Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...
Aracımı İzmir Buca'da Çiftliği olan sevgili Aydın Ağabeyden aldım... 3 yıldır ondaymış... O da gümrükten almış...
Araç 7-8 yıl İzmir gümrüğünde yatmış... Daha önce de bir belgesel çeken bir film yapım şirketinin aracıymış...
bir pazar şaseyi kazıyayım dedim altın tozu gibi kum çıktı muhtemel afrika kökenli çöl kumu...
Koltuklarının altından farklı afrika ve asya ülkelerine ait bozuk paralar çıktı cepten düşen...
Aracın kupası inanılmaz temizlikteydi... Hala fabrika çıkışı orjinal renginde...
üzerinde muhtemelen fabrika çıkşındaki lastikler... İnternetten kontrol ettiğimde Land Roverın 1986-1987 offical olarak kullandığı lastik markası Avon.... Ranger serisi MKII 7.5 x 16 lastikler... Malesef Avon'un arazi tipi lastiklerinin Türkiyeye gelmediğini öğrendim... Yurt dışından getirtmek de çok maliyetli... Muhtemelen biz de herkes gibi ya coopercı olacaz ya bfg ci...
Araç 1986model (gerçi şasi numarasındaki koddan 1987 ingiltere çıkışlı olduğu kanısına vardım) 3 kapı, yani ön üç koltuk arka komple kapalı kasa... 100luk.. Düz dizel...
Eşim ben ve kızım için önde rahatlıkla yolculuk yapabileceğimiz bir alan mevcut... Arkaya ise bir aparatla ile yatak haline gelebilen bir mekanizma yaptıracağım...
Yapmayı planladığım araç ağır bir offroad aracı olmayacak...
Bir discoverer, bir trophy aracı olacak....
Yani nerede sabah bir başka yerde gece, gezdirip bildirecek bir araç yani...
Rengi konusunda bir türlü gerçek bilgiye ulaşamadım... Orjinal renk güneşten solmuş... Stickerların altında orjinal renege bi şekilde ulaştık. ama Bilgisayar ekranındaki renk alternatifleriyle uymamakta... Reklamcıyım işim gereği gerçek renk veren monitörler kullanıyorum... Eizo monitörde bakıyoruz renklere ama renkler internette indirgenmiş renkler...
internette yaptığım araştırmalar sırasında renk deşifresini tam yapamadım....
muhtemel renkler
shire blue olabilir yani LRC.392 ama bu renk 1988-89 da kullanılmış yanlızca...
Cambrian Grey, Slate Grey LRC 392 olabilir ki bu renk 1984 -1988 arasında kullanılmış ah ne güzel dedik ama internet ortamındaki karteladan bizim rengimizden koyu bir renk olduğunu gördük...
Mid Gray (Welsh Gray) LRC 008 olabilir mi acep dedik.... Hani klasik series Grisi... Ama onu da 1984 de kullanmayı bırakmış ingiliz abiler...
Kodu modu boşverip karışım da yapmak istemiyorum çünkü yola çıkarken aracı orjinal fabrika çıkışı haline geri döndürmek hedefini koyduk SVX, Tech versiyonların tüm albenisine rağmen... Neyse büyük lokma yiyelim de büyük laf etmeyelim ilk günden... Bir bakarsınız metal ön panjurlu yıldız jantlı parlak siyah + beyaz tavan ve ön kaput bir SVX yapı vermişiz.....
Haa haa haa... Herhalde fotoyu yayınladığımız gün bloke ediliriz Gezenbilirden....