Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,891
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Salı üst katı boyayınca her yer dağılmıştı. Bu gün üst kata yatağı yerleştirip üzerine hacim de büyük hafif malzemleri (uyku tulumu, hurç vs) yerleştirdim. Düşmemesi için yatağın ön tarafına yanlara kancalı vidalar monte edip yeni aldığım bagaj lastiklerini gerdim. Arka bagaj da ferahlamış oldu. Bauhaus'dan aldığım ve orada kestirip kenarlarına PVC bant kaplattığım lamine kaplı suntalarla porta pottiye bir kutu yaptım. Artık ortada daha derli toplu duruyor. Aynı desenli suntalamdan ön yolcu koltuk altı sandığına kapak yaptım. Böylece bu günü de karavanla geçirmiş olduk :smiley:

Etiketler

Hakan bey karderşim .
Yolculuk yakında olmalı , her yeri derleyip topladınız ,boyayıp temizledini. Ne güzel insanın karavan ını sevmesi . Bilmem kulaklarınız çınladımı. Geçenlerde Celal hocamla sizi andık . Sonunu da belki b u yıl görüşürüz diye hoş bir temenni ile baglamıştık. Bizden önce yolunuz düşerse bizim ellere , bir kahve içimi de olsa (kırk yıllık hatır) görüşebilmeyi isteriz.
Selamlar.

tango' Alıntı:
Hiç boş durmuyorsunuz Hakan bey...

Tanju Bey, bizimkisi amatörce oyalanıp vakit geçirmek.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Hakan bey karderşim .
Yolculuk yakında olmalı , her yeri derleyip topladınız ,boyayıp temizledini. Ne güzel insanın karavan ını sevmesi . Bilmem kulaklarınız çınladımı. Geçenlerde Celal hocamla sizi andık . Sonunu da belki b u yıl görüşürüz diye hoş bir temenni ile baglamıştık. Bizden önce yolunuz düşerse bizim ellere , bir kahve içimi de olsa (kırk yıllık hatır) görüşebilmeyi isteriz.
Selamlar.
Mehmet Abi ben de sizlerle tanışmayı ve o güzel karavanınızı görmek isterim. Havalar ısınmadan Haziran ayında güneyde bir tatil düşünüyorum. Ege'ye uğramadan direk Kemer, Kaş, Kalkan, Patara düşünüyorum. Ramazan Bayramında ise kısmet olursa Gümüldür Hipo Kamping programım var. O zaman zarfında denk gelirse kahve için ziyaretinize gelirim. Sizlerin de yolu İstanbul'a düşerse mutlaka beklerim. Celal Hocamı da özledim. Özelikle kendisiyle "Pis Yedili" oynamak çok keyifli idi :D İnşallah hocamla bir gün bir yerlerde yollarımız kesişir.

Bugün TUV'de muayeneye girdim. Araç kategorisi farklı (Ruhsatta N1 yazıyor, M sınıfı olacakmış, özellikle belirttiler M1 olmayacakmış) ve koltuk sayısı farklı (ruhsatta 7 kişi yazıyor(sür.dahil), araçta şöför dahil 5 koltuk var) kusurlarından dolayı muayeneden geçemedi. Artık EK-1 düzenlenmiyormuş. Elektronik ortamda "Araç Tespit Formu" hazırladılar. Ve bana da bir çıktı verdiler.Aracın 5 kişilik olduğu tespitte yazıyor. Buna göre araç katogorosini ve koltuk sayısını Trafik Tescil Şubesinde düzeltirip yeni ruhsatı aldıktan sonra muayene onaylanacakmış.

Sevindirici yanı, aracın muayenesine engel mekanik, motor, fren açısından herhangi bir ağır kusuru çıkmadı. Sadece farlardan dolayı hafif bir kusur yazdılar.

Teşekkürler. İşimin zor olduğunu zannetmiyorum. Aldığım rapordan sonra gidip TUV yetkilisi ile görüştüm. Benim ruhsattaki hataları dijital ortamda düzelttikleri bana düşen ise yeni ruhsatımı almak olduğunu söylediler.

Bu gün M - M1 meselesi hakkında Cevdet Kerim Bey'i telefondan aradım.
Dediklerini aynen aktarıyorum;
"Sanayi Bakanlığının karavan projelerinde istediği doğrultuda M1 olması gerekli. Doğrusu da M1 dir. Ama TÜV bu işi bilmiyor. Onların elinde M olacak diye genelge var. Benim de proje yaptığım bir çok aracın M olarak ruhsatı çıktı. Bu işe kafayı takan bir tek TÜV var. Boşver onların dedikleri olsun. M olmuş M1 olmuş farketmez."

Hakan ruhsat işini ihmal etme.Çünki trafik tescilden randevu almadan işlem yapmıyorlar,çok uzun biişmiş gibi,randevu alabilmekte apayrı sıkıntı,randevu dolu diye bekliyorsun.Sana verilen çıktı ve diğer raporunda fotokopisinide götürmen gerekiyor.Ben bu hafta ruhsatı M1 olarak değiştirdim.

Sağol Salih Abi. Ben Çarşamba günü Fatih Trafik Tescile evrakları verdim. Maille Gaziosmanpaşa tescile soracaklarmış. Pazartesi ancak ruhsatını veririz dediler. Beklemekten başka çare yok. Bilsem direk Gaziosmanpaşa'ya giderdim.

Bu gün düzeltilmiş ruhsatımı aldım. Ruhsat, M1 , Yolcu Nakli-Hususi, 5 koltuk sayılı olarak düzeltilmiş. Sandığım kadar kolay değilmiş. Çok gidip geldim. Fatih - Gaziosmanpaşa arasında mekik dokudum. Benzer durum başına gelecek arkadaşlara sabır diliyorum.

Uğraşı için geçmiş , ruhsat için se hayırlı olsun diyorum.

Yeni ruhsat hayırlı olsun.Malesef ülkede uğraşmadan hiç birşey halledilemiyor.

Sağolun dostlar. Şu TÜV muayene tekrarından da sorunsuz geçeyim, ondan sonra rahatlayacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR