Ynt: Birazcık İsviçre
Merhaba,
şu an İgoumenitsa'dan Ancona'ya giden feribottayız.Bu mesajı gemideki internet bağlantısı ile yazıyorum.(Tabii ,paralı bağlantı 1 saati 6 euro)
Buraya kadar hiçi bir sorun yaşamadan geldik.Türkiye sınırı ve Yunanistan sınırını geçişimiz arabamız ile toplam 20 dakika sürdü.(Sanırım biraz şanslıydık.)
Alexandropoli ( Dedeağaç) Kavala yolu ile sabaha karşı saat 04.30 da İzmir/Urla' dan başladığımız yolculuğu akşam saat 17.00 da Selanik te 1000 km.yaparak duraklattık.
Selanik'te kolayca bir otel bulduk 3 yıldız bir otel kahvaltı dahil double room 40 Euro.
Sabah saat 10.00 gibi İgoumenitsa' ya doğru yola çıktık.Selanik / İgomenitsa yolu Egnatia Odos ile yaklaşık 3,5 saat.Yolun atamamı otoban ve parasız denilebilir sadece Selanik çıkışında 2 Euro ödedik neden bilmiyorum çünkü bundan sonra bütün giriş ve çıkışlar parasız.Çıkmak zorunda kalabilirsiniz zira yol üzerinde hiç benzin istasyonu yok.
Bu yol üzerinden Kalambaka yönünde çıkış yaparak yaklaşık 1 saatlik virajlı ama düzgün asfaltlı bir yoldan Meteora 'ya geldik ve iyiki geldik ,bu yoldan geçerken zamanı olan herkese tavsiye ederim gerçekten görülmeye değer bir yer.
Buradan ayrılıp İonina yönünde tekrar İgoumenitsa ya döndük , yine zamanı olanlara İonina 'yı tavsiye ederim , güzel bir göl kıyısında sempatik bir kent ,
İonina ' dan Egnatia Odos yolu ile 1 saat sonra saat 19.00 gibi igoumenitsa limanına ulaştık daha önce internetten aldığımız biletleri check in yaptırıp araç için biniş kartını aldık ve saat 22.30 kalkacak gemi için 21.00 da tekrar limanda olmak üzere şehir merkezinde yemek yemek için ayrıldık.
Şimdilik hepsi bu.
Okuyan herkese sevgiler.
Not. Ercan bey cevabınız için teşekkürler, umarım St.Gallen de karşılaşırız ,rotamız oradan geçecek ama zaman tesadüf eder mi bilmiyorum ?