Birazcık İsviçre

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,383
Ynt: Birazcık İsviçre

tşk ercan bey..baseli son güne bırakacam nasipse.uçağımız 15:30 da. araştırdığım kadarıyla sabahdan uçağa kadar kalan sürede baseli dolaşırım diye düşünüyorum.. yazın hollanda ve almanya yapmıştım. döndüğümde nasipse gezimi burada paylaşacam.. yinede güzergahda önerileriniz olursa bekliyorum.

Etiketler

Fotoğraflar ve bilgiler için çok teşekkürler .İlerideki gezi planlarımızda çok işimize yarayacaklarından eminim .Biz de Lugano'nun İtalya tarafında kalan Porlezza kasabasında Darna kamping'te kalmıştık .Bir günde bot turuna katılıp ,İsviçre tarafına Lugano'ya geçtik .Göl konumu itibari ile tam seyirlikti .Ayrıca yüzerken maden suyunun içinde yüzüyormuş gibi hissetmiştim .
Diğer şehir Luzern'di .festival sebebi ile hayli kalabalık ve bol aktivasyonlu bir gündü ..

Kayak için sizin bölgenizde kiralık dağ evleri var mı ?Hiç kayak turizmi için dışarıda bulunmadık .Bize çok yakın olan Kartepe'ye gidiyoruz .uzun tatilde de Kartalkaya'ya

Merhaba,Ebru hanim ve Mustafa bey.Bizim Appenzeller bölgesi de Kis Turizmi icin uygun,ama daha iyi Kayanlar icin 1 saatlik mesaffede cok güzel Kayak tesisleri var. Biz kisin günü birlik gidip geliyoruz.Tabi burada Kisinda kalacak yerler mevcut,hatta fazlasiyla ve tahmin ediyorumki Türkiyeden ucuzdur. :smiley:

Ben simdi Isvicrenin Yazlik tatil bölgesi Tessin kantonundan,bir kac Fotograf yükleyeyim.Forumdaki Arkadaslari biraz heveslendireyim. ;)

Selamlar
Kadriye ve Ercan

Bu Fotograflar 3 Günlük Tessin kacamagimizin 1.duragi Lugano Gölündeki Tekne turumuz ve Monta Genarasso Dagindaki yürüyüsümüzden.
[attachment=1] Tekne turu 3 Saat falan sürüyor. ve Manzara bir harika,Dagin yüksekligi 1720 m ve Dag Treni ile cikiliyor,sonra 500m daha yürünüyor.Tepede 360 derece döne biliyorsunuz .Hava güzel oldugu icin Milanoya kadar görebiliyorsunuz.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

3,Tage in Tessin (88).jpg

3,Tage in Tessin (45).jpg

3,Tage in Tessin (93).jpg

3,Tage in Tessin (98).jpg

3,Tage in Tessin (106).jpg

2. günkü Duragimiz.Locarno sehri,buraya firsat buldukca geliyoruz.Buradaki yazligimiz,Karavanlar icin yapilmis Park yeri,sehir mekezi yürüyerek 10 dakika, göl kenari 500 m.Buradaki günümüzü sehir merkezinden baslayip,Tarihi Kilisenin merdivelerinden cikarak 1350 m yürüyecegiz 4 Saatlik bir yürüyüs.Kestane Agaclarinin icin den Tas binali Köylerin icinde Zirveye varacagiz.Dönüsümüz Telefirikle olacak.
Simdi sizleri Fotograflarla bas basa birakayim.
[attachment=1]Yazligimizin oldugu yer.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

LUGONO_(5).jpg

3,Tage in Tessin (15).jpg

3,Tage in Tessin (16).jpg

3,Tage in Tessin (28).jpg

3,Tage in Tessin (17).jpg

Kadriye hanım,Ercan bey,
Manzara muhteşem, karavanın yanında yürüyüşüde eklemişiniz tebrikler.

Selamlar.

Ercan bey,
Karavancı arkadaşlarımızda genel olarak 2.hobileri fotograf,balık avı,bisiklet,kitap okuma,müze gezileri gözlemliyorum yürüyüş
çok sık görülen hobilerden değil trekking ekipmanlarıyla sizleri görünce dikkatimi çekti bu tür etkinliklerinizide paylaşırsanız seviniriz.

Selamlar.

Ercan bey Lugano ve Locarno gölleri çok güzel, zaten İsviçre'nin bütün gölleri ve dağları çok güzel manzaralar sunuyor. Arada bizi hatırlayıp bu tür fotoğraflar ekleyin lütfen :smiley: :smiley: :smiley:
Trekking İsviçre'de milli spor haline gelmiş, bence de çok değerli bir spor dalı, hemen her insanın yapabileceği kadar da basit :smiley: :smiley: :smiley:

Ercan bey ve Kadriye hanım ,
göl turunuzla tekrar gitmiş kadar olduk oralara .Biz dağ trenine binemedik.Zaten Porlezza'dan katıldığımız tur 4 saatlikti .Zaten yarım saat geç geldi .Biz de merkezde oyalanıp vakit kaybettik ama çok şey kaçırmışız .İşte ben bu kısıtlanma sorunu yüzünden turları tercih etmiyorum.Tatil dedin mi bir yerde gönlünce kalıp istediğini istediğin sürede yapabilmelisin .İlk gezimiz Setur ile İtalya 'ya olmuştu .Çok iyi bir organizasyondu ve rehberimiz sanat tarihini orada okumuş ,başarıl bir rehberdi .Şehirler arası gezerken yolda karavanları görüp eşimle bir gün bizde böyle gezebilecek miyiz ?diye muhabbete başlardık .O süreçte ben ,üniversite yıllarından sonra ihmal ettiğim ingilizcemi geliştirmeye karar verdim .Özel ders ,dersane derken ''Advanced'' sertifikamı aldım .Eşimde navigatör kullanımı ,karavan dünyası hakkında bilgilendi .Ve bu günlere geldik .

Biz trekking yapanları Garda gölü yanındaki Monte Baldo'da gördük .Sizin fotoğraflarda özendiriyor doğrusu .Kısa da olsa bilgi verirseniz sevinirim .

Kayak konusuna gelince henüz yeni sayılırız .Eşim gayet başarılı ancak ben menisküsüm sebebi ile fazla ileri gidemeyeceğim malesef ancak şimdilik bu bile yetiyor .Innsbruck'ta daha basit parkurların olduğunu okumuştuk.Burada iyi kayan ve bizide heveslendiren arkadaşlarımız var .Belki ileride onlarla kış turizmi düşünülebilir .

Merhaba Hasmet bey,nasilsiniz?Karavan yapimi nasil gidiyor?Arada bir sizin karavan yapimina bakiyorum,mümkün oldugu kadar 12 v 220 v pirizleri koyun cok ise yariyor.Bir de izalosyani iyi yapin.Yaz ve Kis cok önemli.
Gercekten Trekking Isvicrede bir milli spor haline gelmis ,Büyügü Kücügü herkes daglarda.Insan yükseklere cikinca ve o manzarayi görünce bütün yorgunlugunu untuyor. :smiley:

Merhaba ,Ebru hanim ve Mustafa bey .Bizide Karavanciliga Esimin Amcasi alistirdi, her gezip geldigimizde Amcanin adini aniyoruz.Degisik bir hayat tarzi ve devamli cocuklarinizla berabersiniz.Sunu kacirdim demiyorsunuz, bizim cocuklarimiz Karavanda büyüdülerSimdi arada bir geliyorlar.Ben ve yardimci Kaptanim yalniz geziyoruz.
Nerde Aksam orada Sabah.Biz 17 yildir yollardayiz,Benim sadece Almancam var Esiminde Almanca ve biraz Ingilizcesi, Dogruyu söylemek gerekirse fazla lazim olmuyor.El ve ayak hareketleri ile geziyoruz. Geneldede Almanca cok yerde konusuluyor,ülkenin iclerine gidince herkes kendi dilini konusuyor.

Esim Kadriye Sopalarla yürüme kursuna gitti,oda bize ögretti,cok rahat.Insan yapisi itibariyla yürürken öne dogru egiliyor,Sopalar ile bu olay olmuyor ve dik yürüyor.Tabi bu sopalarin ayarlanmasi gerekiyor ve yerde sürünmesi gerekiyor.Trekking basit ama ayakkabilarin iyi olmasi gerkiyor.

Bizdede Kayagi sadece ben yapiyorum,Esim jubilesini yapti ve birakti. :D Onun icin bizde Kisin karda Karayakkabisi ile yürümege basladik.

Ben sizlere son yaptigimiz Trekking den de Fotograflar birakayim ama burasi baya bir kondisyon gerektiriyor.

Bu dagin ismi Säntis bizim kaldigimiz bölgede bulunuyor,Park yerinde Karavanla kaliyoruz ve Sabah erkenden yürüyüse basliyoruz.Araci koydugumuz yer 1500 m ve 2500 m cikacagiz. :smiley:
[attachment=1] Baslangic noktamiz.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

SÄNTIS (77).jpg

SÄNTIS (36).jpg

SÄNTIS (29).jpg

SÄNTIS (30).jpg

SÄNTIS (43).jpg

Ikinci Etabimiz,artik devamli kayalik ve tirmanma ile gececek.Arkadasimiz yanliz, önceleri Eside katiliyordu,diz kapagindan amaliyet olunca katilamiyor sonra böreklerle geliyor. :D Bizim antiranörümüz. :D
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

SÄNTIS (46).jpg

SÄNTIS (50).jpg

SÄNTIS (52).jpg

SÄNTIS (53).jpg

SÄNTIS (55).jpg

Bu Daga biz yida bir sefer cikiyoruz,Sezon baslamadan, insanin kendine güveni geliyor. :D
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5] Esim yoruldu. daha yolumuz var.

SÄNTIS (58).jpg

SÄNTIS (61).jpg

SÄNTIS (68).jpg

SÄNTIS (73).jpg

SÄNTIS (74).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR