Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,906
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Mustafa Bey güzel dileklerinizden dolayı teşekkür ederim.

Bu gün kamperimde detaylı bir temizlik yaptım. Kamperim otoparktayken uzatma kablosu eve kadar yetişiyor. Buradan şunu çıkarttım; karavanıyla İstanbul dışından gelen arkadaşları otoparkda ağırlayabilirim :smiley: elektrik de verebilirim. Neyse; kabloyu bağladıktan sonra prizlerde elektrik olmadığını farkettim. Yaptığım kademeli kontrolden sonra fişinin arızalı olduğunu tespit ettim. Evde kullanılmamış bir fiş vardı , onu taktım ve artık kamperimde 220 volt elektrik vardı. Prizler, sigortalar çalışıyordu ama buzdolabını çalışmadığını farkettim. Evden elektrikli süpürgeyi getirip detaylı bir şekilde süpürdüm. Dün çadırvanımdan getirdiğim kap kacak ve kamp malzemelerini kamperime yerleştirdim. Bazı eksiklerine rağmen artık kamp yapmaya hazır hale geldi.

Etiketler

Hakan Bey,

yeni aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Selamlar..

Tekrar güle güle kullan Hakan,
Her şey çok güzel, Üst katı zaten çocuklar orayı büyüklere bırakmaz pek.
İki kademeli kalorifer de olsa konforu arttırdığını iyi biliyorum, Isınınca kapatıverirsin, Olur biter.
Kendince eksiklerini zamanla tamamlarsın nasıl olsa...
Artık sen ona iyi bakacaksın, O da seninle istediğin yere gidecek.
Mutlu gezi ve kamplar,

Sayın latiftek, Yücel, sayın Volkan_c, Arkın bey teşekkür ederim.

Yücel, şuan kamp yapmamı engelleyecek bir durum yok. Kafamda yaşam alanıyla ilgili bir eksik listesi yaptım. Her ay sırayla tamamlayacağım. Aracın motoru ve yürüründe sorun yok gibi. Kaporta da fena değil. Belki bir dahaki kışa doğru Akü ve arka lastiklerini değiştiririm. Zamanım ve bütçem elverdiği sürece ona iyi bakmaya çalışacağım. İkinci araç olduğundan ve devamlı kullanma zorunluluğu olmadığından dolayı beni çok zorlayacağını zannetmiyorum.

Hakan bey;

Ustteki cami ilerde fiber ile kapattirmayi dusundugunuz zaman, bence ona harciycaginiz paraya bir adet camin buyuklugunde gunes enerjisi paneli alabilirsiniz, eger uygun olculer varsa. Boylelikle kampera gunes girme ayni zamanda tavani kapatma parasina enerji isini bir nebze cozmus olursunuz. :smiley:

Melih Bey size katılıyorum. Fiber kaplama olayından zaten vazgeçtim. Vantuzla yapışan güneşliklerle güneş ışıklarını zaten kestim. Akşam vakti orayı açtığımda içersi hem daha aydınlık hem de daha ferah oluyor. İlerde güneş paneli koyarsam da 5 cm kadar yükseltip koyarım ki yanlarından ışık girsin.

Evet mantikli. Gunesi zaten kesmis olursunuz hem de isik girmis olur. Yada eger gunes paneli olculeri izin verirse, sofor mahali tarafindan camin 40 cm sini acikta birakarak panali biraz arkaya monte edersiniz. Boylelikle yine tavanda bir sunroof buyuklugunde caminiz olur.

Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle..

Bu hafta akşamları kamperimde biraz çalıştım. Yeni aldığım tekli ocağı tezgah üstüne yerleştirdim. Yeni aldığım 30 mbarllık (300mmss) dedantörü özel musluğu ile piknik tüpüne taktım. Tüpü dolap içine uygun bir yere yerleştirdim. Dolabı delmeden hortumu arkadaki havalandırma deliklerinden dolandırıp montajı tamamladım. Yeni aldığım erzak dolabının içine uyacak ölçüde 2 adet 9,5 litrelik plastik erzak kutusunu dolaba yerleştirdim. Tavanda içeriyi çok iyi aydınlatan 12 volt florasan lamba var ama fazla elektrik çektiğinden kullanmaya çekiniyordum. Yerine led lamba düşünüyordum. Sonra aklıma aracın orjinal lambaları geldi. Bir tane ortada bir tane de şöför mahalli üzerinde vardı. Şöför mahallindeki çalışmıyordu. Söktüm oksitlerini temizledim çalışmaya başladı. Üzerinde VW armalı orjinal 10 W lık ampüller vardı. Ampülü yanıma alıp Sirkeci'de aksesuarcıları gezdim. Aynı ebatta ledli amul buldum. İki tane alıp lambalara taktım. Böylece az enerji çeken içeriyi de makul seviyede aydınlatan lambalarım oldu. Yemek yaparken de yoğun ışık lazım olduğunda kısa süreli florasan lambayı kullanırım. Boş olduğum bir hafta sonu da boya alıp fiber tavanı içerden boyayacağım. Daha sonra da sırada tavandaki yan camları değiştirme işi var.

çok önemli bişey olmadığı için fotoğraf çekmek usuma gelmedi

Sizin için önemsiz görünen bir ayrıntı, bir başkası için hayati önem taşıyabilir. Dahası, bir resim bin kelimeye bedeldir :smiley:

Sevgiyle,
BKA

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR