Benim Kamp Aracım ''Tralleis''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 545
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,228
yaybek' Alıntı:
Haşmet abi aslında sadece aydınlatmada kullanacaksanız 12 voltu girişte tek düğme ile devreye sokup lambaların üzerinden kumanda edecek tarzda bir düğmeli led lambalar kullanabilirsiniz zaten 6 m2 bir alanda tek noktadan elinizi uzatsanız en az 3 lambayı yakarsınız :D,her lambaya ayrı hat çekip hepsine ayrı ayrı düğme eklemek çokda gerekli değil,ama artislik olsun araçta çok düğme görünsün havası olsun diye şhow amaçlı olabilir tabi ;D,
Haşmet abi evlerde 220 tesisatında 1,5 sadece lambalarda kullanılır pirizler için uygun olmaz hele hele karavanda sıcaktan ısınmış duvarlar içinde birde olası yük 1,5 kalınlık için sıkıntı olabilir bence ideal olan ki tedbir amaçlı 2-2,5 kullanmak daha mantıklı olur.
Yusuf, cevabın için teşekkürler.Aslında ben de aynı şeyleri yazmıştım. Çetiğim 3x2,5 kablolar yeterli olmaz mı? (bence yeter) 12volt içinse aynen senin yazdığın tarzda kendinden anahtarlı ledli tavan lambalarından buldum, tanesi 15 lira, onlardan alacağım. İstersem led şeritlerden de alabilirim ama hazırı varken uğraşmayacağım :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler
artislik olsun araçta çok düğme görünsün havası olsun diye şhow amaçlı olabilir tabi Grin,

:D :D :D

Ben de o artizlik yolunda gidenlerdenim :D Hatta ben toplam 6 tane ayrı aydınlatma ünitesi kullanacağım için bana Yaybek'in 10'lu panosu da yetmeyecek. ;D ;D ;D

Bekir hocam aslında marincilerde görseli yüksek ürünler var bayağı caf caflı gösteriyor karavanı ama maliyet artıyor bende seviyorum şhow yapmayı nede olsa şhow dünyasındayız ama iş maddiyata dayandığından idare edecek tarzda hallediyoruz işleri. ;)

Haşmet kardeşim merhabalar. İmalata başlamışsın kolay gelsin. Başladın gerisi gelir artık. Sınav sonuçlarıda iyidir umarım.

Evlerde 220v elektrik kullanıldığı için daha ince kablolar kullanılır,
Kablolara bağlı aletler sayıca çok ve daha güçlü olsa da voltaj yüksek olduğu için kablodan geçen akım küçüktür.

Mesela 220V ta 1A akım çeken alet 220w tüketiyordur,
12V'ta 1A akım çeken alet ise sadece 12w tüketiyordur,

Bu nedenle belirli bir gücün üzerindeki inverterlerin 220v tarafı inceyken 12v tarafı ise kalındır ve mümkünse doğrudan aküye bağlanır, Ya da gücüne uygun kablo kullanılıp uzatılabilir, Neyse bu sadece bir örnek, Anlatmak istediğim şey AC 220v ile DC 12V arasındaki kablolamanın kalınlık gereğinin kesinlikle kıyaslanamayacağıdır.

Buna daha iyi anlaşılması için şöyle bir örnek verebiliriz,
Hidroforunuzun 3 A tükettiğini varsayalım, Bu sadece bir varsayım olsun..
Bu hidrafor 3 A çekerken 12V ta 12x3=26w tüketiyordur.
26W lık bir tüketiciyi 220V'a bağladığımızı varsaysak aynı alet 0,1 Amper civarı akım çeker,

Üçüncü bir örnek daha şöyle verelim,
Elimizde uzunluğu önemli olmayan bir kablo olsun ve bu kablonun kalınlığını bilmeyelim ama 16 Ampere dayanıklı olduğunu bildiğimizi varsayalım,
12 voltta bunla çalıştırabileceğimiz alet 16x12= 192w tır yani 192w lık bir alet bir kabloda (Kablo Uzunluğunu önemsemezsek-ki önemsememiz gerekir normalde) 12 voltta 16A akım oluşturur
220 voltta bu kabloyla çalıştırabileceğimiz en güçlü alet 16x220= 3520w tır. Yani 3520w lık bir alet 220 v gerilimde 16A oluşturur
Kablo aynı kablo olmasına rağmen bu kabloyla belirtilen voltajlar arasında çalıştırılabilecek aletin güç farkları çok yüksektir.

Bu yüzden evdeki tesisatta durum çok çok farklıdır.

Selamlar,

Rıfat Tülün'e yazdığınız son mesajda
önümüzdeki ay önce son fenni muyenesine katıp sonra camlarla havalandırmaları açtırarak izolasyonu tamamlamaya yöneleceğim
demişsiniz. Orayı lüzumsuz işgal etmemek için buraya taşıdım. Aracı camlı vana çevirdiğinizde maliye ÖTV farkını istiyor. Kamyonetin ÖTV'si %4, camlı vanınki %10 dediler. Dolayısıyla araç 5 yaşına gelmeden çevirirseniz (fatura bedeli üzerinden) %6 ÖTV farkı yeme riski var. Aman dikkat.

öncelikle hayırlı olsun ducatu almakla çok güzel yapmışsınız iç hacmi gerçekten geniş bu araçların iyi paylaşımlar güncel fotolarını bekliyoruz

TA2RX' Alıntı:
Rıfat Tülün'e yazdığınız son mesajda demişsiniz. Orayı lüzumsuz işgal etmemek için buraya taşıdım. Aracı camlı vana çevirdiğinizde maliye ÖTV farkını istiyor. Kamyonetin ÖTV'si %4, camlı vanınki %10 dediler. Dolayısıyla araç 5 yaşına gelmeden çevirirseniz (fatura bedeli üzerinden) %6 ÖTV farkı yeme riski var. Aman dikkat.
Bekir bey uyarınız için teşekkür ederim. Aracım 2007 model olduğu için Mayıs 2012'de 5 yaşını doldurmuş olacak, ama arada yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimi var, şimdiye kadar hiç trafik ya da maliye beni durdurmadı ama camı açtırdığım anda risk almış olurum. Bu durumda dış cephe değişikliği için 5 yaşını doldurmay beklemek en mantıklısı olacaktır :(
Bu arada bugün öğle arasında eskiden beri tanıdığım bir mobilya ustasıyla görüştüm. Kendisi de karavan meraklısı olan bu ustanın babası da eski yıllarda karavan imalatında bulunmuş bir usta. Bu nedenle anlattıklarımı kolaylıkla anladı ve birlikte fikirler ürettik. Sanırım bundan sonraki süreçte birlikte hareket edeceğiz :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet, artık cam açtırmayı düşünüyorsan, camları açtır ve aracın dışından camları komple kapatacak şeklide beyaz çıkartma yapıştırabilirsin...

Bu ayın 25'inde aracımın fenni muayeneye girmesi gerekiyor. Öncesinde ne tür bir hazırlık yapmalıyım? çok uzun zamandır ticari araçlar için muayene yaptırmadım, hele TÜV'e ilk kez gideceğim.

Kendi soruma kendim cevap vereyim :D :D :D
http://www.tuvturk.com.tr/userfiles/document/Onhazirlik0811.pdf
Burada detaylı açıklama varmış, mesajı yazdıktan sonra buldum :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Bu ayın 25'inde aracımın fenni muayeneye girmesi gerekiyor. Öncesinde ne tür bir hazırlık yapmalıyım? çok uzun zamandır ticari araçlar için muayene yaptırmadım, hele TÜV'e ilk kez gideceğim.
Haşmet bey merhaba, ben 15 gün önce muayeneyi yaptırdım, benim şansıma mı bilemiyorum ama sanki çok incelemediler gibi geldi,emisyon kontrolünün önceden yapılmış olması gerekiyor. ilk yardım seti, trafik seti,yangın söndürücü araç içinde görünür bir yerdeydi, aracın motor ve tekerlek kampana bölümleri temizdi. benim gördüğüm kadarıyla el freni ve 4 teker freni kontrolüne özel dikkat ediyorlar, fırsatınız olursa ekteki dosyayı inceleyin lütfen.
https://docs.google.com/open?id=0B06ysGY7RjUVMGM0Nzk2ZWEtMmRjNS00MDljLWIyNTItOWI5NmM0ZmIyZTY4

Mehmet bey bilgi için teşekkkür ederim. Sizin aracınız ne marka? otomobillerle ticariler arasında fark oluyor mu?

Haşmet bey bende L300 var, hususi minibüs olarak geçiyor, tüv'de otomobil-ticari farkı konusunda bilgim yok açıkçası. hocam bir de randevu alırken saat 17 civarına alırsanız mesai sonuna doğru bitirelim de gidelim havası olabiliyor :smiley:

mhmtabi' Alıntı:
Haşmet bey bende L300 var, hususi minibüs olarak geçiyor, tüv'de otomobil-ticari farkı konusunda bilgim yok açıkçası. hocam bir de randevu alırken saat 17 civarına alırsanız mesai sonuna doğru bitirelim de gidelim havası olabiliyor :smiley:
Hımmm ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR