Ynt: Benim Karavanim Hymer 55
Volkan ve tum dostlar tesekkurler. Haftasonumu karavana ayirdim. İki gunde karavanin umdugumdan cok daha temiz olduguna karar verdim. Levent sagolsun hic yalniz birakmadi beni. Yukari Dudulludaki ustasina gittik. Tum yaptirdiklarimi sayarsam sibop ayari, ön takimlar (rot. rotil ve korukler), catlak ayna bağlantilarının aluminyum kaynakla doldurulmasi, cam suyu fiskiyesinin tikali borusunun tamiri, bazen basmayan mars motorunun otomatiginin degismesi (bu arada mars motorunun orjinal komurleri tertemiz cikmasi ustayi bile sasirtti.), benden onceki sahibinin degistirdigi fren merkezi ve balatalarinin ayarlanmasi, arka tikali fren hortumunun degistirilmesi, ısıtma bujilerinin kontrolu, yağ degismesi, hava filtresinin kontrali ve hava tutulması, makasciya gidilme ve makaslara klape atilip donmelerinin engellenmesi... sanirim bu kadar.
Bunun dışında storcuda ışık gecirmeyen stor yaptirdim. Dışı aluminyumlu kumas aldim ve storcuda yaptirdim. O işi de bitirmiş oldum.
Daha yapacak çok iş var. Ama ikinci ve uçuncu etaplar. Biirinciler onemliydi hallettik ve sinavi cok iyi gectik. İkinci etap olmazsa beni huzursuz edecek seyler. 3. etap yapmasam da olur denecek seyler.
Ugrasmadan olmuyor. Ama ilk etap urkutuyordu. Sorunsuz astigim icin mutluyum. Haaa sorunsuz olur mu olmaz elbet. İlk aldigim gun mars motoru takiliyordu. Tel motordan cikiyordu. İdareten takmistim. E5te trafikte aksam 7de tel yine cikti. Sol seritte 4lu leri yakip durdum. Kontagi kapatip kaputu actim. Teli taktim ve mars motoru kilitlendi kaldi. Maalesef donduremedim kontakla. Altina yatip mars motorunu buldum cekicle vura vura icini kimildattim. Ve calisti. Ama yarim saat kotu trafik benim sayemde mahfoldu. Usta herseyi sokup bakti otomatigi degiistirdi. Ama sorun cozulmedi, zaman zaman hala roleyi aciyor ama motoru dondurmuyor. Usta beceremedi. Bir elektrikciye gidecegim.
Yasam alanında hic sorun yok. Hersey gayet iyi. Sorun yok simdilik. Umarim boyle gider.
Bugün Dalyanda idik. Levent ve kizi Sirin ile biz, yakisiklilari kafa kafaya verdirdik. Dertlesip durdular. Biz de benimkinin icinde yedik içtik gulduk eğlendik.