Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 706
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,338
Ynt: Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

Yavuz bey hiçbiyerden kısmadı bildiğim kadarıyla ama, nereden kısıp nereye önem verileceği konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olunmadan bu yada buna benzer bi sonucun alınması bence zor.
600 mesaja yakın, ve aşama aşama neler yapıldığını gösteren bu konu bence bize en iyisinin nasıl yapıldığını gösteriyor.
Nelere dikkat edilip nerelerin es geçilebileceği hakkında da fikir veriyor aynı zamanda. Bütçeye ve amaca göre önem noktalarını belirlemek ise bu konuyu rehber olarak alacak kişiye kalıyor.
Lotoyu tutturmadıktan sonra bu denli ayrıntılı bir çalışma yapmak çoğumuz için mümkün olmayabilir, Tüm parçalar en pahalılarıyla en kalitelileriyle ve orjinalleriyle değişti.
2 haftadır burada ve A 4x4 is Born serisinde yapılanlardan ekonomik bir maliyet çıkarmak için çabalıyorum. çıkardığım bütçe ise piyasada sıfır kilometre alabileceğiniz en ucuz 4x4 den (niva hariç) daha düşük.
Bu nedenle yapılamayacak yada girişilmesi çok uzak bir uygulama gibi gelmiyor bana. (maddi açıdan)
Yapılan harcamalar ve emek, harcanan zaman dökülen ter hepsi çok değerli ve paha biçilmez ama bir defendera benim çıkardığım bütçenin üstünde harcamalar yapıp bu aracın özelliklerinin yanına bile yaklaşamayan çok örnek var.
Yavuz beye tekrar teşekkürler, o yoğunluk ve stres altında zaman ayırıp buraya bu bilgileri aktardığı için.

Etiketler

ProntoBasso' Alıntı:
Bu büyüklükte lastiklerle bile Defender (!) gibi bir aracın 120-130 km hızlarda bu kadar güvenli ve sessiz gidiyo olması gerçekten mükemmel.

Ustanın yanına Toyota ile gittiğimde bi fotoğraf çekeyim dedim :eek: :eek: :eek:
Yavuz abinin lastikler benim arabanın kaputuna geliyordu vaz geçtim ::smiley: ::smiley: ::smiley:
Arabayı canlı canlı görenin canı çeker, hele birazda defenderkolikse ;D ;D ;D

Tam bir yaratılış destanı gibi olmuş, ALLAH güle güle binmeyi nasip etsin ( AMİN ). :smiley: :smiley:

bu kadar ugrastan sonra keyifli keyifli ve guzel gunlerde benersiniz insallah

Merhabalar Yavuz Bey

Benim adim Ceyhun nasilsiniz ins.yeni aracinizla hersey daha güzeldir. Yavuz bey benim sizi rahatsiz etmemdeki sebep bende bir defender sevdalisiyim ama almanyada yasiyorum.Malum sizler gibi bir arac toplamak istiyorum.Sizin aracinizi toplarken nekadar emek verdiginizi nekedar titiz bir calisma yaptiginizi ve karsilastiginiz zorluklari elimden geldigince takip ettim ve sizi gercekten tebrik ediyorum.Aslinda ben almanyada bir arac alip toplatmayi dusunuyordum 2007 model falan almak istiyordum cunku biraz daha toplu bir arac icin ugrasmak gibi bir fikrim vardi ama biraz arastirma yaptim buradan aldigim araci türkiyeye cikarmak cok zormus yani hem brokrasi hemde maddi olarak bir hayli zor bende madem buradan götüremiyorum ozaman tek bir sansim kaliyor oda aradan bir arac bulup toplamak. Iste bu asamada eger yardimci olabilirseniz sizlerin engin deneyim ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Yavuz bey asagi yukari araci nereden bulacagimi sitedeki arkadaslardan takip ettigim kadariyla biliyorum bir iki adres var sizden ricam siz aracinizi toplarken parca bakimindan hangi konularda SIKINTI cektiniz yani türkiyede bulunmayan yada zor bulunan parcalar hangileri yada siparis veripte cok beklediginiz parcalar oldumu mesala ben ön konsolu(gösterge tablosu kumanda paneli komple) 2007 de degisti biliyorsunuz ondan yapmak istiyorum orada bulunuyormu Yada mesala mekanik olarak yada karoseri olarak burdan getirmem gereken parcalar hangileri olabilir. Yani kisacasi sizin yardiminiz ve yönlendirmeniz dogrultusunda hareket etmek istedim. yardimci olursaniz cok sevinirim.Yavuz bey ben sizlere simdiden cok tesekkür ediyor saglikli sihatli günler diliyorum saygilarimla
Ceyhun

tam 3 saat sürdü bütün sayfaları okumam ama değdi doğrusu.çok emek verilerek yapıldı ama ortaya çıkan şahasere yakışmış verilen emek.allah kazasız belasız kullanım nasip etsin.

yaklaşık 1 aydır her sabah bıkmadan usanmadan hayranlıkla seyrediyorum aracınızı. fotograflardan sonra canlısını görmek çok heyecanlandırdı beni :D emeğinize sağlık tebrik ediyorum sizi. patarayı bir başka sever oldum offender ınızdan sebep :smiley: canlısını görebildik birgün içinde bir yolculuk yapmakta kısmet olur inşallah ;D

ceruto' Alıntı:
Merhabalar Yavuz Bey

Benim adim Ceyhun nasilsiniz ins.yeni aracinizla hersey daha güzeldir. Yavuz bey benim sizi rahatsiz etmemdeki sebep bende bir defender sevdalisiyim ama almanyada yasiyorum.Malum sizler gibi bir arac toplamak istiyorum.Sizin aracinizi toplarken nekadar emek verdiginizi nekedar titiz bir calisma yaptiginizi ve karsilastiginiz zorluklari elimden geldigince takip ettim ve sizi gercekten tebrik ediyorum.Aslinda ben almanyada bir arac alip toplatmayi dusunuyordum 2007 model falan almak istiyordum cunku biraz daha toplu bir arac icin ugrasmak gibi bir fikrim vardi ama biraz arastirma yaptim buradan aldigim araci türkiyeye cikarmak cok zormus yani hem brokrasi hemde maddi olarak bir hayli zor bende madem buradan götüremiyorum ozaman tek bir sansim kaliyor oda aradan bir arac bulup toplamak. Iste bu asamada eger yardimci olabilirseniz sizlerin engin deneyim ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Yavuz bey asagi yukari araci nereden bulacagimi sitedeki arkadaslardan takip ettigim kadariyla biliyorum bir iki adres var sizden ricam siz aracinizi toplarken parca bakimindan hangi konularda SIKINTI cektiniz yani türkiyede bulunmayan yada zor bulunan parcalar hangileri yada siparis veripte cok beklediginiz parcalar oldumu mesala ben ön konsolu(gösterge tablosu kumanda paneli komple) 2007 de degisti biliyorsunuz ondan yapmak istiyorum orada bulunuyormu Yada mesala mekanik olarak yada karoseri olarak burdan getirmem gereken parcalar hangileri olabilir. Yani kisacasi sizin yardiminiz ve yönlendirmeniz dogrultusunda hareket etmek istedim. yardimci olursaniz cok sevinirim.Yavuz bey ben sizlere simdiden cok tesekkür ediyor saglikli sihatli günler diliyorum saygilarimla
Ceyhun

Ceyhun bey, Merhabalar. Yavuz abi mesajı henüz görmemiştir, görünce yazar ama ben konu ile ilgili aklıma gelen yöntemleri yazayım.
Genellikle aksesuar kısımlarının tamamına yakınını Huma Otodan spariş ettik. Sayfalarında bulabileceğiniz ürünleri görebilirsiniz.
Eğer zaman probleminiz yok ise sitelerinde olmayan hemen hemen tüm aksesuarları da temin edebilirler.
Ayrıca çok ta ilgililer. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.

Biz bulamadıklarımızı veya daha hızlı elimize ulaşmasını istediğimiz orjinal parçaları da ingiltereden kendimiz temin edip getirdik.
(Örneğin, Diff Kiliti, Arka Aksları, karbüratör ve aksamlarını ve bir kaç tanede motor üzerindeki aksamları ingltereden kendim getirdim. )
Yanlız unutmamanız gereken ikinci el motor parçası Türkiyeye sokamazsınız.
Benim aklıma gelenler bunlar. Umarım hayalinizdeki aracınıza tez zamanda kavuşursunuz. Ama uzun bir süreç, sabır çok önemli. Kolay gelsin. Saygılar Hakan.

kumruhuseyin' Alıntı:
tam 3 saat sürdü bütün sayfaları okumam ama değdi doğrusu.çok emek verilerek yapıldı ama ortaya çıkan şahasere yakışmış verilen emek.allah kazasız belasız kullanım nasip etsin.

Teşekkürler Hüseyin bey, amin. Daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

seyyah01' Alıntı:
yaklaşık 1 aydır her sabah bıkmadan usanmadan hayranlıkla seyrediyorum aracınızı. fotograflardan sonra canlısını görmek çok heyecanlandırdı beni :D emeğinize sağlık tebrik ediyorum sizi. patarayı bir başka sever oldum offender ınızdan sebep :smiley: canlısını görebildik birgün içinde bir yolculuk yapmakta kısmet olur inşallah ;D

:smiley:, beğendiğinize sevindim. Bukadar uğraşa rağman hala eksikleri var :D :D :D , Şu anda işlerimin yoğunluğundan fırsat bulup çok fazla offroad a çıkamıyorum. Ayın 22 sinden sonra oldukça müsaitim. Tanışmaktan da çok memnun olurum. Saygılar, Hakan.

Son bir kaç ta foto ekliyeyim son hallerinden.

DSC_0365.jpg

DSC_0382.jpg

DSC_0381.jpg

DSC_0380.jpg

DSC_0358.jpg

maşallah maşallah kazasız belasız inşallah,,,bende 1987 model bi defender topluyorum bana yardımcı olurmusunuz takıldıgım yerlerde sizden bilgi almak isterim tecrübelerinizden faydalanmak amaçlı msn adresim: dnz_drn@hotmail.com saygılar........adanadan duran

tekrardan merhaba Hakan bey. kktc de bulunan off road derneği her ay gezi yapmaktadır. 9 unda yani bu pazar günü iskele bölgesinde bol çamurlu bir gezi düzenliyor uygunsanız katılmanızı öneririm. detaylı bilgileri facebook ta KUZEY KIBRIS OFF-ROAD DERNEĞİ sayfasında bulabilirsiniz. son ekledikleriniz arasından 4. fotograftaki eğim göründüğünden daha dik insan orayı yürürken zorlanıyor 4x4L un verdiği hazı en fazla o eğimde hissediyordum :smiley: :smiley: gerçi sizin offender için 4X4L gereklimidir bilemem ;D tanışmaktan bende çok memnun olurum. şuan off road a katılabilme anlamında bir aracım yok ancak tekrar edinince ilk fırsatta sizinle bir gezi yapmaktan mutluluk duyarım. Aycan

seyyah01' Alıntı:
tekrardan merhaba Hakan bey. kktc de bulunan off road derneği her ay gezi yapmaktadır. 9 unda yani bu pazar günü iskele bölgesinde bol çamurlu bir gezi düzenliyor uygunsanız katılmanızı öneririm. detaylı bilgileri facebook ta KUZEY KIBRIS OFF-ROAD DERNEĞİ sayfasında bulabilirsiniz. son ekledikleriniz arasından 4. fotograftaki eğim göründüğünden daha dik insan orayı yürürken zorlanıyor 4x4L un verdiği hazı en fazla o eğimde hissediyordum :smiley: :smiley: gerçi sizin offender için 4X4L gereklimidir bilemem ;D tanışmaktan bende çok memnun olurum. şuan off road a katılabilme anlamında bir aracım yok ancak tekrar edinince ilk fırsatta sizinle bir gezi yapmaktan mutluluk duyarım. Aycan

Aycan bey merhaba,

Etkinlikten haberim oldu ama malesef 10 ile 15 arası çok yoğun bir programım var, onun için hazırlık yapıyorum. O yüzden katılmam çok mümkün gözükmüyor. Birdahaki sefere inşallah tanışma fırsatı yakalar beraber offroadun verdiği hazdan payımıza düşeni alırız. Karmi ve çevresi çok güzel yerler, zor iniş ve çıkışlarla dolu. O yokuşu bende yürüyerek çok zor çıkıyorum. :D :D :D

NVR01' Alıntı:
maşallah maşallah kazasız belasız inşallah,,,bende 1987 model bi defender topluyorum bana yardımcı olurmusunuz takıldıgım yerlerde sizden bilgi almak isterim tecrübelerinizden faydalanmak amaçlı msn adresim: dnz_drn@hotmail.com saygılar........adanadan duran

Duran bey iyi dileklerinizi için çok teşekkür ederiz.
Bizim zaten bu forum başlığını açamamızın ve yaptıklarımızı paylaşmamızın sebebi bizden sonrakilerine yol göstermek içindi.
Olabildiğince detaylı anlatmaya çalıştık. Bu projenin haricinde de sitede Defender toplayan ve bunları paylaşan tecrübeli bir çok arkadaş var.
Ayrıca LR/Defender başlığı altında da Defender a özgü problemlerin detaylı tartışılmış konularını bulabilirsiniz.
Bunun haricinde işin içinden çıkamadığınız konu olursa bir başlık açın bunlara diğer arkadaşlarla birlikte cevap vermeye çalışırız.

hyavuz2000' Alıntı:
Ceyhun bey, Merhabalar. Yavuz abi mesajı henüz görmemiştir, görünce yazar ama ben konu ile ilgili aklıma gelen yöntemleri yazayım.
Genellikle aksesuar kısımlarının tamamına yakınını Huma Otodan spariş ettik. Sayfalarında bulabileceğiniz ürünleri görebilirsiniz.
Eğer zaman probleminiz yok ise sitelerinde olmayan hemen hemen tüm aksesuarları da temin edebilirler.
Ayrıca çok ta ilgililer. Kendilerine tekrar teşekkür ederim.

Biz bulamadıklarımızı veya daha hızlı elimize ulaşmasını istediğimiz orjinal parçaları da ingiltereden kendimiz temin edip getirdik.
(Örneğin, Diff Kiliti, Arka Aksları, karbüratör ve aksamlarını ve bir kaç tanede motor üzerindeki aksamları ingltereden kendim getirdim. )
Yanlız unutmamanız gereken ikinci el motor parçası Türkiyeye sokamazsınız.
Benim aklıma gelenler bunlar. Umarım hayalinizdeki aracınıza tez zamanda kavuşursunuz. Ama uzun bir süreç, sabır çok önemli. Kolay gelsin. Saygılar Hakan.

Teşekkürler Hüseyin bey, amin. Daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

:smiley:, beğendiğinize sevindim. Bukadar uğraşa rağman hala eksikleri var :D :D :D , Şu anda işlerimin yoğunluğundan fırsat bulup çok fazla offroad a çıkamıyorum. Ayın 22 sinden sonra oldukça müsaitim. Tanışmaktan da çok memnun olurum. Saygılar, Hakan.

Merhabalar Hakan Bey

öncelikle ilginiz icn cok tesekkur ederim.Evet cok ugras ve sabir isteyen bir is bu ben tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim yani anladigim kadariyla huma oto dan herseyi temin edebiliyoruz peki bende sizlere aracinizla kasasiz belasiz hayirli camurlu gunler dilerim saygilarimla

ceyhun

Merhabalar Yavuz bey; ismim Osman Kürklü siteye Mersin'den katılıyorum. Size ulaşabileceğim bir cep telefonu numarası verebilirseniz Defender hakkında bilgilerinize baş vurmak istiyorum şimdiden teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR