Bir CJ hikayesi de bizden olsun..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 139
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,759

Etiketler
Ynt: Bir CJ hikayesi de bizden olsun..

caner_tee' Alıntı:
allah kolaylık versin, çok güzel oluyodur emınım yaw bu araba cıktıktan sonra ben bırak camura sokmayı camurdan geçmem kirlenmesin diye maşallah elinizden gelenın en iyisini yapıyorsunuz.

Evet elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz..Bu çalışmada bazı riskler de aldık..Ama güzel olacak inşallah..Hayırlısı ile bir yürüsünde ;D

Evet yeni türbün geldi ve tam bizim istediğimiz ölçülerde çıktı :D Eğer uymasaydı işimiz zordu..Ben oradayken elektrik tesisatı bitmek üzereydi.Hazır gitmişken Murat ile birlikte sanayide yaptıracağımız ne kadar iş varsa hallettik..Yani anlayacağınız yine hafifleyip döndük ;D ;D Şu anda eksik kalan bir parçamız yok..Ustamız da 15 gün içinde biteceğini söyledi Bazı resimler çektim şu anda detaylı açıklamaları yazmadan sadece resimleri paylaşıyorum..Yine karışık olabilir resimler düzenlemeye vaktim olmadı..

Bu arada araca yeni farlar,sinyaller,yağ basınç saati,elektronik ateşleme beyni,yeni benzin deposu,telsiz vs. eksikleri de aldık o gün..Şu an itibariyle motorun kendisi hariç (o da aldığımızda sıfır toplanmıştı) araçta sıfır alınıp takılmayan malzeme kalmadı..Hortumlara ve kelepçelerine kadar yenilendi..Elektrik tesisatı dahi komple Amerikadan soketli tip olarak cj nin orjinali getirtildi..

Hayırlısı bakalım nasıl olacak göreceğiz..

IMG-20121003-WA0013.jpg

IMG-20121003-WA0012.jpg

IMG-20121003-WA0011.jpg

IMG-20121003-WA0010.jpg

IMG-20121003-WA0008.jpg

IMG-20121003-WA0007.jpg

IMG-20121003-WA0006.jpg

IMG-20121003-WA0005.jpg

IMG-20121003-WA0004.jpg

IMG-20121003-WA0003.jpg

IMG-20121003-WA0000.jpg

Maaşallah..Allah nazarlardan saklasın..Nazar boncuğu benden ;D

nazar-boncugu-00.jpg

Bugun yine sanayiye uğradık ve yine hafifledik ;D Far çerçeveleri, on cam çerçevesine sis bağlamak için gerekli olan ayaklar ve en güzeli flowmaster 40 serisi son susturucu ve headers ile susturucu arasındaki krom boru.. Yani boylece en bastan en sona kadar krom bir egsoz sistemimiz oldu Ayrıca bushwacker vidalı dodik seti..

Dün aracımıza aldığımız bazı parçalar..Dodikler yerli üretim olan modellerden..Orjinali ile arasında %40 kadar fiyat farkı vardı ama ilginç şekilde yerli olanlar daha kullanışlı gözüktü..Orjinal plastik ama esnek ve kırılmayacak gibi gözükmedi aksine kırılırsa tamiri mümkün değil..Ama yerli olan kırılırsa tamiri de mümkün..Görüntü olarakta aynı olunca yerlide karar kıldık Tabi dodikler mat ve pütürlü siyaha boyanacak..

20121012_192125.jpg

20121012_192109.jpg

20121012_183128.jpg

20121012_183044.jpg

20121012_182955.jpg

20121012_182932.jpg

Dün aracımızın ön cam çerçevesi,tentesi ve dodikleri takıldı..Bugünde otomatik şanzımanın yağ radyatörü ve aracın radyatörü takılıyor..Kısmetse bugün aracın marşına basılacak..Ayrıca bugün direksiyon amortisörü ve kalıcı olacak makas tablaları takılacak.. Ayrıca bugün şaftçı yeni şaftların ölçülerini aldı..Yarına boyları ve balansı yapılmış olarak takacak..Hafta sonuna yetişecek gibi..

image-5.jpg

image-4.jpg

image-3.jpg

image-2.jpg

image.jpg

fotograf-2.jpg

fotograf-3.jpg

Perşembe günü koltuklar takılacak ve ona göre shifter ve fren pedalının boyu ayarlanacak..Shifter altına bir kutu yapılarak shifter tam sürücünün elinin altına alınacak ;) Aracı hafta sonu servisten çıkarırsak önümüzdeki hafta da cage ve tamponlar için ikitelli'ye gidecek.Bostancı dan ikitelliye giderken de yol testi yapmış olacağız..Artık hayırlısı..

Emeginize saglık cok güzel olmus arac babamda bende cok meraklıyız da dogru düzgün toplanmısı cok para bize göre tabi :smiley: Sıfırdan toplancak güzel bişi bulamadım hurdasına hiç bişisi olmayana 1 - 2 bin tl gözden cıkardık ama oldugumuz yerde ufak bu fiyatlara vermezler ne edicez bilmiyorum.Willys var bi tanısta yeni topladı isuzu 2,5 dizel motorla 4 illeri gayzer sanszuman ama alsam mı kararsızız.Sürekli masraf acarmı motordan degilde sanzumandan korkuyorum az para istemiyor 17 500 tl harcadı maliyetine veriyor ama bide Willys degermi hiç bilmiyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR