Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,233
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

Yaptırak olduğunuz işlere göre masraf çok değişir.
kaporta + boya = 4500
Motor 4000 ila 9000 arası
jant lastik 2500 tl
döşeme 1500 tl
elektirik tesisat 1250
2" yükseltme 2000 tl
Ön Kilit 1500tl
arka kilit 1500 tl
Vinç vinç tamponu 1500 tl
port bağaj 500-1250 arası
roollbar 1000 tl
eksik çıkacak bir sürü eksik parça olacak 1000-2500 arası
snorker 250 tl
çeta aksessuarlar 250-500 arası
cam işçilik + fitiller 1250 tl
Şase kumlama 500
Bunlar yaklaşık rakamlar altı da olur üstüde olur şehire, ustaya, markaya göre değişir. İnan benim yazmayı unuttuğum birsürü daha kalem vardır. Zor bir iştir..

Etiketler

muratgcgl' Alıntı:
sahıbınden comda motoru temız ama kaportası ve ıc dosemelerı on konsolu berbat durumda bır kac arac buldum temız bır motor uzerıne fabrıkadan alınmı sseklıne ne kadara mal edebılırım bu konuda degerlı fıkırlenırızı yada onerılerınızı okumak ısterım

Biraz gereksiz bir maliyet bence ( kişisel fikrimdir ) Tabi, eğer 2011 model bir Defender yapacam ve kullanacam derseniz o ayrı. Kafamdaki model Defender'ım olsa gözümü kırpmadan girişirim :D

sahibindende bulunan yüksek model (90 model ve üstü ), motor ve yürüyen aksamı sorunsuz, kaporta ve boyası idare eder durumda bir Defender sizi çok uzun süre götürür. Kaporta - boya makyajlarına, ilave aksesuar ( vinç - sis farları - lastik - jant...vb. ) detaylara kanmamanızı tavsiye ederim. Motor ve yürüyen aksam hayati önem taşır, kaporta-boya ve tüm diğer aksesuarlar her zaman yaptırılabilinir.

Yazdıklarım, kendi düşüncelerimdir.

Barış

sevgılı barıs sana katılıyorum amacım 92 model fabrıkadan sankı 2 3 sene once cıkmıs ve orjınellıgı muhafaza edılmıs bır defender sahıbı olmak senın arabanıda cok begendım tam benım aradıgım tarzda sadece ben olsam artı jant ve lastık takabılırdım onun dısında cok guzel bır aracın var gule gule kullan

anlıyorum taha cok detaylı bılgıler vermıssın cok tesekkur ederım gercekten yardımcı oldu pekı tavıseye edebılıcegınız bır ustada varmı ben gercekten yıllardır arastırıyorum bu aracları ama hıc detayına ınme fırsatım olmadı

ıstanbul anadolu yakasında oturmaktayım bu arada barıs demınde belırtmıstım gercekten aracın cok guzel senın harcaman ne oldu bu araca

muratgcgl' Alıntı:
sevgılı barıs sana katılıyorum amacım 92 model fabrıkadan sankı 2 3 sene once cıkmıs ve orjınellıgı muhafaza edılmıs bır defender sahıbı olmak senın arabanıda cok begendım tam benım aradıgım tarzda sadece ben olsam artı jant ve lastık takabılırdım onun dısında cok guzel bır aracın var gule gule kullan

Teşekkürler, darısı başına.

muratgcgl' Alıntı:
anlıyorum taha cok detaylı bılgıler vermıssın cok tesekkur ederım gercekten yardımcı oldu pekı tavıseye edebılıcegınız bır ustada varmı ben gercekten yıllardır arastırıyorum bu aracları ama hıc detayına ınme fırsatım olmadı
Benim tavsiyemde kesinlikle barışınki gibi hazır yapılmış olan yada masrafa ihtiyaç duymayan orjinal bir defender al kafana göre lastik aksesuar tak. Ama aracı almadan önce muhakkak sür hayal ettiğin gibi olmayabilir.. Ben Trabzondayım burada tanıdığım birçok usta var ama işi hep sen koşturmak zorunda kalıyorsun. İstanbulda bu işin ustaları daha profesyonel İbrahim ve Göktuğ arkadaşlarımızın araçları gayet temiz oldu gerçi göktuğun aracı biraz geçiksede çok temiz oldu :smiley: Garaj bölümünde il il defender yaptıran arkadaşlar var hangi ildeyeseniz size yardımcı olacaklardır. Ankarada jet ustamız Ercan Süzer abimiz var bir daha araç yaptırsam kesin yanına uğrarım...

muratgcgl' Alıntı:
ıstanbul anadolu yakasında oturmaktayım bu arada barıs demınde belırtmıstım gercekten aracın cok guzel senın harcaman ne oldu bu araca

Ben, aracı çok iyi bir Defender'cıdan aldım ( en büyük şansım bu aslında ), çevremde duyduklarımdan sonra bunu daha iyi anlıyorum. sadece BOSCH dizel pompa bile benden hayır duası almasına yetiyor :D Bu güne kadar araca yakıt - yağ değişimleri haricinde, 70TL'ye arka şaft istavrozunu değiştirtdim. 50TL'ye arka çalışma lambası bağlattım ve 10TL'ye yeni korna taktırdım. Başka hiçbir masraf yapmadım.

Koltukların döşemesini beğenmiyorum, koltukları kaplatacağım. Lastikler ve jantlara gelince: araçta bulunan lastikler Lassa A/T, aracın orjinal lastiklerinden ve çok yeniler. En az 1,5-2 yıl daha yol yaparlar. Lastikler değişirken jant ve lastik işini halledeceğim. Çok güzel jantlar var, ben yine orjinal ebat lastik düşünüyorum.

Karşıda, Defender kaportacısı Ünal Usta var. Motor - mekanik ustası ezberimde yok, öğrenip buradan yazarım. Bu tarafta, bu iş Maslak sanayi'de bitiyor. Benim ustam da Maslak sanayide.

ne kadar guzel ALLAH kazasız belasız sorunsuz guzel gunlerde kullandırsın ben askerde kullanmıstım 110 kasa ozman bı kez daha asık oldum asfaltta kullandım hemde bence cok guzel benımford fiestamdan rahat : ))))) pekı sahıbınden comda baktıgımda hemen hemen aynı arac 70 000 ytl yede var 30000 ytlyede var dısardan baktıgımda arac nerdeyse aynı sızce bu fark neden olusur

Defender'larda ilginç bir durum vardır: 1985 model ile 1995 model hatta 2005 model Defender tamamen aynıdır. Sadece modele göre ( kendi içinde motor farkları vardır. 2.5 düz dizel, 200tdi, 300 tdi, puma motor ( yeni ford transit motoru ) ve şanzıman farkları ( LT77 - RN380 gibi ) mevcuttur. Ama dışarıdan bakıldığında kaporta - dashboard..vb. herşey aynıdır. Çok küçük ayrıntı farkları vardır; direksiyon simidi gibi.

Fiyatı değiştiren en önemli etkenler: Motor - şanzıman - aracın yaşı - ilave donanımlar ( vinç - kilitli difransiyel(ler) - lastik - jant - sis farları - Hi-Jack kriko...vb. oyuncaklar ) - klima - kaporta/boya - yükseltme kiti ...vb. özelliklerdir. Tamamını saymadım, ama eklenen herbiri fiyatı yükseltir.

Tabi ayrıca: ihalelerden alınmış ve tamamen ticari amaçlı makyajlanmış, fiyatı şişirilmiş olan, dıştan bakıldığında iyi duran, uçuk fiyatlı ama çok yaşlı '' Emsalsiz'' Defender'lar var :D

peki motorun iyi yada kötü oldugunu nasıl anlarım defender ustasına goturmek yanı sanıyede baktırmak işi çözermi

muratgcgl' Alıntı:
peki motorun iyi yada kötü oldugunu nasıl anlarım defender ustasına goturmek yanı sanıyede baktırmak işi çözermi

Tabi Murat,

Sakın Defender'ı bir ustaya göstermeden alma. Göstereceğin ustanın Defender ustası olması önemli. Normal bir ustaya baktırırsan, kendi elinde - akrabasında - komşusunda olan otomobili sana satmaya çalışır, saçma sapan konuşmalara muhattap olursun :D :D :D

En önemli bakman - baktırman gerekenler:

1- Motor ne durumda? üflüyor mu? Çekişi nasıl?
2- Yürüyen aksam iyi durumda mı? Vitesler?

Eğer, bunlar iyi durumda ise, gerisi senin kararındadır.

Tavsiyem mutlaka bir Defender ustasına aracı göstermendir.

Barış

taha bey cok güzelbi arac cıkartınız sabırla bekleyerek, paylaşımlarınızda benım için cok faydalı oldu teşekkurler. selamlar
özhan

Teşekkürler..Henüz çekilecek çilem birmedi ama artık haftasonları gezebiliyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR