Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 706
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,338
Ynt: Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

Yavuz abi nasıl deli deli zorladın mı aracı?? şöyle karışık kuruşuk kokular çıktı mı sağından solunda ? var mı bir takaza durum ?

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
:smiley: Goliath , Ben bilmem Hakan bilir :D :D

Abi daha önce de söylemiştim ya ben nacizane fikrim olarak bu araca kelimenin Türkçe anlamından dolayı "Offender " ismini konduramıyorum ;D ;D ;D Bu aracın daha görkemli bir ismi olmalı o yüzden ben " Goliath " ı tercih edeceğim affına sığınarak..

Hem Siyah olanına da " David " deriz :smiley: Efsaneleşmiş olurlar ;D ;D

Not : Offender = Suçlu , Kabahat işleyen

jeep' Alıntı:
Yavuz abi nasıl deli deli zorladın mı aracı?? şöyle karışık kuruşuk kokular çıktı mı sağından solunda ? var mı bir takaza durum ?

Nerde Abicim öyle parkur :D, rölantide benim deneyebildiğim heyere çıkıyor. (ki bu denediğim yerlerde ne 2 inchli disco nede standart defender yürümüyor ben daha önce denedim ikiside karın üstü apışıp kalıyor) .

En beğendiğim şey düz yoldada gidebiliyor olması oldu, bu lastiklerle bile hiç sıkıntı yok gayet sessiz ve süratli 110-120 km ile rahatsız olmadan seyahat edebiliyorsun, Ciddi virajlara bile normal araçlarla aynı hızda girebiliyor (Denge amortisörünün Etkisini daha önce denememiştim gerçekten çok ise yarıyormuş)

nordic1903' Alıntı:
Abi daha önce de söylemiştim ya ben nacizane fikrim olarak bu araca kelimenin Türkçe anlamından dolayı "Offender " ismini konduramıyorum ;D ;D ;D Bu aracın daha görkemli bir ismi olmalı o yüzden ben " Goliath " ı tercih edeceğim affına sığınarak..

Hem Siyah olanına da " David " deriz :smiley: Efsaneleşmiş olurlar ;D ;D

Not : Offender = Suçlu , Kabahat işleyen

Burda çeviri hatası var offender i bizimkiler çevirmiş suçlu diye polis kayıtlarında gazete haberlerinde böyle yazar ama asıl anlamı "SALDIRGAN" dır suçlu deği, spordada defender savunma oyuncularına offender ise hücum oyuncularına verilen addır.

Böyle şeyler oluyor mesele Birgün adı lazım değil bir kanalda bir savaş filmi izliyorum , adamın mermisi bitiyor arkadaşından kutudan yeni "DERGİ" vermesini istiyor, arkadaşıda mermi şeridini uzatıyor, ne alaka şimdi bu diye düşünürken aklıma geldi mermi şeridinin adı MAGAZİN dir bizimkiler bunu dergi diye çevirmiş :D :D

Abi bir de şu port bagaj olayını sorayım sana ..Bu port bagajı Erkayaoğulları mı yaptı ? Özelden maliyetini de yazabilirmisin sakıncası yoksa ? 29 Ekimde Ankara'da olacağım..Uygun ise alıp dönmeyi düşünüyorum..

discovery-V8' Alıntı:
Offender Tekrar Ankaraya döndü, Hazır Hakan ortada yokkan bende biraz deneyeyim dedim :smiley:
.....

Valla daha yeni gördüm. Çok güzel çıkmış fotolarda ve çok ta özlemişim. Fotoları görünce birazcık olsa da özlem giderdik. :smiley: :smiley: :smiley:.

Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.

Bu arada ben de uzun yol deneyeimlerimi anlatayım. 1500 KM kadar düz yolda kullandım.
Kullanırken hiç zorlanmadığım gibi çokta keyifli yolculuklardı. Lastiklerin büyüklüğü konusu çok problem yaratmadı.
Aşırı bir gürültü de hissetmedim. (özellikle arka Lastiklerin bulunduğu kısımların izolasyonları tam bitmemesine rağmen)

V8 konusunda da çok halkı bir seçim yaptığımızı düşünüyorum.
Böyle iri cüsseli bir aracı V8 çok rahat bir şekilde yolda gitmesini sağlıyor.
Tabi dişli oranlarınında uygun şekilde seçilmiş olmasının bunda katkısı çok büyük.
Motordaki hemen hemen tüm Elektronik aksamların çıkartılması veya mekanik aksamlarla
değiştirilmiş olması (EFI den Karbüratöre geçiş gibi vb.) insana yolda daha fazla bir güven veriyor.

Maşallah beni hiç üzmedi. Daha yeni tamamlanmış ( sözün gelimi, hala bitmeyen yerleri var :D ) bir aracın bu kadar uzun bir yolculukta bile hiç sorun çıkartmadan gitmesine herkes şaşırdı.
V8 in sesini duyan ve aracın büyüklüğünü görenlerin görsel ifadelerinden de güzel bir iş başardığımızı hissetmek te çok keyif vericiydi.

Sonuç olarak 120 km ve üzeri gitmek gibi bir arzunuz yoksa ve seçiminizi keyif alarak seyahat etmekten yana kullanıyorsanız,
Normal araç kullanmaktan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Şunuda belirtmeden edemiyecem, araçtan inip kendi binek aracıma binince uyum sorunu yaşadım :smiley:,
Sanki dibim yere sürtüyormuş gibi bir his kapladı. Birde zavallı araç kendini tetarossa zanediyor. :D :D :D

hyavuz2000' Alıntı:
Şunuda belirtmeden edemiyecem, araçtan inip kendi binek aracıma binince uyum sorunu yaşadım :smiley:,

Land yollara çıkmadan önce Ferhat ustanın orda binmeye korktum.
Aynı hissi benim toyotada yaşarım diye ;D ;D ;D
Çünkü bu duyguyu toyotadan inince diğer araçlarda yaşıyorum :smiley: ;) :D 8)

Yavuz bey merhaba,

Ben bir rrc bobtail yapma planları kurmaktayım, hem 3.5 hem 3.9 motoru yakından incelemis, kullanmıs birisi olarak hangisini onerirsiniz (ve hangi sanzıman kombinasyonu ile) ? 33 veya max 35 lastik planlıyorum.. ayrıca edelbrock karbüratörde dusunuyorum, hangi kanal aracılığı ile ne kadara mal olduğunu paylaşırsanız sevinirim.

Özel mesaj yada mail atamayınca buraya yazmak durumunda kaldım.

Ömer bey;

Oktay ustada RRC bobtail var ve satacaktı diye hatılıyorum. yaparken neler çektiğini hatırlıyorum. O nedenle, hazırı ucuza almak daha mantıklı olabilir.

kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Ömer bey;

Oktay ustada RRC bobtail var ve satacaktı diye hatılıyorum. yaparken neler çektiğini hatırlıyorum. O nedenle, hazırı ucuza almak daha mantıklı olabilir.

kolay gelsin.

Engin bey, irtibat numarasını alabilirmiyim.

Sizi kutlarım Ömer bey.Ancak böyle bir projeyi gerçekleştirmek için sizde takdir edersinizki oldukça nakite de ihtiyaç vardır,şimdi olmasa bile daha sonraki zamanlarda sizinki gibi bir projeyi gerçekleştirmiş yada hazırlanmış bir araça sahip olmayı düşünüyorum.Saygılarımla Ertan Özer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR