freediver2009
Ömer Yahşi
Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?
Bir ölçü beyaz un desede ısrarla tam buğday unu kullanıyordum. Ama dediğiniz gibi tam kabarma konusunda sıkıntı yaşanıyordu.
Birde önemli bir ayrıntı, nedense ekmek yapma makinelerini kullananların büyük bir çoğunluğunu erkekler teşkil ediyor. Bu konuda bir sürü forum araştırdım, büyük çoğunluğu erkek kullanıcıların yorum ve tavsiyelerinden oluşuyor.
Demek ki eve ekmeği erkek getirir (yapar) mantalitesi hala ağır basıyor
Cavit bey söylediklerinize aynen katılıyorum.
Anadoluda yaşayıp kendine yetekecek kadar bir arazi alıp burada küçük bir sera yaparak yaz kış kendi sebzelerini üretmeye çalışanlar var. Yettiği kadar etrafında meyve ağaçları vs. Ama en önemlisi, bizim gibi büyük şehirlerde yaşanların böyle bir şansının olmaması.
Bu konularda toplumsal çözümlerin gerektiğine inananlardanım.
mhmtabi' Alıntı:bu arada, eğer tamamını tam buğday unundan hazırlarsanız makinada yarım saat ön ısıtmalı pişirme programını seçmelisiniz yoksa çok kabarmaz onun için böreklik un ile karıştırılması gerekiyor.
Bir ölçü beyaz un desede ısrarla tam buğday unu kullanıyordum. Ama dediğiniz gibi tam kabarma konusunda sıkıntı yaşanıyordu.
Birde önemli bir ayrıntı, nedense ekmek yapma makinelerini kullananların büyük bir çoğunluğunu erkekler teşkil ediyor. Bu konuda bir sürü forum araştırdım, büyük çoğunluğu erkek kullanıcıların yorum ve tavsiyelerinden oluşuyor.
Demek ki eve ekmeği erkek getirir (yapar) mantalitesi hala ağır basıyor
gezmen' Alıntı:Anamalcı (kapitalist) dünyanın paragözleri, tüketicileri elden geldiğince bazı önlemler almaya zorluyor. Öyle sahtekarlıklar yapılıyor ki, ne yiyeceğiz, ne içeceğiz şaşırdık. Kendi yoğurdunu, ekmeğini...vb yapma, varsa küçük bir bahçesi, kendi sebzesini yetiştirme... derdinde olduk artık. Kuşkusuz, böyle bireysel çare aramalar çözüm değil ama ne yaparsınız?!.... ???
Ekmek konusundaki güzel çözümler/örnekler için tümünüze teşekkür ederim.
Cavid Sezen
Cavit bey söylediklerinize aynen katılıyorum.
Anadoluda yaşayıp kendine yetekecek kadar bir arazi alıp burada küçük bir sera yaparak yaz kış kendi sebzelerini üretmeye çalışanlar var. Yettiği kadar etrafında meyve ağaçları vs. Ama en önemlisi, bizim gibi büyük şehirlerde yaşanların böyle bir şansının olmaması.
Bu konularda toplumsal çözümlerin gerektiğine inananlardanım.