Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,891
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Bu araclarin immobilizer ida bu olsa gerek. :smiley: Hakan bey hem akuye hem hirsizliga karsi cozum uretmissiniz. Ozellikle bu salter gizli bir yere konursa muhtesem olur. :smiley:

Etiketler

Hakan güzel bir fikir verdin, özellikle karavan hırsızlarına karşı iyi bir tedbir olacaktır. Ben de yaptırayım. :smiley:

Hasmet bey sizin arac yeni oldugu icin muhtemelen immobilizer standart olarak vardir. Eger immobilizer varsa zaten arac anahtar disinda hic bir sekilde calismaz. Yani hirsizlar duz kontak yapamazlar. Ancak anahtar kontaga girer ve anahtarin icindeki cip elektronik devreyi tamamlarsa arac calisir.

Kisacasi immobilizer olan bir araciniz varsa bu yontemi hirsizliga karsi yapmaniza gerek yok. Ancak aku kacagi varsa Hakan beydeki gibi dusunulebilir. Ancak 2000 lerden once uretilen araclarda uygulanabilecek bir yontem hirsizliga karsi.

Melih bey, haklısın immobilizer araçta var, ama bu hırsız milletinin azmi bir başka oluyor ???
Adamlar bu azimlerini doğru yolda kullansalar Dünya'yı ters döndürürler ama niyetleri bozuk :D
O nedenle tedbir iyidir ;)

Geçen senelerde binek araç da vardı kışın fazla bir yere gidilmeyince, bir ayda akü boşalıyordu. Buna da genellikle alarm neden oluyordu. :-\
Ben de bunu engellemek için bazen akünün kutup başını ayırıyordum. Bir defasında alarm olmadığını gören hırsız arabayı çalmadı ama teybi götürmüştü. Bir de arabanın her tarafını karıştırmış ve dürbünü bulup götürmüştü. :mad:

Hırsız kafaya koydumu onu engellemek zor. Bu şalteri yapmamın tek amacı akünün boşalmasını engellemek.

Bir de yeni model araçlarda şalter koymak veya kutup başlarını sökmek beyine zarar verebilir. Servisine sorulmadan uygulanmamalı.

Bu şarter olayı yeni araçlarda zahmetli olur heralde çünkü elektrik komple kesilince arabanın teybi devre dışı kalıyor tekrar elektrik gelince hemen çalışmaz kod girmen gerekiyor, saat ayarı değişiyor her defasında digital saati yeniden ayarlamak gerek.Akünün bitmemesi için ben 2-3 günde bir aracı çalıştırıyorum kısa gezilerle devamlı kullanmaya çalışıyorum.

Devam;

Resimler yüklenmemek için elinden geleni yapıyor. Çok uğraştım ama olmuyor :smiley: . Sanırım gezenbilirde sorun var. Düzelene kadar resim yok ;D

Hakan Hocam gene alanda ,sessizlik sonrası Murtaza ve yemyeşil doğa.Güzel fotoğraflar. :smiley:

Akşam Maltepe sahilde gözler gene aradı Hakan Hocam.

Bu gün T3'ün içten fiber tavanını ve üst yatağın oturduğu fiber tabanını komple boyadım. Temizlik oldu. Ben beğendim.

aslanahmet' Alıntı:
Bu gün T3'ün içten fiber tavanını ve üst yatağın oturduğu fiber tabanını komple boyadım. Temizlik oldu. Ben beğendim.

Hakan Hocam eline sağlık. :smiley:

Gökhan, Levent Abi sağol. Eski sahipleri zamanında içinde sigara içilmiş galiba tavan kararmış. Üst rafların olduğu kısıma halı yapıştırmışlar zamanında galiba. Halı sökülmüş ama yapıştırıcı izleri vardı. Eski pencereyi sökünce kenarları pis çıkmıştı. Birde bağzı yerlerde tamircinin biri hatıra bırakmış :smiley: On parmak yağlı parmak izi. Bütün bunları özel deterjanlarla defalarca silmeye çalıştım ama doğru dürüst çıkmamıştı. Şimdi her taraf kar beyaz oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR