Benim Karavanim Hymer 55

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,572
Ynt: Benim Karavanim Hymer 55

Galiba bir çaresi var hocam. Dün arakadaşın motosikletinin ufak tefek işleriyle uğraştık garajın önünde,dün geceki yağmurla karışık toz çamur olmuş motorun üstünde kılıfını örtmedim,ön camı çiziyor dedi bende kılıftan önce eski bir fanila geçir cama öyle ört çizilmez dediğimde,bir isim söyledi ama aklımda değil sildiğinde çizkleride gideriyor parlaklıkta sağlıyor demişti.Öğrendiğimde yazarım belki faydası olur.Sanada yakın yoğurtçu parkında.

Etiketler

Döküm polyester diye, sıvı polyesteri çeşitli kalıplara dökerek dekoratif obje üretenler vardır, sertleşmiş polyester kalıptan çıkarıldıkdan sonra, TAŞ PASTÂ denilen bir pasta ile polisaj edilir..polisaj 30_40 kat halka şeklinde keçenin yüksek devirli sabit bir bileyleme motoruna takılarak veya jet dediğimiz büyük taşlama motoruna takılarak kullanıldığı bir sistemdir..
Yok edilmesini istedigin cizikler taş pastanın yüksek devirli keçe ile uygulanmasi ile giderilir. Bu islem genelde kucük objelere uygulandığı için, büyük cama uygulamaya cesaretli bir delikanlı bulmaya kalıyor.. camın yerinden sökülmesini isteyebilirler...Hayattaki tüm riskler gibi buradada sorun yaşama riski vardır..Bu yüzden müşteri ile direkt yüz yüze kaınabilecek bu işi yapmak istemezler..
İnsel hocam, " ben yaparım " diyen bir "polisajcı" bulman gerekiyor.

kaskın vizörü(camı) çizilmişti aynı işlemi yaparak silmeyi denedim, yeni cam almak zorunda kaldım, parlak olan üst kısım silinmeye başlayınca matlaşmaya başladı, yani üstteki katman çok ince eğer ayar tuturamaz ise usta, bölüm bölüm matlaşabilir, eski haline razı gelebilirsin
bence yurtdışına çıktığın zaman yenileri ile değiştir

İnsel,
akrilik malzeme polisaj yapılabilir.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken, polisaj cilasının camı çizmeyecek kadar ince, ancak mevcut matlığı giderecek kadar da tanecikli olmasıdır. Polisaj motorunun devri de çok önemli, aşırı hızlı motorlar camın ısınarak zarar görmesine neden olabilirler.

Yurt dışında satılıyor bu cilalar; örnek:
http://www.reimo.com/en/38050-acryl_polierpaste_50ml/

Ben olsam mavi oto cilası ile küçük bir alanı temizleyerek elle denemeler yapar, sonuçlarına göre devam ederdim...

Güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanız dileğiyle hocam!.. :smiley:

Cavid Sezen

Cavit Hocam tesekkurler. Salih ve Atila Abi, Serdar, Levent tesekkurler. Levent (Gungor)de sagolsun pleksi pastasindan bahsetti. Daha once dokme polyestere cok polisaj yapmisligim var. Bunu da yarim gibi geliyor. İşki bir vakit ayarlayayim.

İnsel Bey
plastik partalmada kullanılan polisaj malzemeleri var. Bunun için detaylı temizlik forumlarına bakabilirsiniz.
Boya koruma forumlarında , detaylı temizlik yapan kişiler özellikle stop lambaları ,Matlasan ön far camları , gösterge camı gibi plastik malzmeleri parlatmak için meguiars plastix, M105, M205 gibi ürünler kullanıyorlar.. İncelemenizi tavsiye ederim.

İnsel bey, yeni gezeneviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın. Gezmekten forumdaki güzel olayları geç te olsa yakalıyoruz. :smiley:

Çok tesekkurler. Umarim en kisa zamanda birlikte kamp yapariz. ;D

İnanin hymer 55in ic tasarimi mukemmel. Bu haftasonu kaldik ve cok rahat ettik. Beni bilen bilir cok takintiliyimdir. Hatta omer sak pek dalga gecer benle. Butun sıkıntıların bittigini dusunuyorum. Umarim yanilmiyorumdur. En son kasa yamuk duruyordu onu da makasciya giderek hallettim. Ondan once triger yaglaniyordu. Ustam uyardi. Contanin degismesi icin tum triger ve takimlari sokuldu. Degisti. Rotlar ve aks korukleri degisti. Frenler yenilendi. Tuvalet lastigini yurtdisindan getirdim. Tuvalet sorunsuz ve kokusuz hale geldi. Isık gecirmez folyolu storlar takildi. On cam gunes gecirmez folyolar Rıfat Bey tarafından yapildi. Film oynatir cd calar teyp takildi. Tesisata hoperlor takildi. Geri gorus kamerasi duzeltildi. Arka cam tutamakları yenilendi. (Pino Karavan Faruk sagolsun. Muhtesem oldu. Tesekkurler.) E ugrasmisim galiba biraz. Ama guzel oldu.
Bu kadar sanirim. Baska da birsey kalmadi. Umarim cikmaz da.

Aslıında yenilendi sayilmaz. Motorla işim olmadi. Yurur saglam bir tek rotlar degisti. Frenlerin bir tek balatalari degisti. Merkez ve digerleri yeni zaten. Egzost ve cevresi ile de bir sorun yasamadim. Simdiye kadar aldigim eskiler arasinda ilk siraya oturacak sekilde az masrafli cikti. İçerde ise neredeyse hic ugrasmadim. Yatak ve dosemeler yeniydi. Haa unuttum. İnvertor bozuktu. Ferhat halletti sagolsun. Bir de redrasor aliyorum. Elektrik tesisati sorunsuz. Gunes paneli gibi seylerle de ugrasmadim. Uzerindeydi.
Kaportasi zaten sorunsuzdu. Su alma derdi falan olmadigi icin daha tavana bile cikmadim. :smiley:
Yani iyi sıyırdık bu sefer. Neden oyle diyorum. Bu isler kumar malum. Goze almasi gerekiyor alacak kisinin. Bazen okuyorum cesaret edemiyorum diye yaziyor bazi arkadaslar. Dikkat edilebilecek yerler motor ve yurur. Motorda yag kacagi yoktu. Bu da bana hararet hic yapmadigini hissettirdi. Hararet yapan motor genlesmelerden sagdan solda basliyor yag kacirmaya. Bu iyi bir gostergeydi. Baska, su almamasi onemliydi. Mobilyaların temizligi ve aksesusarlarinin calismasi onemliydi. Camlari kirik olmayacakti. Bir de karavan kasasinda onemli bir ezik olmayacakti. Bunlarin dışı hep kumar. Bu seferlik atlattik gibi. Hayirlisi olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR