Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,966

Etiketler
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Özgür sana zahmet olmayacaksa bir sorarmısın 3004 Fransa,nın Truma bayine gelmiş mi?
Bu arada birde tepeye camos yada neta uydu alıcı düşünüyorum.

must' Alıntı:
Özgür sana zahmet olmayacaksa bir sorarmısın 3004 Fransa,nın Truma bayine gelmiş mi?
Bu arada birde tepeye camos yada neta uydu alıcı düşünüyorum.

3004 gelmiş. Haftasonu bayiye gitmeyi düşünüyordum istersen konuşurum. http://www.truma.com/fr/fr/heating/truma-s-3004-3004-p.php

Bu arada Neta'nın CMA200 modeli sizin araç için çok iyi olacaktır. Hem daha hafif hemde yüksekliği daha az. Ben zamanında bağlantıya geçmiştim. Yardımcı olmuşlardı. Mail atar yada ararsan her tür soruya cevap vereceklerdir.

Ozgur Selam,

Haftasonu gideceksen alttaki sorularin cevabini duymak super olur.Simdiden tesekkur ederim.
-3004 montaj haric fiyat Vent ve baca kiti haric.
-3002 ile aralarinda ne fark varmis/ varmiymis?
-Isikli dugmeleri sonradan mi almak gerekiyor yeni modelin uzerinde var mi?

Neta ve Camos u Bursa bayi ve otobuslere montajini yapan firma tanidikmis.Haftaya gorusecegim.

Selamlar
Mustafa

Haftasonu bayiye gidebildim. Ellerinde ir tek 3002 vardı. 3004'ü ise sipariş üzerine getiriyorlardı. Aralarında çok büyük bir farkın olmadığını söyledi. Satışlar ise her parçası ayrı ayrı yapılıyor. 3002'nin ana gövde 358.50 Euro fotoğraflarını ise altta geçiyorum: Sadece kapağı 100 Euro'nun üzerinde bence alınacaksa Almanya'dan alınması daha mantıklı gibi duruyor. Fransa bu konularda biraz daha pahalı....

fotoğraf(1).JPG

fotoğraf(2).JPG

fotoğraf.JPG

Ozgur sana zahmet verdik cok tesekkur ederim.
Suan TR fiyatlari bile Fransa fiyatlarindan iyi..
Turkiye'de 500-550 Euro seviyelerinde baca kiti ve montaj dahil.
Ben 3004 modelini bekliyorum.TR bayine de henuz gelmedi.Almanya'da fiyat soracagim ciddi fark yoksa TR den almayi dusunuyorum.

Yok ne zahmeti önemli değil. bence de Türkiye'de taktırmak daha mantıklı en azından bir sorun çıktımı garanti kapsamında olur. Ama şahsi düşünce 3004'ü beklemeye gerek yok. Bu sobaların sistemleri çok değişmiyor.

Ozgur haklisin benim acelem olmadigi icin 3004 u bekliyorum.Zaten subat ayinda gelecegi soylendi.
Bugun yagan kardan sonra ilk defa karavanin icine girdim.Tavan biraz su almis cok canim sıkıldı.Muhtemelen yaz baslamadan veya en gec onumuzdeki yaz sonu bir tadilata girecegiz.

Geçmiş olsun su aldığına ben de üzüldüm.Ben de büyük hevesle şubat sonu reimo nun magazasına gitmeyi planlıyorum ama sanırım büyük parçalar yerine estetik ufak tefek şeyler burada bulunmayan ne bileyim tabak çanak takımı kahve makinesi ekmek kızartma makinesi gibi orjinal şeyler almayı düşünüyorum.Türkiyedeki fiyatlar uygun gibi.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

must' Alıntı:
Ozgur haklisin benim acelem olmadigi icin 3004 u bekliyorum.Zaten subat ayinda gelecegi soylendi.
Bugun yagan kardan sonra ilk defa karavanin icine girdim.Tavan biraz su almis cok canim sıkıldı.Muhtemelen yaz baslamadan veya en gec onumuzdeki yaz sonu bir tadilata girecegiz.

Hiç moralini bozma düzelmeyecek birşey değil. İyi bir usta ile halledilir. Cilloopp gibi de olur. Hatta daha iyi olur.

Ozgur

Moral icin tesekkur ederim.
Hamburgda bizim karavanin aynisindan buldum.7000 Euro acaba alip yedek parca mi yapsam diyorum.

Somestrede gelecegimiz yer Worgl, Lyon arasi baktim simdi 770 km mis.Soyle 200-250 Km olsaydi bir kahveni icelim diyecektik.

Selamlar
Mustafa Guler

Su giren yerler için her zaman söylediğimi tekrar söyleyeyim mastik ile yalıtım yapacaklarsa(pencere...ek yerleri)yalıtım,sızdırmazlık için olup olmadığını sorun genelde ustalar yalıtımada yapıştırmaya da aynı mastiği kullanırlar ,yapıştırma özelliği olanın her ne kadar sızdırmazlık özelliği varsa da hiç bir zaman yalıtım için olan kadar uzun ömürlü olamaz,aklınızda bulunsun.Aralarında çok fiyat farkı yoktur ama bilmemekten yada üşenmekten kaynaklanan bir durum var.Sızdırmazlık için hemen kış bitimi tamirciye gitmeyin bırakın sıcakları görsün iyice kurusun ıslanan yerler.

must' Alıntı:
Ozgur sana zahmet verdik cok tesekkur ederim.
Suan TR fiyatlari bile Fransa fiyatlarindan iyi..
Turkiye'de 500-550 Euro seviyelerinde baca kiti ve montaj dahil.
Ben 3004 modelini bekliyorum.TR bayine de henuz gelmedi.Almanya'da fiyat soracagim ciddi fark yoksa TR den almayi dusunuyorum.
Mustafa Bey azıcık türkçe konuşun ki bizde anlayalım.3002 ile 3004 arasındaki fark ne?Markası ne? Parası ne.Bu nasıl bir ısıtıcı? Antene gelince:Ben bir firma ile görüştüm,neta CMA100 900 dolar+14 tl kargo.1630 tl gibi.Sizce uygunsa tlf verebilirim.Sevgiler bizden.

must' Alıntı:
Ozgur

Moral icin tesekkur ederim.
Hamburgda bizim karavanin aynisindan buldum.7000 Euro acaba alip yedek parca mi yapsam diyorum.

Somestrede gelecegimiz yer Worgl, Lyon arasi baktim simdi 770 km mis.Soyle 200-250 Km olsaydi bir kahveni icelim diyecektik.

Selamlar
Mustafa Guler
Su aldı dediğiniz yerleri damlarken gördünüz mü? Dün bir arkadaşım da arabasının su aldığını söyledi.Arabası henüz yalıtım yapılmamış. Tavan sacı bu havalarda soğuk olur.Yoğunlaşma olduğunu gördüm.Sizin tavanda kumaş değilse yoğunlaşmadan dolayı damlalar oluşabilir.İkisini ayırdetmek lazım.Selamlar.

Bulent Bey

Bilgi ve yorumlar icin tesekkur ederim.Benim aracim 1984 model oldugu icin orta ve WC tavan havalandirmalari hic degismemis.Yalitimla ilgili sizinti yapan yerleri kontrol ettim bir delik veya catlak degil sorun lastik conta kenarlarinda bazi yerlerde yarim santime yakin aciklar var ve su almaya musait. Lastikleri degistirmek yeterli olacak saniyorum.Bakmayinca gormuyor insan.Ayrica tavandaki ve icerisindeki kontra malzeme cok eskimis ve bana gore artik degismesi gerekiyor.Tavana klima takilirken bu malzemenin yillar icerisinde ne kadar yiprandigini gormustum.

Adil Bey

Fiyat bilgisi ve yorum icin tesekkur ederim.
Ikinci mesajiniza sanirim ustte Bulent Bey'e yazdigim yanit cevap olmustur.Birkac yerde tavandaki kontra malzeme islanmis.
Ilk mesajinizla ilgili de aslinda bir sayfa geride bahsetmisiz ve link vermisiz.Yine de belirtelim 3002 ve 3004 Truma markasinin karavan vb araclar icin uretmis oldugu isitici modelleridir.Buradan inceleyebilirsiniz http://www.truma.com/int/en/heating/truma-s-3004_3004_p.php
Antenle ilgili Seyfettin Hocamizin topiginde de fiyat bilginiz icin tesekkur edecektim kismet kendi topigimde etmekmis.Acaba telefonu vereceginiz arkadaslar Neta nin parabolic antenini de satiyorlar mi?

Saygilar
Mustafa GULER

Mustafa Bey,
Bilgi için:
Aracın tavanının köşesindeki EPDM contayı sürekli esnek kalan özel bir macun ile yapıştırıyor Alman üreticiler.
Bu sayede gerçekte sürekli hareket halinde olan araç gövdesinde sızdırmazlık sağlanıyor.Eğer kullanılacak "macun" sertleşirse mutlaka su sızdırıyor.

Bu malzeme Türkiye de Henkel den temin edilebiliyor; otomotiv endüstrisinde kullanılan bir ürün. Perakende olarak satılmıyor bildiğim kadarıyla. Yağlı kağıdın üzerine çeşitli kesitlerde sürülmüş bir bant olarak geliyor. EPDM ile kaynaşıyor, ayıramıyorsunuz.
Ürün Adı: Henkel Terostat 273, ürün kodu 318686.

Bulamazsanız Sika nın poliüretan esaslı malzemeleri de kullanılabilir diye düşünüyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR