Ynt: Benim Karavanım Mercedes-hymermobil
Ayrıca Avrupa yazları burası gibi değil. Sabah güneşli bir havada kampingden çıkıp akşamüzeri paçalarından sular akarak geriye dönen pek çok bisiklet ve motorlu gezginle karşılaşmışlığım vardır. 20'li 30'lu yaşlarda bu su ile haşır neşir durumlar çok eğlenceli olabilir ama 50-60'lı yaşlarda bu su durumu hiç hesapta yokken zatürre durumlarına dönüşebilir.
Yani işin özü yıllar içerisinde ki seyahatlerim sonucu şunu gördüm; karavanlar arasında birinin diğerine göre üstünlüğü yok bu tamamen kişinin ekonomik durumu, seyahat anlayışı, yaşı, ilgi alanları, dünyaya bakış açısıyla şekillenecek bir olgu.
Selamlar
Mustafa Bey yurtdışı gezilerini yalnızca Roma, Paris yada Venedik gibi büyük ve turistik şehir gezileri olarak düşünmeyin bence. Oralara zaten karavanla gitmeye gerek yok. Organize bir turla karavandan çok daha ucuza bu geziler yapılabilir. Avrupa'nın biz Türklerin bildiği anlamda turistik olmayan orta ve ufak ölçekli yerleşimleri ve doğal alanları bence karavancılar için esas keşfedilmesi gereken noktaları ve bu alanlar için binek araç önemli bir avantaj. Toplu taşım bildiğiniz gibi Avrupa'da hiç de ucuz değildir 3-4 kişilik bir aile iseniz toplu taşım ücretleri ödeyeceğiniz otopark üçretlerini rahatlıkla aşar. Bisiklet evet bir seçenek ancak bu yaş ve performansla ilgili bir durum ve ne kadar genç olsanız da bisikletle ne kadar bir mesafeye gidebilirsiniz ki? 20 km mi, yoksa 30 mu?must' Alıntı:Bazen cekme karavanin sagladigi avantajlari dusunmuyor degilim.Ama her dusundugumde iyiki hymermobil motokaravani almisim diye dua ediyorum.Cekme karavanin dezavantajlari herkesin malumu bence avantajlari neler? kisisel anlamda bunlar iyi degerlendirilmeli...
Ornegin en onemli avantaji kamp yerine girip karavaninizi kurup aracinizla tum sehri rahatlikla gezersiniz.Hooop....gezemezsiniz sadece turlarsiniz.Muzeye arabayla giremezsiniz.Arabayla meydanda fotograf cekemezsiniz. istanbulda gezebilirmisiniz yoo.venedikte no.paris imkansiz..Roma aklindan bile gecirme..nufusu 120 bin olan Innsbruck ta bile bir dunya otopark parasi odemeye hazir ol...Bu tip sehir gezginiyseniz en iyi cozum toplu ulasim araclari yada bisiklet.bunun icinde benim acimdan cekme avantaj degil.
Ayrıca Avrupa yazları burası gibi değil. Sabah güneşli bir havada kampingden çıkıp akşamüzeri paçalarından sular akarak geriye dönen pek çok bisiklet ve motorlu gezginle karşılaşmışlığım vardır. 20'li 30'lu yaşlarda bu su ile haşır neşir durumlar çok eğlenceli olabilir ama 50-60'lı yaşlarda bu su durumu hiç hesapta yokken zatürre durumlarına dönüşebilir.
Yani işin özü yıllar içerisinde ki seyahatlerim sonucu şunu gördüm; karavanlar arasında birinin diğerine göre üstünlüğü yok bu tamamen kişinin ekonomik durumu, seyahat anlayışı, yaşı, ilgi alanları, dünyaya bakış açısıyla şekillenecek bir olgu.
Selamlar