Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,893
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Teşekkürler Tanju Bey.
Teşekkürler Yücel.
züğürt gezençi' Alıntı:
Karavan da iş bitecek diye beklersen, daha çoook beklersin... ;D ;D ;D
Haklısın ;D
Zaten bitsin diye de bir beklentim yok. Arada oyalanacak bir meşgale olsun. :D

Etiketler

Bu gün biraz Murteza ile ilgilendim. 72 amper yeni bir starter akü aldım. Esasında 90 amper alacaktım ama yerine sığmadı. Yağını suyunu kontrol ettim. Taşma kabının termostatlı kapağı arızalı idi. Yenisiyle değiştirdim. Mazot aldım. Yıkattım. Egzos muayenesini yaptırdım. Emisyondan sorun çıkarmı diye korktum ama herhangi bir sorun çıkmadı. En son olarak İnsel'in geçen hafta hediye ettiği perdeyi, sürgülü kapıya monte ettim. Şık oldu.

Sağol Yücel. Olağan bahar hazırlığı diyelim :smiley: Yakında TUV muayenesine girecem ona hazırlık yapıyorum.

Hazır, Murtaza nın keyfi güzel sizin de motivasyon iyi iken bir Ömerli yapalım Kanarya Hakan Hocam.

Ülke protein tüketimine, göl manzarası eşliğinde katkıda bulunalım. :smiley:

toffy' Alıntı:
Hazır, Murtaza nın keyfi güzel sizin de motivasyon iyi iken bir Ömerli yapalım Kanarya Hakan Hocam.

Ülke protein tüketimine, göl manzarası eşliğinde katkıda bulunalım. :smiley:

Yüzde yüz katılıyorum. Ülke protein tüketimine katkıda bulunmamız şart :D Hava güzel olursa bu pazar yapalım hatta.

Murtaza'nın T2, T3 ve vosvoslarla çekilmiş fotoğrafları. Fotoğraflar VKOD ile Yuvacık'a giderken İzmit Outlet Center'de çekildi.

PIC_0369.JPG

PIC_0370.JPG

IMG_9416 (Small).JPG

IMG_9424 (Small).JPG

aman nazar değmesin murtazayı hep yollarda görelim, selamlar :smiley:

Hafta sonu Murteza'nın voltmetre ile aküsünü ölçeyim dedim. 12 volt çıktı. Halbuki 2 hafta önce aracı parkederken ölçtüğümde 12.6 volt gelmişti. Aküyü alalı bir ay olmadı. 2 haftada 0.6 volt düşüş fazla gibi geldi. Büyük ihtimalle bir cihazda kaçak var ama bulması zor. Çözüm uzun park zamanlarında akü kutup başlarını sökmek. Ama akü motor yanında, motor kapağını açmak için arkadaki yükleri yatağı kaldırıyorsun,yani tam bir dert.Oto elektrikçime gittim. Onunda onayıyla TIR'larda kullanılan bir şalter aldım. Aracın motor kapağını açmadan ulaşabileceğim yere monte edildi. El değmişken akü kutup başlarını ve kablolarını da daha kalın yeni kablolarla değiştirdim. Şalteri açıp kapamak gerçekten çok kolay. Akünün performansını bir hafatalık süreçte bir de böyle test edeceğim.

Ayrıca karavanın arızalı ocağının tamirini yaptım. Ve ön yocu koltuğu arkasındaki sabit TV DVD sehpasını söktüm. Mekan genişledi rahat oldu. Zaten karavanda TV seyretmek gibi bir niyetim yok.

Murteza'daki elemanlardan biri 100-200 miliamper çekiyordur. Alternatör, konjektör, Araba teybi bile neden oluyor olabilir. :-\ Ampermetreyle teker teker aramak lazım. Şalter ile kesin çözüm sağlanmıştır. ;)

T2 lerde tecrübeli bir arkadaş anolog saate dikkatimi çekti. Gösterge panelinde 12 voltla çalışan anolog bir saat var. Uzun zamanda aküyü zayıflatıığı söyleniyor. Benim saat arızalı ama içindeki mekanizmalar elektrik çekmeye devam eder dediler. Panelin 12 volt kablosunu sökmeyi düşündüm ama başka bir kısmında arızaya sebep olurum diye vazgeçtim. Şalter yapmak daha pratik çözüm gibi geldi.

O saat bende de bozuk. Ama akum hic bitmiyor. Bence iyi yapmissin. Ben de aliskanlik olmus. Taktirdigim salteri hep kapali tutarim. Hatta bunun bir ucunu marsa giden elektrige baglasam araci calistirmak da imkansiz olur diye dusunurum.

Benim Şalteri tüm elektiriği kesecek yere monte ettik. Marş falan hiç birşey çalışmıyor. Hatta şalter anahtarlı olduğundan, anahtarı yanına alırsan ikinci kontak anahtarı görevi görür :D

E tamam iste en guzeli duz kontakciların bittigi an budur. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR