Benim Karavanim Hymer 55

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,483
Ynt: Benim Karavanim Hymer 55

Haftasonu Siledeydik. Avd kampında denize doyduk. Ne varsa orada var. Yeşile de doyduk. Omer Sak dostuma fotolar icin tesekkurlerimle. Sevgiler

970045_10151693943723398_1177065629_n.jpg

998253_10151693944218398_75348452_n.jpg

1000396_10151693942533398_1511133300_n.jpg

1043931_10151693944558398_1457460705_n.jpg

Etiketler

Evet bir aylık tatilimizi bitirdik. Bilenler bilir. Bu benim 4. oyuncagim. Biraz tespitlerim olustu bu karavanla ilgili onlari paylasmak isterim. İlki ve en onemlisi yalıtımından midir nedir, bu karavan inanilmaz serindi. Hatta bir keresinde panelleri temizlemek icin tavana ciktigimda elim karavana degip yandiginda (su topladi elim) iceri girip tavana dokundugumda tavanın buz gibi oldugunu gordum. İkinci onemli fark, 55lere ozgu karsılıklı iki buyuk cam. Actiginizda pufur pufur oturuyorsunuz. Cogu yerde iskemle bile cikartmadik. Yolda çok seri ve hızlıydı. Evet rampalarda hızı dusuyor. En cok 60a dusuyor. Yani rampa biraz daha dikse 3e alıyorsunuz. 55in altina hic dusmedim. Bu bahsettiklerim cok uzun ve dik rampalar. Duz yolda ise karsidan ruzgar geliyorsa 80, ruzgar yoksa 100u rahatlikla gordum. Çok seri. Karavan oldugumu unutuyordum kimi zaman. Uzun rampalarda keci gibi tirmandi ve hararet hic yapmadi. Benim icin en onemlisi buydu.
Çok zorlu yollara girdim. Hatta dere yataklarindan daglara ciktim. Pek akilli adamin ışı olmayan yollarda saatlerce tırmandım. Sınavı buyuktu gecti.
Tabiiki eksiklikleri var. Yeni yol icin biran once hazırlanmalıyız. Birincisi baskı balata istiyor. Aldım bile. Bu hafta o işi halledecegim. İkincisi ve en onemlisi frenler. Tutmuyor valla. Yani daha iyi tutmalı. Balata ve disk taslama gibi seyler yaptirmis olsam da, virajli rampalarda balata yanıyor ve hidrolik isiniyor. Bu isinma ise frenin varligini iptal ediyor. Bir ay sorunsuz yasadık gene yasarım ama risk almaya gerek yok. Baktıracagım. Son donmeye 4 gun kala invertor cortladı. Kampa girmedigimizden sarjlar sorun oldu. Kafelerde falan hallettik. Ne onemli sey su invertor bir bilseniz. Gunes panelleri... Eski sahibi baglantiyi yanlis yapmis. Neyse hallettik. Simdi canavar gibi. Sonsuz dongudeyim. Sorunsuz buzdolabi ve tv aksamları calisti. 5 gun calistirmadigim oldu karavani. Akuler sorunsuz hep doluydu.
Nerelere mi gittik? Aslında alacatidan sakiz adasina gidecektik. Ruhsattaki marka yerinde hymerin yazili olmasi yesil sigorta isini bozdu. Bu nedenle planlar suya dustu. Halbuki adalar arasi ferrylerle gececek hatta Atinadan cikacaktik. Degisik bir rota olacaktı. Neyse olmadi.
Tatil Busbulusmasi ile igneadadan basladi. Sonra 20 t3 karavan Dupnisa Magarasini ziyaret ettik. Yol felaketti. Ama magara muhtesemdi. Gorulmeli. Oradan Omer Sak ve sonradan katılan vosvoscu dostlarımızla muhtesem birkac gunu Sokakağzında gecirdik. Sonra Ayvalik'ta birkac gun. Sonra Alacati. Yesil sigorta için Çesme'de iki gun ugrastik. Olmadı. Sonra gerisin geri Gumuldur Hipo Kamp, Dikili'de once otoparkta sonra sehir icinde bir kampta kalma, Ayvalık Adakamp ve Tamerlerin de bize katılmasıyla Bozcaada. Dolu dolu bir suru dost edindigimiz pek yeni yer gormedigimiz ama cok keyif aldiğimiz bir bir ay gecirdik. Bu keyifte karavanımızın bize kattıkları cok fazla. Hele Bozcaada'da kale arkasında kaldığımızda Bozcaada'da evde yasiyormus hissine katıldık. İyiydi işte.
Simdi 10 gunluk kurban bayramına hazırlanıyoruz. Karadeniz'e mi yoksa komsuya mi gitsek konusmalari basladi bile. Haydi hayirlisi. :smiley:

Kahvaltı edecegimiz yerleri aksam titizlikle sectik. Kamp dışı zamanlar bulasık cikip su harcamayalim diye istemeye istemeye kagit tabak kullandık.

IMG_2872.JPG

IMG_3088.JPG

IMG_2875.JPG

Küçük bir kaza ile Dikili'de Ekin arkadaşının sürdüğü bisikletten yüz üstü düştü. Ucuz kurtardık. 4 5 ğün sonra kabuk bile kalmamıştı yüzünde.
Haa bir de doğum günü surprizi yaptılar bana. Dikili de cok güzel koylar var. Bu koyların birinde gerçekten büyük bir surpriz yasattilar bana. Bu arada konu acilmisken, Dikili'nin paha biçilmez doğa ve deniz bulusmasını da katlediyor bu hükümet. Her yer imara açılmış. Her yer inşaat. Hiç mi acımazlar. Arka arkaya sıra sıra dizilen binaların yemyeşil dağın ortasında görünce insan çok üzülüyor. Bu memleketin geleceği için haziranda biraz ümitlenmiştik aslında. Ama bu zihniyetle mücadele etmek gercekten zor. Zira burada köylüler pek mutlu. İyi paralar kazandıklarını söylüyorlar. Neyse konumuza dönelim. Dikili'ye hemen gidin gitmeyenler kacirmasın. Kamp yeri yok o koylarda. Biz sehirin icinde idare ettik.

IMG_3075.JPG

IMG_3038.JPG

Hoşgeldiniz İnsel,

Ekin'e geçmiş olsun, yaşgününü kutluyoruz. 1.5 ay az değil iğneada sonrası özledik valla. selamlar

Tüm dostlara tesekkurler. Umarım en kisa vakitte bir kampta birlikte oluruz. Bu arada yakıt tüketimimden bahsedecek olursak ilk iğneada gidişinde 100 kmde 8,3 litre mazot yaktım. Bu düşük tüketime beni de şaşırttı. Muhtemelen rüzgar arkadan esti. Sonrasinda degerler 9,5 litre ile 10,5 litre arasında idi. Bir daha 8,3ü görebilir miyim bilmem. Zira çok pahalı mazot. 1000 lirayi gecti mazota yaptığım harcamam. Hesap tutmayı biraktım valla. Gelecek ay kredi kartlarında hanya konya belli olacak. :smiley:

Herkese merhaba. Karavanla birlikte gelen Homemax mi ne marka 220 buro tipi buzdolabini bugun yerinden çıkardım. Tamirciye goturdum. Gazinin bittigini ve bu dolabın gazının lpg oldugunu tehlikeli oldugunu ayrica daha once gaz basildigini buna rağmen kacirdigini yine kacirabilecegini soyledi. Tabii ben hemen tornistan edip yeni buzdolabi almaya yoneldim. Olculer52 en 82,5 (ayagı dahil) boy. Bende usten kapakli 40 litre kompresorlu 12 volt bir buzdolabi var. Cok basarili. Bu dolabi uzun kalmalarda kamplarda devreye sokacagiz. Bu nedenle tavsiyelerinizi alabilirim. :smiley:

Cesme'den Sakız adasına gecmek istemis sigortayi ruhsattaki problemden dolayi yaptiramamistik. Sorun Marka ve model satirlarinda hymer yaziyordu sadece. Bugun eskiden beri tanidigim bir muameleciyi aradim. Bir gunde halleti. Citroen ve c25 yerlerine eklendi. O işi de hallettik. Yarin da baski balatamiz yenileniyor. Aslinda daha 2000 km goturur diyordu ustamiz ama biz isimizi saglama aliyoruz. Bakalim kurban bayraminda feneri nerede sondurecegiz. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR