik yüksekliklerde çekmeceler.Tezgah altı (sürgü kapı tarafı )ayakkabı koyma dolabı
12 Kg.mutfak tüpü bagajda.

028.JPG

031.JPG

Sn.güngör - berkcantp - TUGAY58 - arikandali - buralpdi - tango hepinize iyi dilekleriniz için teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR