Benim Karavanim Hymer 55

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,641

Etiketler
Ynt: Benim Karavanim Hymer 55

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle, neşeli ve mutlu geziler dilerim.Darısı bizlere olsun. ;D

Herkese merhaba. Karavan iyi hosda vakit bulamayinca pek ise yaramiyor meret. Anca gidip arada inciki cinciki ile ugrasiyorum. En son bir dosttan edindigim orjinal bisikletligi uzerine uydurdum. Bir iki aluminyumunu yenileyince yeni gibi oldu.
Hic ama hic bir sıkıntısı kalmadı. Hatta kucuk modifiyeler bile yapma firsatim oldu. Gayet keyifli anlayacaginiz.
Ammaaaa simdi sizlere bir uzmanlik sorusu soracagim. Bu mat pleksi camlari kadar gecistirilebilir bir sorun degil.
1 haftalik bir yatma suresinden sonra bindigim karavanimin icinde inanilmaz bir lagim kokusu vardı. Tuvalet olamazdi. Zira hic hava almiyor ve bazen acinca tazik yaptigini gorebiliyordum. Hic basima gelmeyen birsey kesfettim. Koku karavanin kirli su deposundan lavabo deliklerinden iceri geliyordu. Depoyu bosalttim. Sim siyah camur gibi bir su akti. Koku cok azaldi. Ama yinede lavabo basinda bu koku sıkıntı veriyor. Bu depoya birsey atsam ve temizlense. Belli ici camur ve yag dolu. Kokuyor bu nedenle. İcindeki bu bakteri kokularini hortumlara curutmeden ve eritmeden nasil temizlerim. Sanki bir zamanlar kucuk tabletler vardı. Depoya atiyordunuz ve temizliyordu. Hatirlayaniniz var mi?

İnsel,
özellikle karavan sabit olarak beklediğinde gri su deposunda çoğalan bakteriler nedeniyle oluşan koku tarifinden anladığım kadarıyla.
Kamp döneminden sonra ilk çıkıldığında yoğun geliyor ise sebep budur.
Lavaboların giderinde koku için su kapanları varsa, zamanla kirlenip çok daraldıkları için oluşabiliyor. Çıkartıp temizlemek sorunu çözüyor.
Eğer karavanda yok ise aşağıdaki adresteki gibi bir ekipman, ucuz bir şey, alıp takılabilir.

http://leisurelines.net/waste-smell-trap-20mm-34-hose-409-p.asp

Ya da gider hortumunu "U" oluşturacak şekilde sabitleyebilirsin.

Olan kokuyu gidermenin çok kolay da bir yolu var; bir çay bardağı çamaşır suyunu lavabodan döküp üstüne 3-5 lt su akıtırsan karavan hareket ettiğinde koku kalmayacaktır.

Tek dezavantaj, bu kirli suyu doğrudan doğaya dökmemek gerek, kanalizasyon ızgarasının üzerinde boşaltılabilir örneğin...

Serdar tesekkurler. Camasir suyunu Gaye de soylemisti. Deneyecegiz bakalim. Yoksa bu linkteki aleti deneriz.

insel' Alıntı:
Herkese merhaba. Karavan iyi hosda vakit bulamayinca pek ise yaramiyor meret. Anca gidip arada inciki cinciki ile ugrasiyorum. En son bir dosttan edindigim orjinal bisikletligi uzerine uydurdum. Bir iki aluminyumunu yenileyince yeni gibi oldu.
Hic ama hic bir sıkıntısı kalmadı. Hatta kucuk modifiyeler bile yapma firsatim oldu. Gayet keyifli anlayacaginiz.
Ammaaaa simdi sizlere bir uzmanlik sorusu soracagim. Bu mat pleksi camlari kadar gecistirilebilir bir sorun degil.
1 haftalik bir yatma suresinden sonra bindigim karavanimin icinde inanilmaz bir lagim kokusu vardı. Tuvalet olamazdi. Zira hic hava almiyor ve bazen acinca tazik yaptigini gorebiliyordum. Hic basima gelmeyen birsey kesfettim. Koku karavanin kirli su deposundan lavabo deliklerinden iceri geliyordu. Depoyu bosalttim. Sim siyah camur gibi bir su akti. Koku cok azaldi. Ama yinede lavabo basinda bu koku sıkıntı veriyor. Bu depoya birsey atsam ve temizlense. Belli ici camur ve yag dolu. Kokuyor bu nedenle. İcindeki bu bakteri kokularini hortumlara curutmeden ve eritmeden nasil temizlerim. Sanki bir zamanlar kucuk tabletler vardı. Depoya atiyordunuz ve temizliyordu. Hatirlayaniniz var mi?

İnsel bey benim karavanım da sizinkine çok benziyordu. Benden de çok pis bir koku geliyordu. Özellikle depoyu boşaltıp yola çıktığım zaman. Bu kokudan kurtulmanın en iyi yolu lavobodan çıkan hortumun evlerde olduğu gibi U yapılması. Yoksa sürekli çamaşır suyu döker durursunuz. Çamaşır sularının bir kötü yanı zamanla plastikleri aşındırması. O yüzden ben kullanmadım. Ama lavabo hortumlarını uU yaptıktan sonra hepsi geçti. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba işe yarar mı bilmiyorum ama wc ve gri su deposu için hem sıvı hem de wc de kullanmak için
http://leisurelines.net/aquakem-sachets-1-tub-of-15-sachets-1011-p.asp
bu üründen aldım hem sıvısı hem içinde 20 küçük toz poşetli olan bu gri su deposunda da işe yarar mı ki.
Bir de yeni karavanda bu şekilde gri su deposunda yağ ve diğer atıkların kemikleşmemesi için baştan ne çözüm olabilir ki acaba?
Reimo da depoya yapıştırılan ısıtıcı bir bant gördüm depo boşaltılacak iken bu bir süre önce çalıştırılıp içindeki her şeyin akıp gitmesinde
işe yarar mı yoksa gereksiz bir çaba mı olur bu tek çare musluğun altına U yapmak ve arada depoyu değiştirip temizlemek mi.

Depo sökülebiliyorsa söküp elde güzelce temizlense, hortumlar bağlantılar mümkünse değiştirilse değilse onlarda temizlense. Radikal çözüm olmaz mı?

Sayin Insel Karavaniniz hayirli olsun cok güzel bir model ben aynisini 15 yil kullandim,ic dizayni cok güzel ve oturma düzeni rahat,fakat dikkat edin Ruhsatda yazandan fazla yolcu almiyin,Allah göstermesin bir kaza aninda Sigortalar cok sorun cikarirlar.
Ben Aracimin Temiz su deposunu kimyasal madde kullanmadan Sirke veya Dis tabletlerinde icine atiyorum 1 veya 2 gün birakiyorum sonrada o suyu Atik su deposuna birakiyorum 2 gün birakiyorum sonrada Kanala bosaltiyorum. Promobilin testlerin bu yöntemde hep tavsiye ediliyor.

Saglikli ve güzel geziler dilegiyle.

nevzat' Alıntı:
Depo sökülebiliyorsa söküp elde güzelce temizlense, hortumlar bağlantılar mümkünse değiştirilse değilse onlarda temizlense. Radikal çözüm olmaz mı?

Mehaba valla oyle sokum mokum isleri zor Nevzat. Ne vaktim var, ne de enerjim. Kokuyu hallettim sayilir. Ama yine de s koyacagim altlara da dolapların orada bir fazlalik yaparsa ondan da vazgecebilirim. Nasil mi hallettim? Depoyu bosaltarak. Depo bosken bir koku gelmiyor. :smiley:

Ya strese girdim bu karavanlarda hep oluyor mu koku işi?Fena o zaman ben bari başta karavanda sıkıyönetim ilan edip önlem alayım :smiley:

Hayir ilk defa basima geliyor. S takinca sorun çozulecek. Panik yok :p

Doğaya dökmezsen tuvalet tabletlerinden bir iki tane at depoya boşken ,sanırım faydalı olur,çamaşırsuyu sürekli içinde kalırsa borularda elastikiyeti kaybettirir,onuda saf atmadığın için çok büyük sorun olmaz ama unutulmaması gereken çamaşırsuyunun kanserojen olduğu,fazla temasta bulunmamak ve aracınızda belki lazım olur diye yanınızda taşıdığınız varsa kapağının koku kaçırmadığından emin olmak önemli kriter.

Goldwingerr' Alıntı:
Ya strese girdim bu karavanlarda hep oluyor mu koku işi?Fena o zaman ben bari başta karavanda sıkıyönetim ilan edip önlem alayım :smiley:

Burak sorun yok merak etme ama sakın ola makarna suyunu falan lavaboya dokiyim deme... :smiley: hemen bakteri ürer...

zentoz' Alıntı:
Burak sorun yok merak etme ama sakın ola makarna suyunu falan lavaboya dokiyim deme... :smiley: hemen bakteri ürer...

Bana bu biraz garip geldi. Yillardir tum bulasiklarimi karavanda yikarim. Bu tip bir kokuya rastlamadim. Yemek artiklari yagli sular hep depoya gider. Ne dersiniz? Makarna suyunun ayri bir ozelligi mi var?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR