Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,458
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

bence karamsarlığa düşmeyin taha abi jantı lastikleri takılsın araba kendini gösterir bu arada ne tür bir lant lastik kombinasyonu düşünüyosungüzel ofsetli jantla silverstone çok iyi duruyo defenderlarda . mudzillalarda çok güzel ben çok beyeniyorumm arabayı birazdaha vahşi gösteriyo . tampon yapacakmısınız borudan olanlarda çok hoş gösteriyor

Etiketler

Lastikler cooper stt, janlar boost diye geçiyor sanırım. Tampon yaptıracam ama boru değil, tabi burada bu tamponu yapabilirlemi onuda bilmiyorum. Denemekte fayda var :smiley:

DSCN4322.jpg

discovererSTT2COOPER.jpg

10418748lm5.jpg

taha abi sen kafana hiç takma bak allah kısmet edip işlerin bitince dikreksiyonun başına keyifle kurulacağın zamanı hayal et!! ;)
yaww benimde canım çekti valla!! ;D nasıl yapsamki şuandada ihalede hiç araç yok yada ben bulamıyorum!

slm taha bey tampon işini çözemzseniz haberim olsun hallettiririz o kolay bir sürü demirci arkadaşım var bak bu tampon güzelmiş benimde kafama yattı....

Yakın zamanda ihalelerde turbo araçlar satışa sunulacak diye biliyorum. Onun araştımasını yapmak gerek tabi.
Tamponu bir deneyelim bakalım ne olur diğer türlü haberleşiriz. Bence 10 numara tampon ve iyide koruma sağlar bir havası var. Teknik çizimlerini bulabilsek biryerden işimiz çok daha rahat olur.

Bu kadar uğraştıktan sonra keyfi daha çok çıkıyor..
Az kaldı keyfini sürmeye: Sabır!

Bu arada bu Defender dene şeye her renk bu kadar mı çok yakışır? ;D
Ne renge boyatırsan boyat bir başka güzel duruyor.

Tampon güzel gözüküyor, bizimde tampon yapma projemiz var, hiçbi ustanın uğraşacağı yok kendimiz yapacaz, şekli çizip plazmada kestirip, kaynattıracaz.

Yakında DIY Kendin yap vinç tamponu diye konu açacam zaten :D

ihg70' Alıntı:
Bu kadar uğraştıktan sonra keyfi daha çok çıkıyor..
Az kaldı keyfini sürmeye: Sabır!

Beraber çıkaracaz keyfini inşallah.
moonwalker_arc' Alıntı:
Tampon güzel gözüküyor, bizimde tampon yapma projemiz var, hiçbi ustanın uğraşacağı yok kendimiz yapacaz, şekli çizip plazmada kestirip, kaynattıracaz.
Yakında DIY Kendin yap vinç tamponu diye konu açacam zaten :D
Ugur çok başarılı bir snoker yaptıın aynı başarını tampondada göstereceğine eminim. Ben deneyeceğim başaramazsam yakandayım haberin olsun.
veteran' Alıntı:
vallahi çok güzel olmuş abi
hayırlı uğurlu olsun boyan da...
jant lastik kombinasyonuna gıpta ediyorum ;D ;D ;D
eyvallah kardeşim. ayıpsız kusursuz olsunda :smiley:

Herkese Merhaba,

Taha, resimini koyduğun tamponun çizimlerini çıkardım. Şu an müsait değilim, kendim benim arabadan ölçüleri alıp çizime yazamadım. İyi bir demirci usta zaten Defender'dan senin fotoğrafı çıktı alıp bu çizimler ile doğru ölçüleri çıkarabilir.

Kolay gelsin,

Barış

defender_tampon.jpg

:-\ Çok saol Barış nasıl çizdin bunu ? Mesleğin ne ? Gerçekten çok güzel çizim olmuş ellerine sağlık.

Barış ekleyeceğim resimde benim aracın tamponunun üzerindeki boruyu bu çizimini yaptığın tampona resimde yerleştirebilir misin? Eldeki malzemeyi kullansam nasıl olur diye merak ediyorum ama hayal edemedim.

Adsız.jpg

Selam Taha,

Biraz anlarım bu işlerden ;D

Taha, senin Camel ön koruyucu ile üst boru kıvrımı halledilir mi çok emin değilim. çünkü: senin koruma demirini, alt bağlantıdan kesmeleri ve sadece 90 derecelik büküm olacak şekilde düzeltmeleri lazım ve bu düzeltme işini nasıl yaparlar şüpheliyim. Ama dediğini anlıyorum ve haklısın, mevcut parça komple çöpe gideceğine; kullanılabilecek parçalarını almaları daha doğru. Ayrıca çok büyük yamulmalar dışında işi hallederler ise; çelik macunu ile görünümü düzeltirler boya öncesi.

Yeni çizimi yaptığımda ekleyeceğim.

Kolay gelsin,

Barış

Alt kısımda bulunan tamponun imal edilmiş, senin mevcut olan Camel burnu ile yapılmış olan üst koruma demirli görünüm. Ama üst borulara ilave yapılması gerekecek mutlaka. Bu durumda, vinçin iki yanında bulunan direkleri de borudan yaptım ( ön - arka çift direkli - üstte birleşiyor ), fotosunu koyduğun tampondakiler; lazer kesim kalın sactan imal.
Ben tampona gömük sis lambalarını sevmedim ama sen beğenebilirsin diye koydum resime ( dikkat et tampon açısından dolayı yanlara bakacak ).

tahas_demo.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR