Benim Karavanim Hymer 55

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,492

Etiketler
Ynt: Benim Karavanim Hymer 55

insel' Alıntı:
Herkese merhaba Rifat Ugurludan aldigimiz folyolu cam matının vantuzlari cok zayif. Hele guneste hic tutmuyor. Gece yapişiyor ama gunduz isininca birakiyor. Cok aradim ulkemde baska cinsi yok. http://www.leisureshopdirect.com/caravan/home/product_36641/spare_suction_cap_for_thermal_blinds_(standard).aspx
Bunlar gibi bir vantuz ariyorum. Derin ve daha sert plastik. Emsallerinden gorurseniz veya baska bir fikriniz varsa lutfen haber veriniz.

Bende almıştım.Aynı dertten muzdaribim. Kesinlikle vantuzlar başarılı değil. Özellikle ön camdaki perde durmuyor başka çare arıyorum.

biraz pağalı ama

37664_kucuk[1].jpg

İnsel,

Vantuzlar doğru düzgün yapışsın ama durmadan yalamayayım diyorsan, ya dandik vantuzlarını sıkça değiştireceksin(100'lü sepet 20TL ama malzemesi çok kötü olduğundan reçel yeyip yalamak gerekebilir). Alternatif olarak aşağıdaki vantuzlardan 1 kere alıp yalamadan ömürlük kullanacaksın. Yedpa'da satılıyor, bu kıyağımı hatırlar bana da alırsın artık.

http://www.vkf-renzel.com.tr/art/457546/vantuz.html

http://shop.wurth.com.tr/vantuz-yuvarlak-viyole-40-mm

Selamlar.

Tekzen de satılan vantuzlara bakarsan işine yarar diye düşünüyorum. Çiftli olarak satılıyor. Büyükleri 5 lira küçükleri 3 lira civarında. Üstelik bunları yalamaya gerek yok :smiley:

Valla her ikinize de tesekkur ederim. Sanirim bir eksikligi daha gidermis durumdayim. Herkese de faydali olacagini dusunuyorum. Sevgiler.

İnsel ne yaptın fren işi çözüldü mü? 2-3 gündür frenlerle uğraştım ben de. Kusursuz olsun istiyorum. Muayenede arka iki teker arasında fark çıktı. Muayeneden geçti ancak sıfırladım tüm tesisatı yine de. Bayağı bilgi edindim, yardımcı olurum yine gerekirse.

İnsel abi selam,

Ben Şener Geçen sene Ayvalıktan Midilliye geçerken tanışmıştık.Yeni Karavanın hayırlı olsun.çok şık Ailenize yakışmış.Güzel gezilerde kullanmak dileğiyle.
Bende bir yıldır Gezenbilirde Karavan gezisi ve yazısı okumakla geçiyor.Kısmet olursa Eşim Hamile kalırsa Motorsikleti satıp Karavana geçeceğim o zman fikirlerinize ihtiyacım olacak.

Bu yıl sizin geçen seneden fikrinizi dinleyip İtalyadan başlayıp Hırvatistan üzeri Motosikletle Ülkemize bir tur yaptık.

Selamlar.

Armağan fren sorununu cozdugumu dusunuyorum. Sokakağzi virajli rampasi gibi bir emsal oldugu vakit daha iyi test edebilecegim. Girdigim test sonucu frenlerimin cok iyi oldugunu ogrendim. Ama biliyorsun esas sorun virajli rampalar. Simdilik yollara devam. Gelismeleri yazarim. Bu arada senin sorununun cozulmesine de cok sevindim. Yarim kampta gorusuruz. :smiley:
Vantuzlara gelirsek sana vantuz aldım. Pazartesi gelecek. Maalesef bu haftasonu elimde olamayacak.

Bugun frene son noktayi koydugumu dusunuyorum. Daha once gittigim ustalar beni tatmin etmedi. Hepsi sorun yok diyip gonderiyordu. Bende garip bir yontem izledim. Frenlerle ilgilenen muhendisleri bulabilmek icin YÖK'un sitesinden frenle ilgili tezleri arastirdim. Bizim okulda bu konuda doktorasini yapmiş ve su anda Marmara Universitesinde yardimci docent olan bir hocanin tezi frende tembellesme ile ilgili imiş. Kendisi ile iletisim kurdum. Sorunumla cok ilgilendi ve beni Fren Teknike yonlendirdi. Bugun oradaydim. Evet fren sorunum kalmamisti ama yine de yayla gibi yuksek yerlerden kivrimli yollarda test etme sansim da olmamisti. Fren Teknik, muhendis Alpay Beyin 20 yıllık yeri. Calisanlari ile gayet sevecen ve ilgili bir kurum. http://www.frenteknik.com/icerik.asp?id=13&konu=iletisim
Uzun sureli incelemeler ve defalarca testlerden sonra arka frenlerin tutmadigina karar verdiler. Makinada tutuyordu ama yaptiklari agirlik hesaplarina gore bu tutma yeterli degildi. Cesitli yuk olasiliklarini da degerlendirerek limitor ayarlarini degistirdiler. Aslinda Levent de soyluyordu limitoru. Limitor sorunsuz calisiyordu ama on frenlerle senkron ve guc ayarlari dengeli degildi. Yapilan ayarlar ve yeni takilan kucuk bir aparatla 38 olan fren tutma rakkamim 55lere kadar cikti. Ki 50 yeterliymiş.
Alpay Bey'e buradan cok tesekkur ediyorum. Balata degistirmek gibi servis vermiyorlar. Ozellikle arkadan itisli araclara elektrikli ekstra fren kidi takiyorlar. Daha detayli ihtiyaci olanlara duyurulur. Ben memnun kaldim sizlere de tavsiye ederim.

insel' Alıntı:
Daha once gittigim ustalar beni tatmin etmedi. Hepsi sorun yok diyip gonderiyordu. Bende garip bir yontem izledim. Frenlerle ilgilenen muhendisleri bulabilmek icin YÖK'un sitesinden frenle ilgili tezleri arastirdim. Bizim okulda bu konuda doktorasini yapmiş ve su anda Marmara Universitesinde yardimci docent olan bir hocanin tezi frende tembellesme ile ilgili imiş. Kendisi ile iletisim kurdum. Sorunumla cok ilgilendi ve beni Fren Teknike yonlendirdi.

Ha ha! Bilimsel yaklaşım diye buna derim işte! Müthiş! Şeytanın aklına gelmez yahu!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR