Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,176

Etiketler
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Gecen hafta karavanimizi Termosa ya teslim ettik. Truma 3002 sobamizi 3004 veya 5004 modeli ile degistirecegiz.Eski soba benden onceki sahibi tarafindan tadilat sirasinda sokulmus.Karavani yazin kullandiklari icinde bu kismi esya dolabi gibi kullanmislar.Gaz, ufleme icin hava borulari tesisati vs hersey yerli yerinde hazir duruyor.Sadece yeni soba baglanip kapak takilacak.Bu arada eski sobanin kapagi, atesleme mekanizmasi ve baca cikisi gibi parcalari eksik o yuzden yenisini takalim dedik hayirlisi bakalim...

Hayırlı olsun. Ben sobamdan çok memnun kalmıştım. Hatta truma vent süper oluyor. Tuvalete ve oturma grubuna üflemesiyle daha verimli bir ısınma sağlanıyor.

Özgür cok tesekkur ederim..
Eksik parca var mi varsa nedir henuz onu bile bilmiyorum.Cunku karavani Istanbul'a biraktik yaninda degiliz.Ve montaj ile ilgili bir kaynak henuz bulamadim.Bulursam sanirim kendim cozmeye gayret edecegim.Ocak sonu Munich e gidecegiz binek aracimizla eger ozamana kadar cozemezsem burada bakacagim.Onumuzdeki hafta sonuna kadar Termosa'dan ses cikmazsa araci Istanbuldan alip Bursa'ya getirecegim.

Bunlarin hepsi kolay seyler.. Sen nezaman baba oluyorsun onu soyle:smiley:) Yenge nasil ? Umarim hersey yolundadir.

Mustafa kardeşim bu gün sayfanı tekrar baştan sona okudum yan kapak olayı gibi bunuda cözersin yeterki iste ve azmet derler oda sende mevcut 8/9 Maltepe buluşmasında sizide resimlerde görmek isteriz sevgi ve saygılarımızla Tunay,Tugay

Tugay abicim iyi dileklerin ve temennileriniz icin cok tesekkur ederiz.Umariz en kisa zamanda artik bu toplantilarda sizi ve Tunay ablamizi da gormek nasip olur..

Sevgi ve saygi bizden
Mustafa GULER

Mustafa Poyrazlara gidip akıl suyun,dan içip Hacı olsaydım bi aminnn cekerdim seneye kısmet iyi dileğin icin TEŞEKKÜRLER...

must' Alıntı:
Bunlarin hepsi kolay seyler.. Sen nezaman baba oluyorsun onu soyle:smiley:) Yenge nasil ? Umarim hersey yolundadir.

Mustafa, Irmak gayet iyi yanımda uzanmış uyuyor şimdi. Bu hafta son artık ama kızdan bir hareket yok. Biraz tembel çıktı. En son gün 9'u o zamanda bir hareket olmazsa hastaneye gideceğiz. Ama herhalde ya bugün ya yarın doğum başlar diye ümit ediyoruz. :smiley:

Trumatic 3002 model isiticimin ic tesisati, gaz borusu ve elektrik tesisati cekilmis durumda.Elimde sadece dokum parca ve davlumbaziyla uzerinde takili fan var.On panel yok.Bana bu sekilde montajini yapabilecek, calistirabilecek, baca cikisini ayarlayabilecek UZMAN bir usta lazim.Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya farketmez istenilen her yere gotururum.

Bilgi verecek herkese simdiden cok tesekkur.

Bu arada benim model ile yeni modelin dokumanlarini buldum belki ihtiyaci olan olur diye buradan paylasayim istedim.Eski model ile yeni modelin dokum kisimlari bana birebir ayni gibi geldi.Farklilik sadece on kapakta gibi geliyor.
Yeni Model
http://dealer.truma.com/_anweisungen/Truma-Katalog/pdf_verzeichnis/30_000/30040_39500.pdf
Eski Model
http://dealer.truma.com/_anweisungen/Truma-Katalog/pdf_verzeichnis/30_000/slp_3002.pdf

truma 3002 yeni eski.jpg

Mustafa Bey,
usta bulamazsanız bağlantıları kendiniz yapabilirsiniz bence.
En önemli risk yanmış gazların karavan içerisine sızma ihtimali. Bunun için de döküm kısmın alt tarafındaki silikon baca çıkış contası ve arkasındaki metal flanşın montajı. Bunlar yeni veya sağlamsa genel mantık kurallarına uygun, sağduyulu bir kontrol ve montaj yapılırsa sorun çıkmayacaktır.
Eski aracımdan dolayı konu üzerinde tecrübem var mecburen, aldığımda çalışmıyordu.
Truma servis dökümanlarını dahi göndermişti.
2003 de bakımlarını yapıp çalıştırmıştım, 2012 de aracı sattığımda da sorunsuz çalışıyordu.
Buradan yardımcı olmaya çalışırım sorunuz olursa...

theta' Alıntı:
Mustafa Bey,
usta bulamazsanız bağlantıları kendiniz yapabilirsiniz bence.
En önemli risk yanmış gazların karavan içerisine sızma ihtimali. Bunun için de döküm kısmın alt tarafındaki silikon baca çıkış contası ve arkasındaki metal flanşın montajı. Bunlar yeni veya sağlamsa genel mantık kurallarına uygun, sağduyulu bir kontrol ve montaj yapılırsa sorun çıkmayacaktır.
Eski aracımdan dolayı konu üzerinde tecrübem var mecburen, aldığımda çalışmıyordu.
Truma servis dökümanlarını dahi göndermişti.
2003 de bakımlarını yapıp çalıştırmıştım, 2012 de aracı sattığımda da sorunsuz çalışıyordu.
Buradan yardımcı olmaya çalışırım sorunuz olursa...
Sayin Serdar Bey

Bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Benim sorunum su,

Aracin benden onceki sahibi tavan eskidigi ve su aldigi icin komple yaptirmis ve yaptirirken bacasini sokmus, sonra trumatic in tamamini sokeyim nasil olsa yazin kullaniyorum bana orada yer acilsin demis.Bana araci teslim ederken on kapagi kaybettigini soyledi.Bende, suan sadece, dokum kisim ve vent (ufleme motoru) kismi var.Ic tesisati (sicak hava dagitim borulari) dosenmis vaziyette.. Ben bir tek on kapak ve baca tertibatini alip calistirabilirmiyim? Yoksa resimlerde ufak tefek bir cok (atesleme, gaz ayari, isi ayari vs) ayarlar goruyorum.Ayrica yeni modelin on kapagini alsam eski modele uyacak mi?

Yardiminiz icin simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla
Mustafa GULER

must' Alıntı:
Sayin Serdar Bey

Bende, suan sadece, dokum kisim ve vent (ufleme motoru) kismi var.Ic tesisati (sicak hava dagitim borulari) dosenmis vaziyette.. Ben bir tek on kapak ve baca tertibatini alip calistirabilirmiyim? Yoksa resimlerde ufak tefek bir cok (atesleme, gaz ayari, isi ayari vs) ayarlar goruyorum.Ayrica yeni modelin on kapagini alsam eski modele uyacak mi?

Aslında ana sistem sende mevcut ama ısı ayarı ve ateşleme kesinlikle gerekiyor. Kapağı bulmak çok sorun değil onu temin ederiz. Bana hangi model olduğunu geçebilirseniz buradan parça bakayım. Bence toparlayabiliriz.

Mustafa Bey,
11.2002 de bizim ısıtıcının bakımı sırasında çektiğim fotoğrafları buldum. Onun üzerinden konuşalım.
Solda alttaki kahverengi parça ateşleyici.
Sağ alttaki yatay silindirik parça termostatik vananın alıcı probu.
Arkasında da vana ve brülör tesisatı var.
Yanlış anlamadıysam bu parçalar yok sizde; öyle ise çalıştıramayız ne yazık ki.
Sobanın ön sacı sadece bir koruyucu, örneğin paslanmaz sacdan lazer kesimle üretilebilir gerekirse, ama diğer parçalar mutlaka gerekli...

DSC00148_s.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR