Birazcık İsviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,365

Etiketler
Ynt: Birazcık İsviçre

Tesekkürler Levent ve caylak bey.

Serhat bey yazmayi unuttum Isvicrede Otoyol pulu almak zorundasiniz.Pullar gümrükte veya Benzinliklerde alabilirsiniz,almazsaniz cezasi 500 sfr.Pul kendisi 40sfr.Ayrica Isvicrede Trafik kurallarina ve yaya gecitlerine cok dikkat edin.Yayalar yaya cizgisine geldigi anda durmak zorundasiniz.Güzel Tatiller.

Selamlar

tek kelimeyle olağanüstü.dünya üzerinde yaşamayı istediğim, hayranlık duyduğum güzel ülke isviçre...her ne kadar gurbette olsanız da orada vatandaşlık hakkını da alarak yaşadığınız için şanslısınız.bizim güzel ülkemiz ise her geçen gün daha da yaşanmaz hale geliyor.ah çekerek okudum,hayranlık duydum.

Merhaba,
şu an İgoumenitsa'dan Ancona'ya giden feribottayız.Bu mesajı gemideki internet bağlantısı ile yazıyorum.(Tabii ,paralı bağlantı 1 saati 6 euro)
Buraya kadar hiçi bir sorun yaşamadan geldik.Türkiye sınırı ve Yunanistan sınırını geçişimiz arabamız ile toplam 20 dakika sürdü.(Sanırım biraz şanslıydık.)
Alexandropoli ( Dedeağaç) Kavala yolu ile sabaha karşı saat 04.30 da İzmir/Urla' dan başladığımız yolculuğu akşam saat 17.00 da Selanik te 1000 km.yaparak duraklattık.
Selanik'te kolayca bir otel bulduk 3 yıldız bir otel kahvaltı dahil double room 40 Euro.
Sabah saat 10.00 gibi İgoumenitsa' ya doğru yola çıktık.Selanik / İgomenitsa yolu Egnatia Odos ile yaklaşık 3,5 saat.Yolun atamamı otoban ve parasız denilebilir sadece Selanik çıkışında 2 Euro ödedik neden bilmiyorum çünkü bundan sonra bütün giriş ve çıkışlar parasız.Çıkmak zorunda kalabilirsiniz zira yol üzerinde hiç benzin istasyonu yok.
Bu yol üzerinden Kalambaka yönünde çıkış yaparak yaklaşık 1 saatlik virajlı ama düzgün asfaltlı bir yoldan Meteora 'ya geldik ve iyiki geldik ,bu yoldan geçerken zamanı olan herkese tavsiye ederim gerçekten görülmeye değer bir yer.
Buradan ayrılıp İonina yönünde tekrar İgoumenitsa ya döndük , yine zamanı olanlara İonina 'yı tavsiye ederim , güzel bir göl kıyısında sempatik bir kent ,
İonina ' dan Egnatia Odos yolu ile 1 saat sonra saat 19.00 gibi igoumenitsa limanına ulaştık daha önce internetten aldığımız biletleri check in yaptırıp araç için biniş kartını aldık ve saat 22.30 kalkacak gemi için 21.00 da tekrar limanda olmak üzere şehir merkezinde yemek yemek için ayrıldık.
Şimdilik hepsi bu.
Okuyan herkese sevgiler.

Not. Ercan bey cevabınız için teşekkürler, umarım St.Gallen de karşılaşırız ,rotamız oradan geçecek ama zaman tesadüf eder mi bilmiyorum ?

Sehat bey bugün pazartesi ve istanbulda yeni bir iş günü :(( siz ise hayalini kurduğunuz seyahatin ilk günlerini heyecanla bizimle paylaşıyorsunuz.kazasız belasız, aksiliklerden uzak, bolca fotoğraflı, bizlere de rehberlik edecek keyifli bir gezi diliyorum.

Merhaba ,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ,umarım sizlerde hayal ettiğiniz yolculukları en kısa zamanda gerçekleştirirsiniz.
Feribot 3 saat sonra Ancona limanına yanaşacak.
Oradan Bologna , Padova yolu ile Venedik' e ulaşıp orada otelde 2 gece kalacağız.
Feribot'a binerken yanınıza neskafe, poşet çay ,bira ve su alın zira feribot fiyatları dudak uçuklatıyor.Sıcak suyu büfelerden ücretsiz alıp kendi kahvenizi yapabilirsiniz.
Fotoğrafları dönüşte yükleyeceğim.
Herkese selamlar.

serhat2007' Alıntı:
Feribot'a binerken yanınıza neskafe, poşet çay ,bira ve su alın zira feribot fiyatları dudak uçuklatıyor.Sıcak suyu büfelerden ücretsiz alıp kendi kahvenizi yapabilirsiniz.

İlk uyarılardan biri, "feribottaki müstecire çalışmamak gerek..."
Yukarıdakine benzer uyarıları, gezi sonunda yapabileceğiniz değerlendirmede, topluca yapmanızı da bekleriz.
Serhat Bey, gönlünüzce bir gezi dilerim.

Cavid Sezen

Serhat bey geziniz güzel başlamış, umarım hayallerinizdeki tatil ve geziyi gerçekleştire bilirsiniz. Biz de sizi buradan merakla takip edeceğiz. Size bir öneri kendi gezinizle ilgili ayrı bir başlık açmanız daha iyi olur. Takibi ve saklanması açısından bu gereklidir. İyi eğlenceler...

Serhat bey Venedige kadar gelmisken Verona, ve Milanoya ugramamazlik etmeyin Direkt sehir icine kadar girin orada park yerleri var Güzel bir sehir ayrica Italyadaki benzinliklerde internet baglantisi oluyor.St. Gallen bir Unesko sehridir Görülmeye Deger.Sehir merkezinde Acik park yerleri mevcut Olmahalle Tabelasini Takip edin.Bir alo dersiniz. :smiley: bize 8 km.

Selamlar.

Merhabalar ,
şu anda Brescia da Novotel de kalıyoruz burada internet erişimi mümkün oluyor.
Bu gün Vicenza , Verona ,Garda yı gezdik.
Yarın programda Como ve Milano var.
Otelde internet bağlantısı zayıf sıkı sık kopuyor.
Şu ana kadar her şey yolunda , yola çıkmadan aldığı Garmin 765 navigasyon aleti verdiğim parayı hakketti bile.
Kör denilebilecek şekilde , tamamen alete güvenerek çok rahat her yer en ücra köşesine varana kadar i buluyorum.
Ayrıntılar ve fotoğraflar dönüşte. 12 Temmuz dan sonra.
Herkese sevgiler.

Ercan bey,
sizinle St.Galen yada daha başka bir yerde karşılaşabilmek için sabırsızlanıyorum.
Selam ve sevgiler.

Merhabalar Serkan bey.Como cok güzel bir sehir.Comoda direkt sehir icine girin orada yeterince park yeri var.Tekne turu yapmayi unutmayin.5 avro kisi basina. :smiley:

Görüsmek dilegiyle.Ben her gün 16.30 dan sonra evdeyim.Benim kaldigim sehir Herisau. Sehir merkezinde oturuyorum.Hafta sonuna denk gelirse Biz karavanla gelebiliriz. :smiley:
Serkan bey Kendinize bir baslik acarsaniz yazilariniz arada kaybolmaz.

MERHABA ERCAN BEY...NOTLARINIZ SEVEREK OKUDUM..30 OCAK-2 ŞUBAT ARASI İSVİÇREDE OLACAĞIM NASİPSE.VİZEMİZİ ALDIK..BASELE İNECEZ.ARABA KİRALAYIP ZÜRİH,LUZERN,LUGANO,COMO,MİLANO İSTİKAMETİNDE DOLAŞIP,DÖNERKEN LOCARNO,BELLİNZONA,BERN,BASEL ŞEKLİNDE BİTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ. BENİM SORMAK İSTEDİĞİM;
1-BELİRTTİĞİM TARİH ARALIĞINDA HAVA KOŞULLARI GÜZERGAH ÜZERİNDE NASIL OLUYOR?
2-İTALYAYA GEÇERKEN ÜCRETLİ YOLLAR VAR, BURALARDA GEÇİŞLER NASIL YAPILIYOR? NAKİTMİ VEYA BİR YERDEB KART FALANMI ALINIYOR?
3-ÖNERİLERİNİZ NELERİDR?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

Merhaba, yapmak istediğiniz geziyi ben de planlıyorum. çok şanslı olduğunuzu ve mükemmel bir güzergah belirlediğinizi söylemek isterim. daha önce isviçreye basel üzerinden giderek döndüm ama araç kiralayarak gezmedim. duygularım depreşti desem yeridir,eşimle planlıyoruz ama açıkçası cesaretimiz yok. bizi de aşama aşama bilgilendirirmisiniz. şimdiden çok keyifli bir gezi yapacağınızı düşünüyorum.sizinle de ayrıca gezi detaylarıyla ilgili yüzyüze görüşmeyi çok isterim. osman- istanbul

serhat bey merhaba,
döndükten sonra yükleyeceğiniz fotoğrafları bulamadım bir türlü. ayrı bir başlık ya da sayfanız mı var. incelemek istiyorum. bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba Temel bey,yazdiiginiz güzargah cok güzel.Basele inince Baseli de bir gezin cok güzel bir sehir.Luzerde söyle Göl kenarinda bir yürüyün. Eski sehri gezin ve firsat bulursaniz Trafik Müzesine gidin .Oradaki özel Sinamada bir Film seyredin, harika bir yer.Züriche gelince Harika bir sehir,geceside gündüzüde bir harika.Ama Kis Mevsiminde Dikkatli arac kullanirsaniz hic bir sorun cikmaz,Buradaki araclar kisa hazirliklidir.Gideceginiz yerde direk sehir merkezine gidin Park yeri sorun olmaz.
Italya,da ben devamli Kart almadan Para ile ödüyorum.Italyanin sehirleri cok güzel,Buradada direk sehir icine girin,Park yerleri Orada da sorun cikmaz.Simdi fazla tavsiyeler de bulunmak istemem ,Güzellik göresel oldugu icin bana güzel gelen size güzel gelmeye bilir.
Kis Mevsiminde dikkatli olun, Bu yil buralarda Kis cok cetin geciyor dikkat edin.Bugün itibariyla burada Kar yagiyor.Havalar bir anda degise biliyor.Kislik Elbiseler alin.
Hayirli geziler. ;)

Sayin Osman bey , neden cesaretiniz yok? Kafaya koyduysaniz firsat bulunca hemen yapin.Korkunun ecele faydasi yoktur :smiley:.Gecen Namazin kazasi olur ama Gecen Zamanin kazasi olmaz. ;)

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR