Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,137
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-hymermobil

Mustafa merhaba,

konu detaylı tartışılıp yazıldı,sabit başlık yapıldı. Tüm yorum ve bilgileri okumanı tavsiye ederim. Selamlar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93465.0

Etiketler

Resmi Gazete Tarihi: 08.11.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28461
ARAÇLARIN YÜKLENMESİNE İLİŞKİN ÖLÇÜ VE USULLER İLE TARTI VE BOYUT ÖLÇÜM TOLERANSLARI HAKKINDA YONETMELİK
------------------------------
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Tolerans Uygulamaları

Tartı toleransı uygulaması
MADDE 7 – (1) Tartıtoleransı; en çok [(aracın azami ağırlığının % 3,75’i) + 500] kilogram olarak kabul edilir.
(2) 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen fazla yükleme oranları hesabında; aracın azami ağırlığıile birinci fıkrada belirlenen tartı toleransının toplamı esas alınır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yürürlük ve Yürütme
Yürürlük
MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelik 12/11/2012 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 10 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütür

Evet linkten topiği okudum şimdi +500 kg nin nereden geldiğini anladım.O zaman azami ağırlık + %3.75 + 500kg
Ben de rahatladım benim araç mazot full,su 1/3 arkada motorsiklet ile ama şahsi eşyalarım olmadan sadece benle 3520 kg gelmişti.demek ki daha çok yükleme hakkım var :smiley:

Burak haklisin fakat bu TR standartlari yurtdisi icin temkinli olmakta fayda var.... bu gun arabaya ne bulduysam koydum Mazot deposu 60 Lt , temiz su deposu 150 Lt , pis su deposu bos, 200 kg dan iki kisi de ilave ettikten sonra 3540 Kg geldi kantarda.100 kilo fazlamiz var anlayacagin..Spor yapip eritiriz :smiley:

Goldwingerr' Alıntı:
Evet linkten topiği okudum şimdi +500 kg nin nereden geldiğini anladım.O zaman azami ağırlık + %3.75 + 500kg
Ben de rahatladım benim araç mazot full,su 1/3 arkada motorsiklet ile ama şahsi eşyalarım olmadan sadece benle 3520 kg gelmişti.demek ki daha çok yükleme hakkım var :smiley:

Çok iyimser olmayın. O toleransların sebebi kantarların hatalı tartma toleransını sübvanse etmek. Kantarlar araç hareket halindeyken tartıyor. Ben her girdiğimde farklı rakam gördüm. En yüksekle en düşük arasında 500 Kg'a varan fark vardı.

Bekir Beyin soylediklerine katiliyorum.Muhtelif olcutte pek cok kantar var.Oncesinde muhakkak resmi belge verebilen ve kalite standarti olan bir kantarda tartilmak gerekli.Kilodan eminseniz kimse size bisey diyemez.

Yillar once Kas yolunda finike cikisinda bir yerde polis uygulamasani denk geldim.Aksam yemegini finikede yemeye karar verip yaninda da bir bira istemistim.O birayi icemedim.O zamanlar sigara iciyorum kalan birayi yanima alip finike manzarasina karsi yemek sonrasi yakilan bir sigara ile ictim.Tabi hemen akabinde uygulamaya takilinca polis 84 promil cikan alkol yuzunden ceza kesecegini belirtti.Kesti de ... Nedendir bilemiyorum cihazinizin kalibrasyonu var mi diye sordum.kem kum ettiler bende dedimki kan tahlili istiyorum sebebi ben bir bira ictim ve bu kadar yuksek cikmamasi gerek.Tabi yeni alkol almaninda etkisi varmis sonradan ogrendim.Hastanede yapilan test sonucu 34 promil alkollu bulundum ve karsilikli 3 kisinin imzasi sonucunda cezam iptal edildi.
Burdan su sonucu cikardim.Kanuni hak eger dogru aranirsa kimse karsinizda duramaz yeter ki biz kendimizden emin olalim..

must' Alıntı:
Burak haklisin fakat bu TR standartlari yurtdisi icin temkinli olmakta fayda var.... bu gun arabaya ne bulduysam koydum Mazot deposu 60 Lt , temiz su deposu 150 Lt , pis su deposu bos, 200 kg dan iki kisi de ilave ettikten sonra 3540 Kg geldi kantarda.100 kilo fazlamiz var anlayacagin..Spor yapip eritiriz :smiley:
Valla hafta sonu camptaydım mangal bira rakı bence erimek yerine biraz daha kilo alacağız gibime geliyor :smiley:)))

Sonunda kendimize uygun bir tente bulup eskisini emekliye ayırmaya karar verdik.

ImageUploadedByTapatalk1373910704.668375.jpg

ImageUploadedByTapatalk1373910718.977141.jpg

Şehir hayatında tentenin önemi pek farkedilmiyor ama sıcak yaz günleri için mükemmel bir ürün..Tenteyi güzel günlerde kullanın...

Levent Abi tesekkur ederim umarim ilk firsatta seninkini de hallederiz.
Atilla Abi keske sizin kadar becerikli olabilseydim de tente ile yarattiginiz harikalari kendi aracima ciddi bedeller odemeden kopyalayabilseydim.
Burak eyvallah sesin cikmiyor nerelerdesin.Hafta sonu belki persembeden ayvalik yapacagiz.Ortada bulusalim :smiley:

Mustafa ben de bir hafta balkanlar turu yaptim geldim efsaneyle gezi yazisini bugun paylasmaya basladim.Ayvalik super olur ama soz veremiyorum gelirim diye insallah diyorum cok selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR