Birazcık İsviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,387
Ynt: Birazcık İsviçre

Merhaba ,Doga dostlari .Mayis sonunda tekrar 3 günlük bir tatilimiz var,Bugünkü rotamiz Berner oberland(yukari Bern) Grindelwald Jungfrau bölgesi(Bakire kiz)Türkcesi.Bu bölge Isvicrenin Buzullarinin bulundugu en fazla Turist ceken bölgesi .Özellikle kis mevsiminde.Burada gidecegimiz yer Jungfrau dagi, 3700 metreye Trenle cikacagiz .Bu Dag Dagcilarin tirmanislariyla Filmlere konu olmus bir dag ve Mühendis 1892 yilinda Teklifde bulunuyor,ve Dagin icinden ,Tünel acarak yukariya cikmayi planliyor ve 1912 yilinda bitiriyorlar ama Mühendis Yukariya cikisi göremiyor.Fakat Rüyasi gercek oluyor ve Avrupanin en yüksege cikan Treni oluyor.Burada Turizmin ne kadar organizeli bir bicimde isledigini görüyoruz ve her yarim Saat bir Tren kalkiyor icer de Dagin yanlarindan Pencereler acmislar her yarimsaatte bir 5 Dakika Fograf cekme molasi veriyorlar ve yukardan gelen trenler buradaki ikinci raylardan gecip gidiyorlar.Ayni zamanda inis yapan Tenler yaptilari Frenle elektirip üretip cikan Trenin Elektirigini karsiliyorlar.
Ilk duragimz Kleinseideg Burada Tren degistirecegiz.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Jungfraujoch (1).jpg

Jungfraujoch (15).jpg

Jungfraujoch (19).jpg

Jungfraujoch (21).jpg

Jungfraujoch (22).jpg

Etiketler

Yukariya ciktigimiz da Ayri bir Dünya gibi.Aksam Restaurand sahibin den prospek istedik ve bakarken Adam bakmayin kendinizi süprize hazirlayin demisti hakliymis.Polar daymis hissi veriyor.Yukariya Buz Müzesi yapmislarve Buzdan Heykeller var.

Jungfraujoch (39).jpg

Jungfraujoch (42).jpg

Jungfraujoch (45).jpg

Jungfraujoch (50).jpg

Jungfraujoch (53).jpg

Evet zirvedeyiz.Tavsiye üzerine ilerdeki Dag evine yürüyecegiz.45 dakika yaziyor ama Havanin ince olmasi nedeliyle 1 gecgin yürüyoruz .Geünesin ve Karin yansitmasiyla aksam yüzümüz felakat yanmis.Yanimiza aldigimiz Krem yetersiz kaldi.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Jungfraujoch (77).jpg

Jungfraujoch (82).jpg

Jungfraujoch (99).jpg

Jungfraujoch (102).jpg

Jungfraujoch (107).jpg

Sonuc Güenes yanigi.Aksam Geldigimiz Brinez sehrinde Kamp yerine girdik.Brienz Dogasiyla ve Gölü ile Harika bir .
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Brienz (1).jpg

Brienz (9).jpg

Brienz (12).jpg

Brinz..jpg

Bild055.jpg

Ercan bey siz yazdıkça biz yerimizde duramaz olduk. Brienz gölü, grindelwald bölgesi anılarımızda yer ettiği yerden yeniden canlandı. Bu gidişle İsviçre'de karavan kiralama planımızı çok fazla erteleyemeyeceğiz. Kiralama konusundaki yardım önerinize de ayrıca teşekkür ederim. Böyle bir durumda sizinle mutlaka irtibata geçerim.
Paylaşım için teşekkürler...

Ertesi gün ,ögleye dogru yola cikma zamani geldi .Yolumuzun üzerindeki Einsiedeln burasi Dini inanci fazla olan Hiristiyanlarin ugrak yeri olan bir köy ve Kilise si 1735 yapilmis bir Kloster.Rahiplerin ve Rahibelerin kaldigi bir yer.Ierde resim cekmesi yasak ama bir Fotograf cekebildim.
Yolda gierken bir Manzara Parki
[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Umarim sizlere Birazcik olsun Isvicreyi tanita bilmisimdir.Isvicre Haritasini Elinize aldiginizda Güneyden ,Batiya ve Mekez Isvicreyi sizlere tanitmaya calistim.Isvicre kücük bir Ülke oldugu icin Sehirlere ulasim cabuk oluyor.

Hepinize Selamlar. :smiley:

Lungertal (2).jpg

Ercan bey merhaba,
ben ve eşim 19 haziran da İtalya'dan kiraladığımız karavan ile 20 günlük İsviçre ve 10 günlük İtalya turu planladık.
Bu benim karavan ile ilk deneyimim olacak.
Turumun özellikle İsviçre bölümü üzerinde günlerdir teorik olarak bilgi topluyorum.İsviçre'nin özellikle Alpler bölgesi çok ilgimiz çekiyor.
Eğer yardımcı olursanız , sizin gibi deneyimli bir kişiden pratik ve teorik bilgiler almak bana çok yararlı olacak.
Sizin bana ayrıca söyleyebilecekleriniz dışında benim aklıma gelen birkaç soru var.

1.İsviçre'de karavan ile kampinglerde kalmak zorunlu mudur (yasal olarak) ? Kampingler dışında kalmak güvenli midir ?
2.Kiraladığımız karavan alkovenli tip ve oldukça büyük , İsviçre'de dağ yollarında sıkıntı yaşatır mı?
3.Böyle bir karavan ile şehirlere girişte ve park etmede yasal kısıtlamalar var mı?
4.Bize özellikle önerebileceğiniz bir rota olabilir mi? Çok görülmesi gereken bir yerin çok yakınından bilmeden geçip gitmekten korkuyorum.
5.Haziran ortası ve Temmuz başında iklim nasıl olur.? Özellikle dağlarda soğuk ve yağışlı olur mu?
6.Türkiye 'den mutlaka getirin yanınızda olsun diyeceğiniz şeyler var mı ? ( Biz İtalya'ya kadar kendi arabamız ile geleceğiz, bagaj sıkıntımız olmaz.)

Şimdiden size çok teşekkür ederim.

Not. Haşmet bey de bu konuyla ilgilenecektir sanırım.Kendisiyle bir süre önce benimle temas kurmaya çalıştı ama benim ihmalim nedeniyle olmadı (özürler dilerim..)

Ercan Bey emeğinize sağlık, sayenizde İsviçre'yi birebir gezmiş kadar olduk, çok güzel paylaşımlar için teşekkür ederiz. İnşallah bizlerde oralarda bizzat karavanla gezme imkanlarına kavuşuruz. Kimbilir belki ziyaretinize de geliriz.:smiley:) Mutlu ve güzel gezilere.

serhat2007' Alıntı:
Ercan bey merhaba,
ben ve eşim 19 haziran da İtalya'dan kiraladığımız karavan ile 20 günlük İsviçre ve 10 günlük İtalya turu planladık.
Bu benim karavan ile ilk deneyimim olacak.
Turumun özellikle İsviçre bölümü üzerinde günlerdir teorik olarak bilgi topluyorum.İsviçre'nin özellikle Alpler bölgesi çok ilgimiz çekiyor.
Eğer yardımcı olursanız , sizin gibi deneyimli bir kişiden pratik ve teorik bilgiler almak bana çok yararlı olacak.
Sizin bana ayrıca söyleyebilecekleriniz dışında benim aklıma gelen birkaç soru var.

1.İsviçre'de karavan ile kampinglerde kalmak zorunlu mudur (yasal olarak) ? Kampingler dışında kalmak güvenli midir ?
2.Kiraladığımız karavan alkovenli tip ve oldukça büyük , İsviçre'de dağ yollarında sıkıntı yaşatır mı?
3.Böyle bir karavan ile şehirlere girişte ve park etmede yasal kısıtlamalar var mı?
4.Bize özellikle önerebileceğiniz bir rota olabilir mi? Çok görülmesi gereken bir yerin çok yakınından bilmeden geçip gitmekten korkuyorum.
5.Haziran ortası ve Temmuz başında iklim nasıl olur.? Özellikle dağlarda soğuk ve yağışlı olur mu?
6.Türkiye 'den mutlaka getirin yanınızda olsun diyeceğiniz şeyler var mı ? ( Biz İtalya'ya kadar kendi arabamız ile geleceğiz, bagaj sıkıntımız olmaz.)

Şimdiden size çok teşekkür ederim.

Not. Haşmet bey de bu konuyla ilgilenecektir sanırım.Kendisiyle bir süre önce benimle temas kurmaya çalıştı ama benim ihmalim nedeniyle olmadı (özürler dilerim..)
Serhat bey özür dilenecek bir durum yok, güzel bir gezi planlamışsınız. Özellikle karavanı olmayanlar için önerilecek bir gezi türü. Sadece İtalya'da kendi aracınızı bırakacağınız yeri iyi seçin ki güvenlikle ilgili problemler yaşamayın. İsviçre'de bolca kamping var ama ücretleri biraz yüksek olabilir. Ercan bey bizi bu konuda zaten bilgilendirecektir. Ben İsviçre'ye giderken bir el kitabı almıştım, çok yardımcı oldu. Gezinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz, iyi yolculuklar...

Haşmet bey,
aracımı karavanı kiraladığım şirketin kapalı otoparkına ücretsiz olarak bırakacağım ,umarım güvenlikle ilgili bir sorun yaşamam.
Ayrıca aracımın kaskosuna yurt dışı teminatı da ilave ettirdim.
Kapsamlı bir şekilde yurt dışı seyahat ve sağlık sigortası yaptırdım.
Bundan sonrası da şansa kalıyor.
Yarın sabaha karşı yola çıkıyorum Yunanistan üzerinden İgoumenitsa'dan feribot ile Ancona'ya geçeceğiz.
Laptop'um yanımda olacak sizin ve Ercan beyin aktarımlarına her an ulaşabilirim ben de seyahatim sırasındaki yaşadığım tecrübeleri aktarırım.
Umarım fazla kötü sürprizler yaşamam.
Sevgiler.

Dt.M.Serhat Yücekayalı

Tesekkürler Bülent bey.

Merhabalar Serhat bey.Italyanin hangi bölegesinden basliyorsunuz?

1.Biz 5 Temmuza kadar Isvicredeyiz.Benim Natel Nr 0041794415988 Bir sorun oldugunda bana ulasabilirsiniz.
2.Yasak levhasi olmadigi sürece Park yerinde kala bilirsiniz.Bazi Parklarda gece 22.00 den sonra park yasagi oluyor o zaman kampinge girmek zorundasiniz.
3.Her hangi bir sikinti yasanmaz ama yollar virajli.
4 Hic bir kisitlama yok 3.5 tona kadar.Sehir merkezinde yasak olsa dahi biraz sehir disinda park yeri bulunuyor.Isvicrede park o kadar sorun degil.Ben kendim yasak olmadiktan sonra her yerde park ediyorum.Park yerinde yatma konusunda da Disarriyi kamp yeri gibi kullanmadik tan sonra hic bir sorun olmuyor.Size Tavsiyem uzun araci park yerinde geri geriye park edinki Arkasi parktan disari olunca rahatlikla park yerine sigiyor.
5.Italyadan baslayacaginiz yeri yazarsaniz.Tavsilerim olur.Tahmin ediyorumki Karavan kiraladiginiz Firmada Aracinizi Güvenli bir sekilde Park edebilirsiniz.
Haziran ortasinda Isvicrede havalar hic belli olmaz.Yaniniza ince ceket gibi bir seyler alin. :smiley:
6.Güzel bir hava,Biraz nese,Yürümeyi seviyorsaniz iyi bir spor ayakkabi ve Sirt cantasi.
Türkiyede birakmaniz gerekenler.Gam,Tasa ,Korku,Yorgunluk :smiley:

Size Tavsiyelerim Iyi bir Isvicreyi ve Italyayi anlatan el kitabi ama icine dalmayin,Biraz da süprizlere birakin.Baslayacaginiz yeri yazarsaniz daha fazla yardimci olabilirim.Hizli bir Gezi olacak Bizim tecrübemiz Sabah erken kalkariz ve Sehirleri sahah gezeriz cünkü sehir icleri sakin ve güvenli oluyor cünkü gece kuslari ögleye kadar yatiyorlar.Bütün parklar bos oluyor.ögleden sonrada güzel bir yerde dinlerniyoruz.Aksama kadar gezdikten sonrada kamp yerine girmezsem spor tesisilerinin,Kiliselerin yahut Kücük bir Köyün park yerinde yatiyorum hem ucuza geliyor,kamping parasinada Restauranta gidip yemek yiyorum.

Selamlar.

Ercan bey merhaba,
cevabınız için teşekkür ederim.
Biz karavan'ı Floransa'dan 19.Haziran da alacağız.
Planımız Genova yolu ile Torino üzerinden Aosta vadisi ,Mont Blanc tüneli ile Fransa'ya geçmek.
Burada Annecy üzerinden Cenevre yolu ile İsviçre'ye giriş yapmak.
Henüz tam olarak belirlemediğimiz bir rota ile İsviçre'yi 20 gün gezip , St.Moritz üzerinden İtalya'ya dönüş ve Bolzano , Trento yolu ile tekrar Floransa'ya varmak.
Aktaracağınız değerli deneyimlerinizi bekliyorum.
Sevgiler.

Dt.M.Serhat Yücekayalı

Merhaba Serhat bey.Karavani Floransadan alacaginiza göre mutlaka Floransayi gezin,yakininda Siena ve Pisa var. Italyanin olmassa olmazlarindan.Buralarda Karavan park yerleri var.Sehir girislerinde karavan levhasini görürsünüz.Yaniniza Park yerinde saticilar gelir Kücük seyler alin arabaya zarar gelmesin.Genovadan gecerken Ugraya bilirseniz ugrayin güzel bir sehir.ve Italyada kampinge girmeyi düsünürseniz.Sosta camper http://www.camperonline.it/sosta_visualizza.asp?reg=abruzzo Buralar ucuz aluyor Bizim Türkiyedeki kamp yerleri ayrinda,Cenevreye geldiginiz de sehir merkezinde Park yeri bulamazsaniz Lozan istikametinde Botanise garten var oradaki park yerleri ne park edip Uno binasisin önünden sehir merkezine yürüsünüz.Lac Leman gölü boyunca Motreye kadar otoyolu kullanmadan gidin güzel bir güzergah,buraya kadar gelmisken Zermatida görmeden olmaz.Oradan Bern sehrine cikabilirsiz Berne girecek olursaniz,Beringraber Levhasini takip edin orada yeterince park yeri var.Berneroberland Güzel bir tatil merkezi.Ben biraz anlatmistim oradan otoyolu kullanmadan geze geze Züriche kadar gelebilirsiniz.Yaninizda Cocugunuz varsa Brienzde Ballenberg acik hava müzesini geze bilirsiniz.Park yerinde yata bilirsiniz.Gitmek istediginiz bölgeye bagli Luzern sehride yakinda.Stgallen sehrine dogru gelirseniz,Biz burada olursak Size Appenzellerlan di gezdiririz. :smiley:

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR