Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,950

Etiketler
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-hymermobil

Mustafa Bey,
kumaşı hangi yapıştırıcıyla yapıştırdı ustamız, biliyor musunuz?

Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Bally :smiley: ile yapıştırılmış.

Bugün görmeye gittim tavan gayet güzel olmuş duruyor.umarım bir daha sorun yaşamayacağız

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ImageUploadedByTapatalk1400763126.781985.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400763137.662377.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400763149.796825.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400763161.614462.jpg

Gerçekten tavanla ilgili tüm sorunlar çözülmüş. Güzel olmuş. İyi günlerde kullanmanızı dilerim. Selamlar.

Zamanlama.....yağmurlar artık bildiğimiz yağmur olmaktan çıkmışken,okulların tatil olduğu,komşu ziyaretlerinin başlayacağı günlere yetiştirmen mükemmel....Tavanın mükemmeliğini zaten adım adım izlemiştik..Güzel gün ve geziler Mustafa kardeş.

Enver abi inan karavani teslim alir almaz kendimizi komsuya attik.Icinin temizliginide kampta yapariz dedik.Cok ta iyi oldu kamp bombostu.Rahat rahat temizledik..

Levent abi senin herzaman dedigin gibi yapacaklar hic bitmiyor..Onumuzdeki sene boyatip renk degisikligi var planda..Altta bir deneme yaptim.Yorumlarinizi beklerim.

35KRV88sg3.jpg

Atilla Abinin (atiladi) onerdigi Buses marka buzdolabini aldik yerine koyduk harika oldu.Fakat mevcut havalandirma biraz kucuk ve motorun bir karis ustunde kaldi.Olculeri 15x15cm aynisindan birde dondurucu seviyesinde bulunmakta.2 haftadir calistiriyoruz iyi bir performans alamadik.sorun su, ustte dondurucu buz uretirken, altta meyve sebze bolumu sogutmuyor.Sizce sebebi ne olabilir ne onerirsiniz.

İnverterolarak ne kullandığını yazarsan sorun ortaya çıkabilir, bazı inverterlerde buzdolabının çektiği akım, inverter ile öyle kafa kafaya gelebiliyorki, bazı termosted açmalarında buzdolabı çalışıyor zannedersin, ama akımı beğenmez çalışmaz, bir sonraki termostat uyarısında çalışır, yani, bir boş bir dolu gibi, dondurucu kısmı genellikle açılmadığı için buz yaptırır sorun olduğunu anlayamazsın, kafan karışır...Sonuç olarak burada aktör inverter, ne marka ve kaç watt olduğunu yazarsan anlayabiliriz..Ben buses buzdolabından 6 tane taktım, bende çok memnundum, karavanları alanlarda çok memnun, yanlız biz hepsini Linetec inverterin arkasına taktık...geçenlerde 1 haftalık uludağ gezisinde sürekli dondurma taşıdım evdeki dolap gibi sonuç verdi, zaten bir buzdolabını test etmek istiyorsam kutu dondurmayı ne yapıyor ona bakacaksın

Bazı inverterlerde, ekonomi modu vardır, yani buzdolabı gibi aletlerin termostatı atınca, inverter termostatın ikinci açılışına kadar kendini komple kapatır, böylece stanbay harcamasınıda sıfıra indirir, ama çoğunluk buzdolabının motorunda yük uyarı ikazı olmadığı için termostat atsada inverteri uyandıramaz, bunun için bu tip inverterleri ekonomi modunda çalıştırmayız, stanbay harcamasına razı oluruz..
Gelelim senin sorununa, ingilizcemin yettiği kadar anladığıma göre linetec tam sin. 3000 watt inverterinde ekonomi seçeneği var ve bu seçenek anahtar ilede seçilmiyor, otomatik yük kontrollü bir inverter, ve sorunun yine inverter, buzdolabının termostatı atınca inverter uyarıyı bazen alıyor bazen almıyor, Biz bu sorunu yaşadık ama dediğim gibi, ekonomi modu anahtar seçmeli olduğu için biz ekonomi modunu seçmedik, sorun çözüldü, senin ekonomi modun (yük algılama) otomatik olduğu için sorunu nasıl çözersin bilemem, bundan sonrası elektronikcilere kalmış, benden bu kadar...

Atilla Abi bilgiler icin tesekkurler.Inverter bilgilerin bize herzaman ciddi rehber oldu.Zaten senin karavan uretiminde kendi urettigin elektrigi kullanman da bu isi ne kadar derin bildiginin en guzel ispati.Gelelim benim sorunuma;
Oncelikle Inverter ile klima+micro dalga calistiriyoruz hic sorun yok.Ayrica buzdolabi surekli calisiyor.Dolayisiyla sorun inverterde degil , tamamen buzdolabi kaynakliymis..Biz buzdolabini internetten aldik.Baska yerde maalesef bulamadik.Muhtemelen kargo tasima esnasinda buzdolabini yatik tasidi ve kondansorden gaz borularina yag kacagi oldu.Tikaniklik yapti.Daha oncede belirttigim gibi ust bolumde su 30 dakikada donuyor hatta dondurmada denedik hic sikinti yok ama alt bolumun duvari, yariya kadar buz tutuyor(derin dondurucunun hemen alti) yaridan sonra(en alt sebzelik bolumu) sanki buzdolabi hiz calismamis.Tespiti yapanda bir dostumun babasi 30 yillik beko servisi... Yarin Buses servisi arayacagim bakalim umarim cozecegiz.

Resimleride ilave edeyim

buses1.JPG

buses2.JPG

buses3.JPG

buses4.JPG

Mustafa Bey,bölümü yeni okudum,hymerinizi güle güle kullanın,bakımlar süper olmuş.Gezi anılarınızıda merak ediyorum,paylaştınızmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR