Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,904
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Unutmazsam bir ara fotoğraflarını çekip eklerim.

Eski model araba insanı usta yapar demişlerdi, doğru :smiley: Bu akşam araçda ufak tefek tamirat işlerini yaptım. Bozulan hız göstergemi tamir etmek için gösterge panelini söktüm. Kilometre/saat telini yerine tam oturtup çalışır hale getirdim. Yerinden çıkan vites körüğünün montajını yaptım. Yolda giderken rüzgarla birlikte kapanan sol dikiz aynasının bağlantı kısmını plastik kelepçeyle sıkarak sorunu giderdim. Yağ gösterge çubuğunun yuvasını, yağ kontrolunu alt plaka kapağından yapılabilecek şekilde ayarladım. İnsan bu tür ufak tefek arızaları kendi yaptıkça hem haz alıyor hem de aracını daha iyi tanıyor.

Etiketler

Kolay gelsin, aslan usta :smiley: Kamplara hazırlık devam ediyor.

bu tür tamiratlar insanı karavanıyla kaynaştırıyor, sana ait olduğunu hissettiriyor,
kolay gelsin Hakan :smiley:

Clio beş senedir bende. Cam suyu ilavesi hariç kaputu 5 senede 5 kere anca açmışımdır. Bu ise daha çok ilgi istiyor kendini daha çok sevdirecek ;D

toffy' Alıntı:
Kolay gelsin, aslan usta :smiley: Kamplara hazırlık devam ediyor.

teşekkürler

buralpdi' Alıntı:
bu tür tamiratlar insanı karavanıyla kaynaştırıyor, sana ait olduğunu hissettiriyor,
kolay gelsin Hakan :smiley:

teşekkürler

Bu gün daha önce bahsettiğim konular hakkında bir kaç fotoğraf çektim.

Bu iç aydınlatmaların orjinal ampulu
[attachment=1]

Bu da aydınlatmalara taktığım led ampul.
[attachment=2]

Tezgah üzerine yerleştirdiğim seyyar tekli ocak. Yolculuk esnasında lavabonun içine yerleştiriyorum. Yerleştirdikten sonra lavabonun kapağı da kapanabiliyor.
[attachment=3]
[attachment=4]

Burasıda ocağa bağlı piknik tüpünü yerleştirdiğim yer. Erzak dolabının gözükmeyen kısmına yer kaybı olmasın diye astım. Alt kısımları içme suyu ve kullanma suyu saklamak için kullanıyorum.
[attachment=5]

PIC_0573.jpg

PIC_0571.jpg

PIC_0538.jpg

PIC_0524.jpg

PIC_0539.jpg

Erzak dolabına göre aldığım 2 adet plastik erzak kabı, sorun olmadan dolabın içine yerleşebiliyor. Alt kısma da 10 litrelik içme suyu bidonları sığabiliyor. Boşluklarına da meşrubat şişeleri giriyor.
[attachment=1]

PIC_0540.jpg

Afiyet olsun Hakan, piyasada ton balığı bırakmamışsın maşallah...Küçük tüp gazı sadece resimdeki tezgah üstü ocakda kullanıyorsan, dedantör kullanmana gerek yoktu, dedantör kullanınca tüpün ancak 2/3'ünü kullanabildiğini biliyorsun deyilmi, tüp 1/3 doluyken gidip değiştireceksin, tüpe sadece vana takarak kullanabilirdin.....

Bende diyorum ki neden artti bu konservelerin fiyatlari diye. Simdi anlasildiiii.... :D
Arkadasim o tavuklar gecebildi mi bizsiz bogazindan acaba?

Bakma takiliyorum. Cok ama cok hosuma gitti. Tekrar gule gule kullan.

Atilla Abi tüpe sadece vana takarak ocağı çalıştırmayı daha önce denemiştim. Musluğu ayarlayamadınmı ocağı açtığında üzerinde ki yanma ağzını bile fırlatıp atıyor. Yangın çıkar diye korktum. Bende alttaki resimde görülen ikinci piknik tüp de var. Onu seyyar olarak kullanıyorum. Ocağa bağlı olan tüp azaldığında onunla değiştirir, tüpün kalan 1/3ünü de seyyar olarak bitiririm.
[attachment=1]

insel' Alıntı:
Bende diyorum ki neden artti bu konservelerin fiyatlari diye. Simdi anlasildiiii.... :D
Arkadasim o tavuklar gecebildi mi bizsiz bogazindan acaba?

Bakma takiliyorum. Cok ama cok hosuma gitti. Tekrar gule gule kullan.
İnsel, o konserveler daha geçen seneden kalma :smiley: Ama son kullanma tarihi daha 2015'e kadar var. Otomobilimin bagajında duruyordu. Kamplarda en sevdiğim yemek ton balıklı sandviç ve ton balıklı makarna idi. Bana pratik geliyordu. Ama karavandan sonra artık gerek kalmayacak gibi. Tavukları da afiyetle götürdük bak resime :smiley: bir gün seninle de götürürüz.

Not: Fotoğraflar bu gün (21.05.2011) çekildi. Fotoğraflardaki tarih yanlış.

PIC_0525.jpg

PIC_0531.jpg

Tüpün geri kalanını bir şekilde kullanıyorsan mesele yok..
Masada çok fazla konserve var, Konservelerden bir an önce vaz geçip, içlerine konulan korucu kimyasallardanda kurtulup, zeytinyağlı enginara dönsen iyi olur...

zeytinyagli_enginar.jpg

Atilla abi sofrada sadece közlenmiş patlıcan konserve. Diğer kavanozda turşu var. Öbür yiyeceklerin hepsi doğal. Enginarı da severim. Arada yapıyoruz. Ama dışarı çıkarken yapmak aklımıza gelmedi.

kolay gelsin Ahmet Bey. tabaklar cok guzelmiş. ben de pazarda yeşil ya da turuncu melamin tabak aradım, bulamadım. camperin rengiyle aynı olsun ya da nüanslı olsun istedim. herseyimiz tamam ya iş tabaklara kaldı.
Dış dikiz aynalarını kapıya bağlayan iki sac vidasını sökün. altında 10 anahtarla sıkılan bir somun göreceksiniz. o somunu ayna sıkılaşıncaya kadar sıkın. aynanız artık suratlenince kapanmaz.

Bilgi için teşekkürler Ergun Bey. Tabakları, bardaklar, kaseler ve kayık tabakla birlikte takım olarak Metro Hipermarketten aldım. Orada çeşit bol. Bunlar melamin değil de sert plastik.

Dün Ömerli Baraj Gölü kenarına daha önce de defalarca gittiğimiz yere yine bir gezi yaptık. Giderken komşularımızı da götürdük. Güneşli açık bir günde kuş sesleri arasında ciğerlerimize bayram yaptırdık. Akşam mutlu bir şekilde, stressiz olarak eve döndük.

PIC_0519.JPG

PIC_0521.JPG

PIC_0522.JPG

PIC_0526.JPG

PIC_0541.JPG

Diğer bir kaç foto daha
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Fotoğrafların tümünü ekteki linkten görebilirsiniz.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150199553538864.324445.655833863&l=53bd829d4d

PIC_0550.JPG

PIC_0557.JPG

PIC_0564.JPG

PIC_0574.JPG

PIC_0579.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR