Benim Karavanim Hymer 55

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,486
Ynt: Benim Karavanim Hymer 55

Ferhat tesekkurler. Dun baski balatanin degistirilmesi ve yeni aldigim fren balatalarini taktirmak icin ustama gittim. Debriyaj pedali cok sertti, kalkarken silkeliyordu ve bir bilye sesi geliyordu. Balikesirde sesi gostermek için girdigim usta soyle yan gozle bir bakip bu sesin baski balata bilyesinden geldigini soylemisti. Neyse dun ustam baskı balatanın sorunlu olmayabilecegini soyleyip sesin egzosttan geldigini kesfetti. Debriyaj telini de cikartip yagladı ve kacmis ayarini duzeltince tum sorunlar cozuldu. Egzostcuya da gidip 30 liraya kaynağı yaptirinca motor inanilmaz sekilde sessizleşti. Meger ne gurultu cekiyormuşuz biz. Debriyajin yumusamasi ve titremenin ortadan kalkmasi ile bir araba kadar rahatladi surusum. Sonra karfurdan bir buzdolabi aldim. Vestelin regalini 12 ay taksitle 330 liraya aldim. Yerine yerlestirdim. Ferhata biraktigim invertorun vadesinin doldugunu oğrenince de Power marka 1200luk bir invertoru 200 liraya 6 taksitle metrodan aldim. Gelelim frene. Levent Gungor sagolsun beni fren ustasina goturdu. Usta karavani test makinasina soktu ve test sonucunda frenlerin cok iyi oldugunu soyledi. Evet frenler iyi ama virajli rampaları inerken yanmasina cozum bulamadik hala. Usta bunun normal oldugunu, çözümün olmadiğini, yeni nesil agir araclarda da ayni sorunun oldugunu soyledi. Velhasil pek tatmin olmadim. Bakalim. Yine arastirmaya devam. On tekerlek aynalarini buyutmenin cok masrafli oldugunu biliyorum. Konu hakkindaki gelisme olursa aktaririm.
Simdilik bu kadar. Yeni rotalarda bulusmak uzre.

Etiketler

Ergun slm. Nasilsiniz? Artık foruma da yazmaz oldun. Evet elbette rampaları düşük vitesle motoru kullanarak iniyorum. Ama virajli rampalarda ozellikle 180 derece ters yone donduren virajların oldugu rampalar dert. Orada dumanlar cikiyor. Simdi yeni ve cok daha kaliteli balatalarla işin daha iyi sonuc verecegini umit ediyorum. Normal yolda bu tip bir sıkıntı yaşamak mumkun degil. Ama eğer yaşarsam aynaları ve ön balataların takıldığı mekaniğin olduğu fren sistemini daha buyugu ile degistirmek gibi bir niyetim var. Acikcasi frene her basista yandı mı koktu mu diye dusunmek istemiyorum. Bu konuda önerileriniz varsa okumak isterim. Özellikle ustaların soyledigi dogru mudur? Sicak havada havaleli vasitaların hepsi bu tip rampalarda bu sorunu yasar diyorlar. Bana mantikli gelmiyor. Boyle sacmalik mi olur? Herkes alişik mi bu na anlamadım gitti.

Ustalar yapacak pek bir şey olmayınca işin kolayına kaçmışlar bence.
Ne Euramobil (MB100) ne de Knaus da (Ducato) böyle bir sorun yaşamadım. Sakar geçidi veya Sabuncubeli ni inerken bile...
Eğer frenlerinde bir sıkışıklık yoksa (özellikle esnek borularda tıkanma, kaliperde geri bırakmama gibi) sorun aracın frenlerin tasarlandığı yüklerden daha ağır olmasından kaynaklanabilir diye düşünüyorum.

Önler disk ise kanallı tip disk seçeneğinin olup olmadığını araştırabilirsin.

Aynı fikirdeyim. Ama kanalli diskin de bir işe yaramayacagini dusunuyorum. Tek umidim orjinal balatalar. Buldum. Gelmesini bekliyorum. Onlar gelince sorun cozulecektir umidindeyim.

H. İnsel hocam karavanın ağırlığı azami ağırlıktan fazlaysa frenler yetersiz gelecektir bu noktayıda gözardı etmemeni öneririm

Not: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-westfalia-mercedes-310-d-orjinal-germany-caravan-133258786/detay?showViewPreferences=false

İlan no: 133258786

Bu ilandaki westy hakkında özellikle senin yorumlarını merak ediyorum

Korkarım orijinal balatalar işe yaramayacak. Fren sistemimiz hareket enerjisini sürtünmeyle ısıya çevirmek için yapılmıştır. Orijinal balatalarda sürtünme arttırılmış olabileceğinden daha çok bile ısınabilir. Kanatçıklı disk varsa en iyi çözüm bence...

Nevzat bu araci Armağan aldı. Türünün en iyi örneği. Bir James Cook. Orjinal takilmis tavan klimasina kadar herseyi var. 2800 motor 6 silindir. Armağanın dedigine gore cok seri ve hızlı. Çok iyi bir seçim yaptı Armağan ve paraya kıyıp bunu kapti.

Nevzat hocam 2 yıl önce Ankarada ihaleye katıldığım araçtı James Cook motor dışında herşey
mükemmele yakındı,ben göremedim ancak bakmaya giden arkadaşımın söylediğine göre düz dizeldi
ve motor dağınıktı. Yinede iyibir fiyat verdim ancak almamıştım,yeni sahibine hayırlı olsun.

İnsel ustadan döndükten sonra düşünürken aklıma geldi paylaşmak istedim,

Ustaya limitör arızası olabilirmi diye sordum testte sorun yok dedi ancak senin arkada sonradan
konan amortisörler aracın yük altında arkaya basmasını engelliyor olabilir buda arkadaki fren basıncını
ayarlayan limitörün arabayı boş kabul edip frenlerini zayıflatıyor ve ön frenlere fazla iş düşüyor olabilir. Ne dersin amortisörleri söküp kısa bir test sürüşü ile denesen?

güngör' Alıntı:
Nevzat hocam 2 yıl önce Ankarada ihaleye katıldığım araçtı James Cook motor dışında herşey
mükemmele yakındı,ben göremedim ancak bakmaya giden arkadaşımın söylediğine göre düz dizeldi
ve motor dağınıktı. Yinede iyibir fiyat verdim ancak almamıştım,yeni sahibine hayırlı olsun.

İnsel ustadan döndükten sonra düşünürken aklıma geldi paylaşmak istedim,

Ustaya limitör arızası olabilirmi diye sordum testte sorun yok dedi ancak senin arkada sonradan
konan amortisörler aracın yük altında arkaya basmasını engelliyor olabilir buda arkadaki fren basıncını
ayarlayan limitörün arabayı boş kabul edip frenlerini zayıflatıyor ve ön frenlere fazla iş düşüyor olabilir. Ne dersin amortisörleri söküp kısa bir test sürüşü ile denesen?

Evet cok akillica. Hemen deneyecegim. Zaten eski sahibinin buldugu bu yontem benim makasları yaptirdiktan sonra işlevsizlesmisti. Ama esas sorun duz yolda frenin tutmamasi degil. Sen de zaten frenlerin iyi oldugunu soylemistin. Sorun 180 dereceli zikzak virajli rampalarda balataların yanması. Serdar'a katılıyorum. Yine de orjinal balataları taktiracagim. Arastirmama gore yapilacak bir suru modifiye yontemden biri kanatcikli disk uygulaması. Baska cozumler de var. http://www.otoguncel.com/teknik-bilgiler/fren-disklerinin-konstriktif-olarak-incelenmesi/ Bu karavandan o kadar memnunum ki bu fren sorununu cozecegim. İş bu konu hakkinda tecrübeli ve heyecanlı bir usta bulmaya kaldı. Gelismelerden sizleri haberdar ederim.

İnişte 51 bile kısa olduğu halde ön frenlerde sorun olduğunu konuşmuştuk, bendeki kanaat kesin
limitör sorunudur.

Limitörün kasaya basan kolunun altına parça konularakta amortisör sökmeden test edilebilirmi
bakmak lazım.

T3 ü satılık yapmasından anlamalıydım. Yanda bi tentesi eksik onuda taktımı tamamdır. Kaçırılmayacak bir araçtı tanıdık birinin alması sevindirici. Güle güle kullansın.yavaş yavaş bende biraz daha büyüğüne geçmeyi düşünmeye başladım. Bu aracıda ne zamandır takip ediyordum Hayırlısı artık

Herkese merhaba Rifat Ugurludan aldigimiz folyolu cam matının vantuzlari cok zayif. Hele guneste hic tutmuyor. Gece yapişiyor ama gunduz isininca birakiyor. Cok aradim ulkemde baska cinsi yok. http://www.leisureshopdirect.com/caravan/home/product_36641/spare_suction_cap_for_thermal_blinds_(standard).aspx
Bunlar gibi bir vantuz ariyorum. Derin ve daha sert plastik. Emsallerinden gorurseniz veya baska bir fikriniz varsa lutfen haber veriniz.

Biz naapiyoruz acaba sordun mu? ;D Tukurugum yeteri kadar yapistirmiyor belki de bilemem. Sakiz gibi oldu o vantuzlar. İse yaramiyor. Linktekileri yurtdisindan gelende gordum. Cok basarililar. Oyle vantuz lazim bize.

o zaman sende sorun var :D
bendekiler yapışıyor,
yada bir gün uğra bana sevabına yapıştırayım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR