Benim Kamp Aracım ''Tralleis''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 545
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,240
Bekir bey, Haşmet, 12v için 0,75 derken, kastının Led aydınlatma olduğunu biliyorum, 12v buzdolabı için deyil, led aydınlatma için 2x0,75 yeterlidir..Paniğe gerek yok...

Etiketler
Teşekkürler. 12V deyince bütün tesisatı öyle çekiyor sandım. İnsanlık hali, bir anlık dalgınlıkla düşük voltaja ince kablo gerekiyormuş gibi algılanıyor diye panik oldum.

Kolay gelsin Haşmet. İnşallah gönlüne göre en yakın zamada bitirirsin.

Fotolardan yaptığın işçilik iyi gözüküyor. Sen de ustalığa doğru bir adım atmışsın :smiley: Daha önce de yazmıştım bu karavan sevdasına aramızda usta sayısı artacak. Esasında bu tür meşgaleler vücudu yoruyor ama ruhu dinlendiriyor. İnsan sıkıntılarını unutuyor. Bir nevi terapi gibi :smiley:

Not:Yanlış anlaşılmasın; elektrikde zaten ustasın. Ustalığa adım atmış derken ahşap işlerinden bahsediyordum.

buralpdi' Alıntı:
Haşmet usta ahşapları bol kullan münkün olduğunca sık at :smiley:
Levent, aslında aracın tavanında yatay kirişler oldukça sık ve kuvvetli. Ben ahşapları özellikle dolap monte edilecek yerlere göre döşemeyi düşündüm. Bunun dışında sadece banyo duvarının tavan birleşkesinde ihtiyaç olacaktı o da tavan kirişlerine denk geliyor. Ama tam tepe ortadan da bir sıra gidersem tavan ahşabını montajında destek olacaktır.Uyarın için teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Aman diyeyim! 12 Volt için 2x0,75 konusunda bir değil bir kaç kere daha düşünün. P=IxV. Dolayısıyla 12V kullandığınızda kablodan akacak akım 220V'a kıyasla neredeyse 20 misli fazla. Araçta yangın çıkarmanın (Allah göstermesin) en kestirme yolu ince kablo kullanmak. Aman ki aman!
Bekir bey uyarın için teşekkürler, ama Atilla abi benden önce cevap vermiş, zaten bu konuyu daha önce telefonla konuştuğumuzdan onun da bilgisi vardı. Ama şimdi aklıma gelen başka bir soru; ben vebasto ve su pompası için de 2x o,75 kablo mu kullanmalıyım? bunu bir araştırayım ;) ;) ;)

rtulun' Alıntı:
Kolay gelsin Haşmet. Sıcakta çalışmak zor olur.
Haklısın Rıfat abi ama ben bu aralar Kuşadasında yazlıktayım, burası biraz daha serin. Yine de el testeresiyle çalışırken çok terledim, sonunda da uyduruk olan testerem kırıldı ve ben dün gidip bir tana dekupaj testere aldım :smiley: :smiley: :smiley:

zentoz' Alıntı:
Kolay gelsin keşke bende bu işe girmeden önce elektrikten biraz anlasaydım :smiley:
Özgür bey anlamıyorum diyorsun ama maşallah bir sürü işi bir çırpıda hallediverdin. Ama hediyesi çok güzel olmuş. ;) :D :D
Bakalım benim hanım bana ne hediye verecek? ;D ;D ;D

aslanahmet' Alıntı:
Kolay gelsin Haşmet. İnşallah gönlüne göre en yakın zamada bitirirsin.

Fotolardan yaptığın işçilik iyi gözüküyor. Sen de ustalığa doğru bir adım atmışsın :smiley: Daha önce de yazmıştım bu karavan sevdasına aramızda usta sayısı artacak. Esasında bu tür meşgaleler vücudu yoruyor ama ruhu dinlendiriyor. İnsan sıkıntılarını unutuyor. Bir nevi terapi gibi :smiley:

Not:Yanlış anlaşılmasın; elektrikde zaten ustasın. Ustalığa adım atmış derken ahşap işlerinden bahsediyordum.
Hakan inan karavanda çalışmak için bahaneler yaratıyorum, beni çok rahatlatıyor :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet Bey, Kolay gelsin
Öncelikle Gamper'in yapımına başlamanızdan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Umarım gönlünüzce olsun ve kolaylıkla tamamlansın..
Kablo kalınlığı konusunda benim de araştırmalarım sonucu sistemi planlarken bir benzerinden yararlandığım,
Aşağıdaki hesaplayıcıyı kullanmanız çok daha güvenilir sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır,
Kablo kalınlığı sadece yükle değil, Üreteçle elektrik kullanan cihaz arasındaki uzunluğa da bağlı, bu yüzden elle hesaplamak veya tahmini değer yerine daha iyi bir yöntem bu hesaplama araçlarını kullanmak bence,
Çünkü bildiğim kadarıyla gereğinden fazla kalın kablo kullanmak da iyi değil. Bu hesaplayıcı tam gereğini bulmanıza yardımcı olacaktır, her ayrı cihaz için,
http://www.solar-wind.co.uk/cable-sizing-DC-cables.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR