Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,950
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-hymermobil

must' Alıntı:
Bazen cekme karavanin sagladigi avantajlari dusunmuyor degilim.Ama her dusundugumde iyiki hymermobil motokaravani almisim diye dua ediyorum.Cekme karavanin dezavantajlari herkesin malumu bence avantajlari neler? kisisel anlamda bunlar iyi degerlendirilmeli...
Ornegin en onemli avantaji kamp yerine girip karavaninizi kurup aracinizla tum sehri rahatlikla gezersiniz.Hooop....gezemezsiniz sadece turlarsiniz.Muzeye arabayla giremezsiniz.Arabayla meydanda fotograf cekemezsiniz. istanbulda gezebilirmisiniz yoo.venedikte no.paris imkansiz..Roma aklindan bile gecirme..nufusu 120 bin olan Innsbruck ta bile bir dunya otopark parasi odemeye hazir ol...Bu tip sehir gezginiyseniz en iyi cozum toplu ulasim araclari yada bisiklet.bunun icinde benim acimdan cekme avantaj degil.
Mustafa Bey yurtdışı gezilerini yalnızca Roma, Paris yada Venedik gibi büyük ve turistik şehir gezileri olarak düşünmeyin bence. Oralara zaten karavanla gitmeye gerek yok. Organize bir turla karavandan çok daha ucuza bu geziler yapılabilir. Avrupa'nın biz Türklerin bildiği anlamda turistik olmayan orta ve ufak ölçekli yerleşimleri ve doğal alanları bence karavancılar için esas keşfedilmesi gereken noktaları ve bu alanlar için binek araç önemli bir avantaj. Toplu taşım bildiğiniz gibi Avrupa'da hiç de ucuz değildir 3-4 kişilik bir aile iseniz toplu taşım ücretleri ödeyeceğiniz otopark üçretlerini rahatlıkla aşar. Bisiklet evet bir seçenek ancak bu yaş ve performansla ilgili bir durum ve ne kadar genç olsanız da bisikletle ne kadar bir mesafeye gidebilirsiniz ki? 20 km mi, yoksa 30 mu?
Ayrıca Avrupa yazları burası gibi değil. Sabah güneşli bir havada kampingden çıkıp akşamüzeri paçalarından sular akarak geriye dönen pek çok bisiklet ve motorlu gezginle karşılaşmışlığım vardır. 20'li 30'lu yaşlarda bu su ile haşır neşir durumlar çok eğlenceli olabilir ama 50-60'lı yaşlarda bu su durumu hiç hesapta yokken zatürre durumlarına dönüşebilir.
Yani işin özü yıllar içerisinde ki seyahatlerim sonucu şunu gördüm; karavanlar arasında birinin diğerine göre üstünlüğü yok bu tamamen kişinin ekonomik durumu, seyahat anlayışı, yaşı, ilgi alanları, dünyaya bakış açısıyla şekillenecek bir olgu.
Selamlar

Etiketler

Sevgili Mustafa:bu cevabı aramızdaki samimiyete istinaden yazıyorum.İlk karavan deneyimini yaşarken çekme karavan ile motokaravan arasında gidip gelmiştin.Sonunda tercihini motokravan dan yana kullanmış çokta güzel geziler yapmıştın.Tabiki bu senin tercihin ben saygı duyuyorum.
Benin tercihim ise 30 lu rakamlara bu yıllanmış motokaravanı alıp tamircilerle arkadaş olmak yerine

tavan4.jpg

yanarka.JPG

mutfakRanza.JPG

mutfakOturmagrubu.JPG

Ekli dosyalar

• tavan1.jpg
    tavan1.jpg
    48.4 KB · Görüntüleme: 211

Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

Değerli büyüğümüz sayın tifa ve sevgili Mustafa abi min sözlerinin üzerine benim elbette yorumum olamaz fakat tüm yurtdışı seyahatlerimde yaşların ilerledikçe motokaravana döndüğünü gördüm elbette tercih kişiden kişiye değişir. Ancak bugün dahi motokaravan aldığıma zerre pişman değil hatta son derece memnunum. Bi daha olsa bi daha alırım. Mustafa Abi'm çok kızacak ama tamirciler bu işin en keyifli yanı bence... İşin o kısmı sohbeti çözümü sorunu bende hep keyif verici birer unsur.. Binek aracım cillop gibi sıfır bir araç varsın karavanım eski olsun.hangisini seviyorsun diye sor 30 yaşındaki hymer ımı....

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Sevgili Mustafa:ilerki yaşlarımızda motokaravan ile gezmem diye büyük konuşmam.İlerki yaşlarda motokaravana eğilimin arttığı doğru bir tespit.Bakalım nasip emeklilik döneminde belki bizde motokaravan alıp gezebiliriz.Eleştiriye açık bu olgunluğuna da ayrıca teşekkür ederim selamlar.

Şunu atlamışım organize tur meselesine kesinlikle karşıyım.ucuz tur eziyeti yerine gitmemeyi tercih ederim. Yada turu kendim planlarım.heryer kaynak nasıl olsa...

Daha önce ne konuşmuştuk pek hatırlamıyorum ama,
Benim bildiğim en iyi malzeme Henkel' in otomotivde kullanılan yağlı kağıtların arasında farklı kesitlerde şeritler halinde adı Terostat 273, kodu 318686 olan ürünü. Kauçuk aksama ve boyaya yapışınca bir daha ayrılmıyor kimyasal kullanmadan. Ancak perakende bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Aluminyum çıtaların altlarında ve iki parçanın sıkıştırıldığı konstrüksiyonlarda mükemmel. Google lamadım ama Bursa' da belki bulunabilir.

Bunun dışında Sika nın ürünleri de oldukça iyi karavan konstrüksiyonunda.
Parçaları birbirine yapıştırma ve montajda Sikaflex 265, poliüretan bazlı iyi bir yapıştırıcı. Biz endüstriyel olarak da kullanıyoruz fabrikada.
Havalandırma ve pencere tamirinde Sikalastomer 710 güzel.

Contaların içinde veya conta çerçevenin gövdeye montajında ise
Dekalin Dekaseal 8936 (Un 1263) ise koyu gri her zaman yumuşak kalan bir yalıtım/yapıştırma malzemesi, kokusuz.
Würth Scheiben dichtmasse abtupfbar
Siyah ve solvent kokulu. Sertleşmiyor ve sökülebiliyor sonradan.
ürünleri kullanılabilir.

Tüm yapıştırıcılar için genel olarak yapılan önemli bir hata, yapışacak yüzeylerin bir çözücüyle önceden temizlenmeden yapıştırıcının uygulanması... Hatta bazı yapıştırıcıların kendi aktivatörü var; örneğin 265' e yapıştırılacak malzemeye göre hem aktivatör hem de primer uygulanması gerekebiliyor.
Detaylı bilgi burada:
http://www.smartfloor.nl/Files/File/Technical_data_sheet_Sikaflex_265.pdf

Umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

Serdar Bey bilgiler icin tesekkur ederim.

Bugun hazir tavan komple yenileniyor diye ust orta havalandirmayi ve banyo havalandirmasini yenileriyle degistirmek icin Eltesan'dan 3 adet Seitz Heki havalandirma aldik.Tavanda toplam 4 delik olacak biri klima, biri banyo, biri orta havalandirma ve sonuncusuda hep istedigim gece yattigimda yildizlari seyredebilecegim yatak odasi kismi :smiley: yani surucu ustu..Bakalim umarim uygulama da istedigimiz sonucu verir..

ben de sevgili Mustafa kardeşim ufak bir ilave yapayım naçizane Avrupa'Da kampinglerde sık rastlamaya başladığımız bir görüntüyü kendi çektiğim fotoğrafla paylaşmak istiyorum .Herkesin tercihi maddiyat ,ikinci araba ihtiyacı ,karavanı koyacak yer ,aile kişi sayısı ,beklentileri ,gidilen yerlerin özelliği ,süresi vs ye göre değişebiliyor .İkisindeki artı ve eksileri göz önüne koyarak tercih yapacaklara ışık tutmak amaç .Keyifli geziler diliyorum

041.JPG

038.JPG

Ebru ablacim sizin tecrubeleriniz bize her zaman isik olmustur.Konuyu cok guzel ozetlemissin.Ayrica her sene farkli bir bakis acisi kazaniyor insan bilmiyorum ama 50 li yaslara geldigimde niyetim bir Bavaria Cruiser 37, bir HymerCar Cape Town, ne yapayim evi..60li yaslara geldigimde halen ayakta durabiliyorsam e birde torun/torunlarim olduysa S Class Hymer ve Bavaria Cruiser 51 ailecek bize yeter..Ama hersey once kismet..Allah bu altimizdakini kullanmayi ve keyfini surmeyi nasip etti ya 2 senedir hayatta tatmadigimiz bir hazzi yasiyoruz.Darisi arzu edip bu keyfi tatmak isteyen nice degerli karavan sevdalisi kardeslerimin basina... Bize dost lazim kahve bahane..

Allah gönlünüze göre versin inşallah. Umarım Türkiye 'de karavancılık gelişir ve tercih eden aile sayısı artar. Facebook gurubunda Cappadoccia Panaroma kamping gelen yabancı müşterilerinin fotoğraflarını paylaşıyor. Akşam bir foto ekledi. Transporter gibi uzun bir araç ve çift dingil 6 metreden uzun bir karavanla iki kişi Almanya'dan gelmişler. Sordurdum neden diye? Zira iki kişi çok daha ufak araçlarla gelebilirdi. Karavan 10 kişilikmiş ve onda anılarını taşıyorlarmış.Siz de anılarınızı biriktirin böyle inşallah. Bizler karavana dair ne varsa zor ulaşılabilen bir ülkede yaşıyoruz. O yüzden her zaman gönlümüze göre tercihler yapmak kolay olmuyor. Ama ne şekilde olursa oldun ne zorluk yaşıyor olursak olalım , geriye dönüp baktığımızda iyiki gitmişiz görmüşüz diyoruz. Son Kapadokya gezimizde bile 4 duvara uyanmak yerine yeşil çimenlere mavi gökyüzüne uyandık. Güzeli de bu...

Tavana iki kat toplam 15 kg meges uygulandı
Daha sonra içeriden poliüretan köpük kaplandı.

ImageUploadedByTapatalk1400611369.289944.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400611391.971640.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400611501.812999.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400611513.981984.jpg

ImageUploadedByTapatalk1400611557.985795.jpg

Benim eski transpoerter da sıkı yağmur yağdığında tam arka kapının ortasından az su damlatırdı çok sorun değildi ama yağmur sesine odaklanmama, çok daha fazla yağmasını istememe engel olurdu,tavanınız görünen o ki yağmur duası yaptıracak kadar sağlam oluyor.Başında olmanız da çok iyi olmuş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR