Ynt: Birazcık İsviçre
Merhaba Hasmet bey,nasilsiniz?Karavan yapimi nasil gidiyor?Arada bir sizin karavan yapimina bakiyorum,mümkün oldugu kadar 12 v 220 v pirizleri koyun cok ise yariyor.Bir de izalosyani iyi yapin.Yaz ve Kis cok önemli.
Gercekten Trekking Isvicrede bir milli spor haline gelmis ,Büyügü Kücügü herkes daglarda.Insan yükseklere cikinca ve o manzarayi görünce bütün yorgunlugunu untuyor.
Merhaba ,Ebru hanim ve Mustafa bey .Bizide Karavanciliga Esimin Amcasi alistirdi, her gezip geldigimizde Amcanin adini aniyoruz.Degisik bir hayat tarzi ve devamli cocuklarinizla berabersiniz.Sunu kacirdim demiyorsunuz, bizim cocuklarimiz Karavanda büyüdülerSimdi arada bir geliyorlar.Ben ve yardimci Kaptanim yalniz geziyoruz.
Nerde Aksam orada Sabah.Biz 17 yildir yollardayiz,Benim sadece Almancam var Esiminde Almanca ve biraz Ingilizcesi, Dogruyu söylemek gerekirse fazla lazim olmuyor.El ve ayak hareketleri ile geziyoruz. Geneldede Almanca cok yerde konusuluyor,ülkenin iclerine gidince herkes kendi dilini konusuyor.
Esim Kadriye Sopalarla yürüme kursuna gitti,oda bize ögretti,cok rahat.Insan yapisi itibariyla yürürken öne dogru egiliyor,Sopalar ile bu olay olmuyor ve dik yürüyor.Tabi bu sopalarin ayarlanmasi gerekiyor ve yerde sürünmesi gerekiyor.Trekking basit ama ayakkabilarin iyi olmasi gerkiyor.
Bizdede Kayagi sadece ben yapiyorum,Esim jubilesini yapti ve birakti.
Onun icin bizde Kisin karda Karayakkabisi ile yürümege basladik.
Ben sizlere son yaptigimiz Trekking den de Fotograflar birakayim ama burasi baya bir kondisyon gerektiriyor.
Bu dagin ismi Säntis bizim kaldigimiz bölgede bulunuyor,Park yerinde Karavanla kaliyoruz ve Sabah erkenden yürüyüse basliyoruz.Araci koydugumuz yer 1500 m ve 2500 m cikacagiz.
[attachment=1] Baslangic noktamiz.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]