Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,137
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

must' Alıntı:
Özgür

Tespit mükemmel..Geçen gün Ferhat beyin gönderdiği linkler vardı sağolsun oradan kontrol ettim..TR de LPG dağılımı 70%Bütan + 30% Propan.Propan -42 dereceye kadar problem olmuyor.Ama Bütan 0 derecede donuyor.O yuzden depo eğer az doluysa sıkıntı yaşanabilir.Kışın bazı benzin istasyonları bu oranı değiştiriyor.50/50 yapıyor.Dolayısıyla yazın depo doldurmadan yetecek kadar LPG ile gezip kışın depoyu mümkün olduğunca dolu tutmak lazım diye kendi kendimi programladım.Acaba avrupada LPG dolum tesislerinde pompadan direkt propan veren yerler var mı?

Selamlar
Mustafa GÜLER

Ben burada hiç gaz dolumu yaptırmadım. 13 kglik tüpler kullandım karavanımda iki tane vardı bir kere aldım bir daha değiştirmedim. Fransa'ya gelecek olanlar için şöyle bir bilgi vereyim. Burada tüpünüzü propan almak istiyorsanız mavi-gri olanlardan alacaksınız.

18709694_1.jpg

Ekli dosyalar

• bouteille-de-gaz-propane-13kg-1486661.jpg
    bouteille-de-gaz-propane-13kg-1486661.jpg
    3.9 KB · Görüntüleme: 537

Etiketler

Ozgur

Eger zor olmayacaksa;
Bu tuplerin Fransa'daki dolum ve depozito ucretlerini de bizimle paylasir misin.

Selamlar
Mustafa GULER

must' Alıntı:
Ozgur

Eger zor olmayacaksa;
Bu tuplerin Fransa'daki dolum ve depozito ucretlerini de bizimle paylasir misin.

Selamlar
Mustafa GULER

En kısa sürede konuyla ilgili bilgileri paylaşıcam. Bu haftasonu şirkette çalışıyorum ama haftaiçi yazarım.

Mustafa Bey merhaba,
bu güzel emeğiniz için tebrikederim. İyi ve mutlu günlerde kullanın. Karavanlara bayılıyorum, fakat cesaretim yok. Denizi çok seven ama yüzme bilmediği için giremeyenler gibiyim. Bu nedenle, sizi gıpta ile izledim.

Özellikle, soğutma konusu ile ilgili birşey kafama takıldı. Şu an şehirler arası yollarda çalışan ve taze meyva ve et gibi sıcaktan bozulabilir ürünler taşıyan frigolu dediğimiz araçların soğutma mantığı ile sizinki biribirinden farklı mı? Onların ihtiyaç duydukları soğutma derecesi sizinkinden daha fazla. Konu ile ilgili bilgim olmadığı için soruyorum.
Ayrıca, ben her sene, fırsat buldulça Mersin/ Taşucu/ Akçakılda denize girerim. Orası da yerli ve yabancı karavancıların uğrak yeridir. Çoğunda, 6.000 Btu normal klimaları, kamp alanından çektikleri tesisat ile çalıştırıyorlar. Bizim kaldığımız bungalow lardan da çok konforlu idiler.

Syg.

Numan

Numan Bey

Ben herzaman insanlarin hayallerine ulasmak icin gayret gostermeleri gerektigini dusunen biriyim.Elbette imkanlar dogrultusunda....Umarim sizde en kisa zamanda dilediginiz sularda yelken acmis olursunuz.

Bizim sogutma sistemimiz 220 V ile calisan bir sistem Frigolu araclardaki gibi 12 veya 24 Volt la direkt calisan bir sistem degil.Ancak bizim yaptigimiz gibi ilave ekipman ile (inverter+aku) 12 Volt ile calistirabilirsiniz.

Kamp alanlarinda gordunuz 6000 BTU luk klima nasil birseydi bilmiyorum ama bizde bu yil Yunanistan gezimiz sirasinda cekme karavanlara bildiginiz ev tipi split klima takan cok kisi gorduk.Forumda bulunan bazi abilerimiz portatif klima dedigimiz klimalardan da cok basarili uygulamalar yaptilar.

Bizim bu klimayi tercih etmemizin sebepleri
-Karavan icin uretilmis olusu
-Dis unitesiyle birlikte tavana cok kolay entegre olabilmesi
-Karavan icinde neredeyse hic, disinda ise cok cok az yer kaplamasi
-Hafifligi
-Sogutma kapasitesi
-Ekstra isitma ozelligi olmasi

Bende sahsen bungalowda kalmaktansa karavanda kalmayi tercih ederim.

Saygilar
Mustafa GULER

Tavana takılan karavan klimaları, maliyet konusunu bir kenara koyarsak karavanlar için en ideal soğutma çözümüdür.
Zaten kısıtlı olan karavan hacmini azaltmaması, dolap yerlerinden ödün vermemizi gerektirmemesi ve Mustafa Bey' in de vurguladığı gibi toplam ağırlığının alternatiflerine oranla düşük olması en büyük avantajları.
Ekstra borulama ve tesisat gerektirmemesi de cabası...

Bence tek olumsuz yanı (ki beni rahatsız etmiyor örneğin) büyük tavan yüzeyinin rezonans nedeniyle klima gürültüsünü arttırması.

Bazı büyük araçlarda koltuk içi klimalar kullanılıyorsa da hacim kaybı hem soğutma ünitesi hem de hava dağıtım kanalları nedeniyle kaçınılmaz oluyor...

Mustafa Bey, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Klima konusunda haklısınız. Yunanistan da gördükleriniz gibi, split klimalardı. Dış üniteleri de, arka tamponun üzerine monte edilmişti.
Mersin li olduğum için, Türkyede ki motokaravanların, iki çekyat + bir portatif masadan bu güne gelmelerini yakından takip ettim. Bu da beni çok çok mutlu ediyor.

Sizleri izlemeye devam ediyoruz. Keyifli günler dilerim.

Selamlar.
Numan

Ynt: Benim Karavanım Mercedes-hymermobil

Truma'nin Turkiye distributoru Termosa'ya siparis verdigimiz 3004 gelmis.Isin en guzel tarafi Termosa kendine bu isin uzmani super bir servis bulmus.Serviste ayni zamanda karavan bakimiyla ilgili bir cok sey yapilabilmekte.Solar panel isimi de bu servis sayesinde hallettim.Resimleri bilahare paylasacagim.

Ozgur, Termosa normal bir siparisi eger ellerinde yoksa (genelde stoklu calisiyorlar) 15 gun gibi bir surede getirtiyor.3004 ile ilgili sanirim yeni model olmasindan muteferrik Truma da bir yogunluk olusmus.Ama simdi sorun yok.

Hafta sonu gunubirlik turlara basladik
Ne kadar hizli karavanciyiz gor ...Ekibi 1 ay geriden takip ediyoruz.Bu cumartesi Iznik'teydik.:smiley:
Pazar Uluabat golune gittik fakat cok kalabalikti.Golu yukaridan goren biryerde durup anacigimin yaptigi avci ve cig boreklerinden yedik cay esliginde.
Hafta sonu cuma'dan Alexandrapouli ye gidiyoruz fakat karavansiz.19 Mayis tatili munasebetiyle biraz dinlenelim dedik.
Benim yarin yada oburgun is icin 2 gunluk Yunanistan uzerinden Bulgaristan ziyaretim olacak.Bu aralar yollardayim abi anlayacagin:smiley:

Saygi ve sevgiler..

Aracımı geçen tartırdım depolar yarı dolu ve insansız 3200 kg çıktı.Bir şeyi merak ediyorum ben bu aracın ruhsatında yazan bilgileri doğrultusunda kanunun kabul ettiği kilomun maksimum kaç olabileceği..

mobydickruhsat.JPG

Karayolları Trafik kanunu yönetmeliğini okudum %5 toleransdan bahsediyor.Yani 3400 + %5 (170 kg)
İmaj Karavan Aydın Ben bana karavanlara ayrıca 500 kg lik bir hak tanındığından bahsetmişti ama bunun kanun ve yönetmelikte göremedim.Karayolları Trafik Kanunu Yönetmeliği 128 md de bu geöiyor.
"Karayollarında yapılacak sabit veya seyyar ağırlık kontrolü esnasında, aracın azami yüklü ağırlığının en çok % 5’i kadar tartı toleransı tanınır."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR