Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,952
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-hymermobil

must' Alıntı:
Aralarinda agirlik farki var mi varsa hangisi ne kadar agir diye sorsam git kendin arastir der misiniz? :smiley:

Saygilar bizden
Mustafa GULER

ben elimizden geldiğince, bilgim dahilinde, insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum,
yardımcı olmaya çalışırken hatalarda yapmıyoruz değil, affola :smiley:,
arkadaşlar ağırlık sorunuza cevap vermiş,
karavan yapmak isteyen herkes aynı yanılgıya düşüyor,
marin kontraplak diğerlerine göre daha ağır ve sert malzemedir,
oysa bize lazım olan en hafif ve esnek malzeme,

teknik olarak m3,cm3/gr ölçmelerine hiç gerek yok arkadaşlar, aralarında çok az fark bile gözükse karavanda artık 1kg.mın bile önemi var, aynı ölçülerde kontraplakları elinize aldığınızda bile aralarındaki ağırlık farkını hissedersiniz, üreticilerin hiç biri marin kontraplak kullanmazken biz niye bu üründe ısrar ediyoruz anlamsız, belkide sizdeki problem marin kontranın yeterince esnememesi sebebi ile çatlamalar oluşmuş, zamanla da o bölgeyi açmış da olabilir,
selamlar

Etiketler

theta' Alıntı:
Hata yok Bekir Bey, 450kg/m3; ya da başka deyişle 0.45g/cm3.
15mm kalınlık için metrekaresi 6.75kg demektir bu aşağı yukarı.

Hay Allah! Haklısınız. Ben m3'ü kafamda m2 olarak düşündüm nedense. Özürler bin beş yüz...

must' Alıntı:
Benden onceki sahibi tavan ahsabini marin kontra ile yenilemis.Epoksi uygulayacagiz.Zaten ilave solar panel de istiyordum bahane olacak Istanbul icin.Saolsun gecen sefer Truma kaloriferi de o montajlamisti.
Mustafa abi merhaba,gerçi karavanınızı alalı baya olmuş ama yinede hayırlı olsun diyerek başlamak isterim,ben uzun zamandır forumu izliyorum,genç bir karavan meraklısı olarak şu an sahip olmasamda birgün eğer nasip olursa karavan alırken nelere dikkat etmem gerekir,çekme mi moto mu almalı,giderler masraflar vs herşeye kafa yoruyorum,ve sizlerin geçirdiği bu süreçlerden de oldukça fayda sağlıyorum,bunun için sizin nezdinizde bütün forumdaşlara teşekkür ederim..
Size nacizane bir sorum olacak..karavan alma aşamasında o zamanki kurla 50.000 tl civarı fiyatı olan hymer 465 çekme ile zannedersem 30.000 tl civarına aldığınız hymermob arasında kalmışsınız.bu güne dönersek hymermoba yaptığınız masrafları da göz önüne alırsak,keşke sıfır km çekme hymeri alsaydım dediğiniz oldu mu yoksa memnun kaldınız mı bunu sormak isterim.
Sorum çok uzun oldu kusura bakmayın,cevabınız benim gibi düşünen arkadaşlar için çok faydalı olacak,şimdiden sağolun,hayırlı günler..

Sevgili Muhammed

Bazen cekme karavanin sagladigi avantajlari dusunmuyor degilim.Ama her dusundugumde iyiki hymermobil motokaravani almisim diye dua ediyorum.Cekme karavanin dezavantajlari herkesin malumu bence avantajlari neler? kisisel anlamda bunlar iyi degerlendirilmeli...
Ornegin en onemli avantaji kamp yerine girip karavaninizi kurup aracinizla tum sehri rahatlikla gezersiniz.Hooop....gezemezsiniz sadece turlarsiniz.Muzeye arabayla giremezsiniz.Arabayla meydanda fotograf cekemezsiniz. istanbulda gezebilirmisiniz yoo.venedikte no.paris imkansiz..Roma aklindan bile gecirme..nufusu 120 bin olan Innsbruck ta bile bir dunya otopark parasi odemeye hazir ol...Bu tip sehir gezginiyseniz en iyi cozum toplu ulasim araclari yada bisiklet.bunun icinde benim acimdan cekme avantaj degil.
Ikinci buyuk avantaj sigorta maliyeti.E kardesim cekecegin aracin sigorta maliyeti yok mu?Var ama ozaman benim 2. aracim olacak deniyorsa evet bu bir problem.Yilda 500-1000 TL arasinda bir ekstra maliyet soz konusu..Tabi birde ekstra motor bakimi soz konusu ama soz konusu benim Mercedes'imse yagini suyunu yilda bir kez degistirip, balata ve disklerini kontrol ettirmem yetiyor.Karavan kismina yaptiracagin her masraf (inverter, solar panel vs) bana gore kisinin keyfine kalmis.Ayrica sifir cekme karavan alan dostlarimda ayni masraflari yaptiklarini goruyorum.

Motokaravanin avantajlarini saymaya bence baslamayayim.Cunku onlarca ekstra avantaj sayabilirim.Bugun ne mi alirdim.Biran bile tereddut etmeden motokaravan diyorum...Ama hangisi mi? winnebago alamayacaksam 80 modelde olsa hymer..

Sevgiler

cevabınız için çok teşekkür ederim Mustafa abi,sayenizde farklı bir bakış açısı kazandım,şimdi düşünüyorumda bahsettiğiniz yönlerini hiç düşünmemişim bu işin,motokaravanınızdan bu denli memnun olmanıza da çok sevindim.

Sonuna kadar katılıyorum. Çok gerekirse bir motorsiklet işi çözer. Hymerların 90 modellerini de tavsiye ederim. :smiley:

Son 1 yildir aldigim mazotun seceresini tuttum..
Faydali olur mu bilmiyorum ama yine de paylasmak istedim.

161009 km 40.06 Lt TR Bpet
161305 km 42.87 Lt TR Spet (296Km 14,48 Lt/100 Km)
161685 km 60.17 Lt BG ?? (380Km 15,83 Lt/100 Km)
161880 km 27.50 Lt BG Luk (195Km 14,10 Lt/100 Km)
161973 km 15.01 Lt BG Luk (93Km 16,13 Lt/100 Km)
162382 km 52.51 Lt GR Eko (409Km 12,83 Lt/100 Km)
162822 km 59.46 Lt GR Elin (440Km 13,51 Lt/100 Km)
163295 km 70.01 Lt TR Energy (473Km 14,80 Lt/100 Km)
163647 km 53.67 Lt TR Uspet (352Km 15,24 Lt/100 Km)

uzunca dusundukten ve arastirdiktan sonra tavan operasyonu basladi...Umarim kalici bir cozum olur..

Klima ve ust havalandirma sokuldu.Solar paneller cikarildi.

Ust kapagi acan mekanizma ayagi en cok su alan yer..

tavan1.jpg

tavan2.jpg

tavan3.jpg

tavan4.jpg

Merhaba kolay gelsin. Kendiniz mi yapiyorsunuz? Ya da kim kaca yapiyor?

Keske kendim yapabilecegim bir yerim, alet edevadim ve zamanim olsaydi.Isin o kismi apayri bir keyif..
Ikitelli de truma sobayi taktirdigim yere yaptiriyorum.Yapan kisi ayni zamanda aracin eski sahibi Israfil bey ve cok eski karavanci lakabi "baba" ismini inanin bilmiyorum hep baba diyoruz.Fiyatlamayla ilgili suana kadar net bisey konusmadik.Netlesince paylasirim.

tavan5.jpg

tavan6.jpg

Gercekten bu hymerlar oyle bir dünyaki girince anladım. Değer yaptiğiniza. Takdirle karsiliyorum ve en kisa zamanda sizlerle tanismak istiyorum. Karavaniniza gosterdiginiz sevgi benimkiyle neredeyse aynı zira. Sevgiler.

Amman ek yerlerinde kullanacağınız sıvı conta malzemesini iyi seçin, sürekli yumuşak kalan ürünler olmalı. aksi halde çatlayıp su sızdırıyor...

Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Levent abi iyi dileklerin için teşekkür ederim.

Insel bey söylediklerinize katılıyorum her sene bir bütçe belirliyoruz ve onu harcıyoruz erken rezervasyon bedeli gibi :smiley:

Serdar bey daha önceden söylediğiniz gibi en çok dikkat ettiğimiz husus bu.Acaba malzeme önerinizde bir gelişme var mı ?teşekkürler

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kolay gelsin, tadilat sıkıcı bir iş olsada bitiği zaman yüzler gülecektir, selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.