Ynt: Bir Vitara Jlx Hikayesi
halilgörkey' Alıntı:
merhabalar ilgiyle takip ediyorum. Acaba benim zamanım var diye biraz bakım isteyen bir aracı alıp ne yaptığımdan kendim mi emin olayım yoksa linklerde ki araçlara mı bakayım? Aslında linkteki araçlar da belki sorun çıkarabilir ama yaptıran kendi aracına iyi fiyat istiyor, diğer türlü daha uygun oluyor ama teşvik-i mesai istiyor, kararsız kaldım???!!!
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2000-model-otomatik-off-road-153887482/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-ilk-sahibinden-offroad-donanimli-150776973/detay
Bu arada hub'un sökülme olayı da oldukça enteresan yani ...
Halil Bey, açıkçası bu biraz da şans meselesi. Şans dediğim olay da, aracı güvenlik görevlilerinin bulunduğu otoparka koyuyorum hubun mandalını kırıyorlar, okul bahçesine bırakıyorum kamera ile korunuyor, kaput üzerinde çocuklar tepiniyor.
Biz Vitara'yı çok sevdik. Kliması canavar gibi, binek araçlardaki konfor tamamen var. Yakıt olarak çok ama çok ideal. 60 TL lpg ile 145 km gitti 2 gün önce, sürekli 4 çekerde.. 2 çekerdeyken 30-31 kuruşa kadar düşüyor. Yükseltmeyle ve üzerindeki 30/9.5 lastiklerle. Yani hem şehiriçi hem de arazi çok ideal bir araç.
Linkini verdiğiniz ilanlarda ve diğer bütün ilanlarda bakmanız ve sormanız gerekenler,
1- Triger kayışı ne zaman değişti? (Her 150 binde değişmesi gerekiyor ve gerçek bir problem)
2- Motor kaç km de bakım gördü, ustası kim ? (Ortalama 150-180 arası rektefiye edilmesi gerekiyor)
3- Mutlaka kaldırıp altına bakın. O zaman herşeyi ortaya çıkıyor zaten. Ama alttaki çürümelerin maliyeti 1000-2000 arası. Fotolarını koydum, burda defender, Willys, Toyota kullanan arkadaşlar var, "ya bırak o kadar da inceleme" dediler.
4- Çeki demiri varsa ama ruhsata işli değilse o aracın fiyatından 1000 TL düşün. Hiçbir işe yaramıyor ruhsata işli değilse. işlenmesi 1000 TL ye yakın tutuyor ve epey uğraştırıyor. Hatta alırken söktürün başınız ağrımasın.
5- Vinç tampon altındaysa, almayın o vinci, bakımsızdır sizi yarı yolda bırakır. Yeni alındı falan hikaye. Tampon altında vinç olmaz, bunu ben acı olarak öğrendim. Oyuncak oluyor millete. Halatı içeri sokamadım bırakın bakım yapmayı, fotoğrafı yukarda. sırf halatı çıkarma ücreti 50 TL tuttu. Vinçi sökemiyorum tampon altından, o da ne tutacak belli değil. Dışında olsa 50 kere söküp takmıştım.
Ama.. Madalyonun öteki yüzü de var. Şöyle genel olarak bir hesap edelim.
3" becce yükseltme - 3000 TL
M / T Lastikler 2000 TL (Orjinali 485 TL latiğin.... 300 TL ye bulsam ben alıcam stepne olarak, bulamıyorum. Ama 300 TL ye de satamıyorum lastiği A / T ile değiştiricem. O fiyatın altına da satmam kesinlikle)
Orjinal 15 " 4 jant: 1000 TL çıkma fiyatı
Vinç: 1250 TL
Sepeti, farı, tamponu, deri koltuğu, iç döşemesi, orjinal kapı içleri vb..vb.. 2000'i geçer de hadi 2000 diyelim.
Triger kayışı yeni değişmiş. Ayna mahruti, LPG, ekzoz değişimi falan onları saymıyorum. bu araçta ki epey tutuyor bunlar.
Ben bu aracı 21 e aldım Kasım ayında.
Genel anlamda hesap edersek ve üzerindeki aksesuarı çıkarırsak 10-11 gibi bir rakkam çıkıyor karşıma. 99 model bir Vitara'yı bu fiyata alamazsınız. Mümkün değil. (Ayna mahruti dediğimiz 2000 TL. saymadım bunları. Sadece görünenleri yazdım, fiyat ortada.)
Acil bir rektefiye ihtiyacı da yok. Yağ yakıyor ama performansta bir düşme olmadı henüz. Yaptırsam bile şu an görünenle 1000-1500 TL arası bir masrafı var motorun.
Buna rağmen yaşadığım sıkıntıları yazıyorum. Çünkü hiç tahmin etmediğiniz yerlerden sıkıntı çıkıyor. Ama bir kere olsun yolda bırakmadı ki dağa çıktık,15 gün kaldık dağda, Kartepe'de. 65 derece eğimle 3 km çıktık eve her gün indi çıktı, bana mısın demedi. Yağı kalmamıştı içinde, buna rağmen. Motoru, şanzımanı, difransiyeli, arazisi canavar gibi.
Ben Vitara aldığıma çok memnunum.
Şimdiki tecrübem olsaydı ne yapardım ?
Bu aracın aynısının (bu haliyle) donanımsız olanını alır, forumda sorar, araştırır tek tek aksesuarı kendim yaptırıdım. Buyrun işte üzerinde vinç varken dağda kaldık ite kaka çıkardık. O vince güvenemedikten sonra, işim düştüğünde kullanamadıktan sonra ne yapayım ben o vinci.