Bim Bam Bom ! Çok Şükür Dostlar Benim de Artık Defender'ım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 128
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,057
Ynt: Bim Bam Bom ! Çok Şükür Dostlar Benim de Artık Defender'ım Var

nordic1903' Alıntı:
Fakat bu olay bile moralimizi bozmadı ve Defender sahibi olmamızı can arkadaşımın hünerleri sayesinde Long Island Ice Tea ile kutladık..
bu arada
ne zamandır soracaö unutuyorum

tarifi alabilir miyim hazır ramazan da bitti sayılır:D

Etiketler

veteran' Alıntı:
bu arada
ne zamandır soracaö unutuyorum

tarifi alabilir miyim hazır ramazan da bitti sayılır:D

Sen hele aracını bi bitir..Çıkarız araziye orada yaparız sana da bi Long Island Ice Tea :smiley:) İçindekilerden birkaçını ( Olmeca , Absolute gibi ) sayayım da aracının bitişi hızlansın :p

nordic1903' Alıntı:
Sen hele aracını bi bitir..Çıkarız araziye orada yaparız sana da bi Long Island Ice Tea :smiley:) İçindekilerden birkaçını ( Olmeca , Absolute gibi ) sayayım da aracının bitişi hızlansın :p

şu kutlama ne zaman olacaksa bende geleyim absolute de varsa hele ;D bu arada facete grup kurdum. LAND ROVER DEFENDER LOVERS :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Yok yaw..Benim mi tersim döndü ;D ;D Ben benim aracı Serkan Ustaya bıraktım ve 15 gün sonra aldım..O aralar senin araç yoktu Ünal Abinin orada..Yani 18 gün falan olmalı boyada geçen süre ...Ki bu sanırım yeterli zaman :smiley: Ama sen yine de bozma ..Geç olsun güç olmasın ...

cenk selam

ne zamandır soracam soramıyorum,

15 gün ne yaptılar yahu arabana:smiley:

Yarısı Serkan Ustanın meşguliyeti yarısı iş :smiley: ..Kısaca şöyle söyleyeyim..

- Mazot Pompası bakımı
- Avans ayarı
- Arazi Şanzumanı bakımı ve bazı parçaların değişimi
- Debriyajın komple yenilenmesi
- Gaz Pedalının yenilenmesi
- Radyatör Davulumbazının yenisiyle değişimi
- Arka Fren Bakımı

Valla Ünal Abiye sordum..Aynen senin dediğini dedi..En erken 1 ay ;D ;D ;D

Ben de bugün Beykoz OFF Road Oyunlarına gitmiştim..Nispet yapayım biraz ;D ;D ;D

DSC04312.jpg

DSC04317.jpg

selam aracınız gerçekten çok güzel olmuş kazasız günlerle kullanmanız dileğiyle.
sanırım aynı hastalık banada bulaştı. fakat bu konuda bazı aklımda soru işaretleri var. bu konuda sorularıma yanıt verirseniz sevinirim.
1) dizel almayı düşünüyorum?
2) size maliyeti ne oldu üç aşağı beş yukarı?

cenk bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. sizi sıkmak istemem ancak bir kaç soru daha sormak istiyorum.
dağ bayır için henüz erken benim için belki daha ilerde veya vakit olursa gezilerinize katıla bilirsem.
öncelikle almayı düşündüğüm defender 2. aracım olacak (hatta 3 . diyebiliriz 83 şahinde babadan kalma)
bunun için bütçem kısıtlı 10 veya 13 arası bu şartlarda dizelmi ? benzinlimi? ancak yeni sıfır dizel araç aldım gezmeye doyamıyorum (mazot fiyatı)
askeriyeden 4 liraya benzinli 6 liraya dizel satılıyo alıp toplasam yukarıdaki fiyata denk getirebilirmiyim.
unutmadan biraz komik ama 43 yaşındayım henüz bir kez bile defender kullanmadım.
sizdeki hastalık bendede var

mke den alacaksanız eğer dizel benzınlı fiyat farkı diye birşey yok

kapalı kasa açık kasa da fiyat farkı var sadece bu arada...

berkant68' Alıntı:
unutmadan biraz komik ama 43 yaşındayım henüz bir kez bile defender kullanmadım.
sizdeki hastalık bendede var

Rica ederim..Tabi ki soracaksınız..Bu forum bu yüzden var..Eğer günlük kullanmayacaksanız geriye sadece ihtiyaçlarınızı belirlemek kalıyor..Yani ağır off road mu ? Uzun soluklu geziler mi ? Ailece haftasonu kampı mı ?

Bu ihtiyaca göre motorunuzu belirlersiniz..Ağır off-road yapan abilerimiz 4-5 bin aralığında kaportası sağlam benzinli alıp onu 3,9 V8 Motorlu canavarlar haline getirip engel tanımaksızın çamura dalıyorlar..Bu tip bir aracın maliyeti de 20 bin ile 60 bin TL aralığında değişiyor..

12-13 bin TL ye eli yüzü düzgün bir dizel bulup , döşemesini , hidrolik direksiyonunu , lastiklerini takıp geri kalanını yavaş yavaş yapabilirsiniz..Özel mesajımda da belirttiğim gibi Dizel gürültülüdür , çok verimli değildir ama motor değişimi kararınızda alternatifiniz bol olur..Yani modern motor takmak istediğinizde Ford Duratorque , 300 TDI , 200 TDI . 2,8 TGV hatta Nissan , Isuzu gibi motor tercihlerine sahip olacaksınız ve hepsinde km başına harcamanız 0,27 - 0, 30 TL aralığında olacak...

Buna karşın benzinlide LPG şart olacak ve ona rağmen yine 0,30 TL nin altına düşemeyeceksiniz..Fakat sessiz , neredeyse 500 bin km ömrü olan bir motorunuz olacak..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.