Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,368
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Ilk firsatta aracin yanina gideyim ve su parcalarin resimlerini bir cekeyim.
Elimizde ne var bilmeden yardim istiyoruz ayip ediyoruz.

Etiketler

Vay canina!!

Ozgur soyle bir baktim sanki Serdar Bey'in yolladigi resimdekinden pek farkli degil gibi sanki bir on panel ve baca cikisi ile cozucez gibi duruyor.
Buyrun resimler

truma00.jpg

truma01.jpg

truma02.jpg

truma03.jpg

truma04.jpg

Mustafa Bey,
gördüğüm eksik parçalar şunlar:
Ateşleyici:

DSC00168.JPG

DSC00147_s.JPG

DSC00150_s.JPG

DSC00074.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_0047.JPG
    DSC_0047.JPG
    121.7 KB · Görüntüleme: 168

Serdar Bey bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Bu durumda biz Truma nin yeni isikli modeli 3004 u alalim sorunsuz bakalim keyfimize..
Acaba dokum kisimlari ayni oldugu gibi yerleri de ayni midir?1984 model 3002 nin ciktigi yere 2013 model 3004 uyar mi?

Mustafa GULER

Genelde geriye doğru uyumlu üretiyorlar mevcut karavanlar yenileyebilsin diye ancak bu sorunun cevabını en iyi Truma bilir.
2003 de müşteri ilişkileri servisinde bir Türk hanımefendi de çalışıyordu; çok yardımcı olmuştu bana :smiley:

Bakındım da, bulamadım iletişim bilgilerini.
Bekir Bey in dediği firma da yardımcı olur bence de...

Bekir Bey

Bilgi icin tesekkurler.Aracimizin Truma tavan klimasini Termosa'dan aldik.Montajini da onlar yapti.Saolsunlar cok yardimci oldular.Fakat yeni model 3004 daha ellerine gelmedi.Bizde 15 gun sonra Avustrurya'ya gidiyoruz.Gitmisken bir bakariz diye dusunmustuk.

Saygilar
Mustafa GULER

Karavaninizin eksiklikleri bir bir gideriliyor mutlulukla kullanın.Sizin aldığınız motorcu hemşerimizle ben de konuşmuştum ortak dostlarımız çıkmıştı ama İstanbul a gelip görememiştim.Kısmet sizeymiş çok sevindim kıymetini bilen birinin aldığına.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Burak Bey

Iyi niyet ve temennileriniz icin tesekkur ederim.Karavani aldigim kisi Israfil abi.Kendisi gercek bir dost Allah razi olsun halen nezaman arasam yardimima kosar.Karavan hususunda gercekten cok ciddi bilgilere sahip biri.

Kizim dogana kadar bende bir motor sevdalisiydim.Ama dogduktan sonra motorumu depoya kilitledim satamadim da.Ara sira yazliktaki scooter a binip bu sevdanin uzerine su serpiyorum.

Sizin aracinizda hayirli olsun umarim kisa surede istediginiz kamp aracina cevirirsiniz.

Saygilar
Mustafa GULER

Mustafa Bey
İyi dilekleriniz için teşekkürler.Motor sevdasından vazgeçilmiyor ilk göz ağrımız ne de olsa.Benim derdim ducatonun arkasına 150 kiloya kadar bir motor koyabilecek olmam.Bu ağırlıktaki motor da bana küçük geliyor ama şasesi aracın zayıf olduğundan ağır motor sakıncalıymış.
Ben araca motor tahrikli klima taktırdım.Durduğu yerde serinlemek için dometic koltuk altı ya da sizin taktığınızdan dan düşünüyorum.Klimadan memlun musunuz izlenimleriniz neler acaba merak ettim
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Burak Bey

Klimadan hem yolda giderken, hemde kampta son derece memnun kaldik.Sessiz ve performansi yuksek.Tek eksigi nem alma modunun olmamasi.
Koltuk alti klima esya icin, tavan tipi ise solar panele ayrilacak yer acisindan onemli.
Motorsiklet hususunda kilo cok onemli bencede.. Ozellikle aracin arkasina ilave her yuk yolda size direk performans olarak geri donuyor.Bu kadar az tecrubemiz olmasina ragmen ilk ogrendigimiz seylerden bir tanesi gereksiz yuklerin azaltilmasi oldu.Ornegin yola cikmadan once muhakkak pis su deposunu bosaltip, temiz su deposunu da minumum seviyede tutmak suretiyle hareket ettik.

Selamlar
Mustafa GULER

Mustafa Bey o zaman siz tek klimayla hem yoldaki hem de durulan yerdeki iklimlendirmeyi çözdünüz.Darısı başımıza araca taktiğim klima çok randımanlı ama durduğum yerde 220 alıp bir klima takmak sorunu çözecek sanırım bilgiler için çok teşekkürler.
İzmir den selamlar
Burak Yalçın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.