Benim Kamp Aracım ''Tralleis''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 545
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,240
Evet levent ustam, biraz bir şeyler yaptım. Geçen cumartesi 220 volt, dün de 12 volt tesisatlarını döşedim. Bir taraftan da aracın panelvan kısmının en ince detaylarına kadar ölçümlerini yapmaya çalışıyorum. Şimdi sıra aralara karkas destek atmaya geldi. Burada bir ikileme düştüm, acaba tavandakileri kutu profil demirden attırsam daha sağlam mı olur? demirciyle konuştum, biz normal kaynak yaparız dedi, ben istemedim (boya yanar diye) kaportacı ise peçinleriz diyor ama 100 liraya mal edecekmiş. Bana biraz fazla geldi.
Yapıştırıcı araştırdım, dayson mastik yok, bana önerdiklerinin tanesi 12 lira, dayson mastik fiyatı yanılmıyorsam 7-8 liraydı. kaç tane mastik harcarım? çok gidiyorsa toptan biryerlerden alayım. ;)
İzolasyon için flex kullanacağım, İzmir'deki satış ofisi 160+ 15 lira nakliye istedi. Kayın kontra bulamadım, kavak ve oküma kontra var. kavak 23, oküma 43 lira (6mm).
Kaplamayı yaptıktan sonra duvarları duvar kağıdıyla döşemeyi düşünüyorum. Mobilyaları ne yapacağıma karar vermedim ::smiley:

Etiketler
Haşmet tavan karkaslarını ahşap yapmanda fayda var, tavan dolaplarının montaj vidaları bu ahşap karkaslara rast getirileceği için ahşaba vidalamak daha kolay...
Dayson mastik konusunda ise, ben karavanın tamamını bitirmeye yaklaşık 20 adet gri 10 adet beyaz kullandım, dayson mastiği sadece oto sanayi sitelerindeki oto boya malzemeleri satanlarda bulabilirsin, dediğin gibi fiyatı 7 TL civarı..
Duvar kağıdı konusunda ise kağıt olanların haricinde fiber elyaf boyanabilir duvar kağıtlarıda vardır, kağıda göre daha dayanıklıdır, kirlendiğinde rahatlıkla boyanabilir, bulamazda üzülme normak duvar kağıtlarıda biraz dikkat edilerek boyanabiliyor...

atiladi' Alıntı:
Haşmet tavan karkaslarını ahşap yapmanda fayda var, tavan dolaplarının montaj vidaları bu ahşap karkaslara rast getirileceği için ahşaba vidalamak daha kolay...
Dayson mastik konusunda ise, ben karavanın tamamını bitirmeye yaklaşık 20 adet gri 10 adet beyaz kullandım, dayson mastiği sadece oto sanayi sitelerindeki oto boya malzemeleri satanlarda bulabilirsin, dediğin gibi fiyatı 7 TL civarı..
Duvar kağıdı konusunda ise kağıt olanların haricinde fiber elyaf boyanabilir duvar kağıtlarıda vardır, kağıda göre daha dayanıklıdır, kirlendiğinde rahatlıkla boyanabilir, bulamazda üzülme normak duvar kağıtlarıda biraz dikkat edilerek boyanabiliyor...
Teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

drares' Alıntı:
Evet levent ustam, biraz bir şeyler yaptım. Geçen cumartesi 220 volt, dün de 12 volt tesisatlarını döşedim. Bir taraftan da aracın panelvan kısmının en ince detaylarına kadar ölçümlerini yapmaya çalışıyorum. Şimdi sıra aralara karkas destek atmaya geldi. Burada bir ikileme düştüm, acaba tavandakileri kutu profil demirden attırsam daha sağlam mı olur? demirciyle konuştum, biz normal kaynak yaparız dedi, ben istemedim (boya yanar diye) kaportacı ise peçinleriz diyor ama 100 liraya mal edecekmiş. Bana biraz fazla geldi.
Yapıştırıcı araştırdım, dayson mastik yok, bana önerdiklerinin tanesi 12 lira, dayson mastik fiyatı yanılmıyorsam 7-8 liraydı. kaç tane mastik harcarım? çok gidiyorsa toptan biryerlerden alayım. ;)
İzolasyon için flex kullanacağım, İzmir'deki satış ofisi 160+ 15 lira nakliye istedi. Kayın kontra bulamadım, kavak ve oküma kontra var. kavak 23, oküma 43 lira (6mm).
Kaplamayı yaptıktan sonra duvarları duvar kağıdıyla döşemeyi düşünüyorum. Mobilyaları ne yapacağıma karar vermedim ::smiley:

Haşmet ustam

-montaj mastiği alacaksın, kaportacılara sor onlar ne marka kullanıyor, bir adet al ve bir yere yapıştır ertesi gün sağlamlığını kontrol et öyle kullan tanesi 6-7tl
-karkaslarını ahşap kullan ve sık at, mastikle yapıştır, atabildiğin yere vida kullan
-çekinmeden kavak kullanabilirsin hem fiyatı hemde ağırlığı açısından en iyi malzeme tavan ve yanlara 6mm kullan
selamlar :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Haşmet ustam

-montaj mastiği alacaksın, kaportacılara sor onlar ne marka kullanıyor, bir adet al ve bir yere yapıştır ertesi gün sağlamlığını kontrol et öyle kullan tanesi 6-7tl
-karkaslarını ahşap kullan ve sık at, mastikle yapıştır, atabildiğin yere vida kullan
-çekinmeden kavak kullanabilirsin hem fiyatı hemde ağırlığı açısından en iyi malzeme tavan ve yanlara 6mm kullan
selamlar :smiley:
teşekkürler :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey ksrdeşim.
Öncelıkle kolay gelsın , usuldan yavaşdan başlamışsın gıbı gorunuyor. Levent kardeşimız genellıkle butun tavsıyelerı benım de dusunduklerıme bıre bır uyuyor. Benım de bır tavsıyem olacak . yapıştırma işlerınde genellıkle kullanılmakta olan daysın yapıştırıcının zaman gectıkce eski esneklıgını kaybetmeye başlayıp sertleştıgını gozetledım. Bu gozlemım bır koşede bıraz bekleye dursun . Tavana yapacak karkas yapıyı oldukça onemsedıgımdendır kı; uykularımı kaçıran düşüncelerımde bır etkılı sıstem aklıma geldı. bılıyorum artık kendım için kullanamayacagım. dostlarımın işine yarayabılır duşüncesı ıle bahsetmek istıyorum. Nedenı nedır açiklamalarımı da yapmak ısterım. Tavan bolumunde düşey olarak montajlamaların ne kadar risk taşıdıgı ve kavısli bolgelerdekı yapılacak eklentilerın saglamlıgı kötü yonce etkıleyecegı de akla gelınce, yapıştırıcının ne kadar onem taşıdıgı akla gelmektedır. Yapıştırıcı olarak şunu düşündüm ; Yapıştırma camlarda kullanılan teknıgı en guvenilir olarak buluyoruym. Aslında esneklıgını sureklı koruyan polıuretan esasına yakın buldugum alelade bır mastık turu . fakat sert ve parlak yuzeylerde kesın yapışmayı gerceklestıren ve asla sökulemeyen (zımpara hariç) önceden yüzeye şeffaf bır sıvı surukup daha sonra cam mastıgı tatbık edılmekte. Bundan sonra her turlu titreşim ve salınıma çok dayanıklı bır yapıştırma elde etmış oluyoruz. Belkı bıraz malıyeti arttırdıgı düşünülse de tasarruflu ve sadece hayati saglamlıkları garantıye almak bakımından kullanılabılir imkanda göruyorum. Dıger ahşabı ahşaba gibi bolumlerde tasarruf devam ettirilebilir. Düşüncelerıim böyle .
Kolay gelsın . Selamlar.

Mehmet abinin daysonun uzun zamanda esnekliğini kaybederek sertleşmesi konusunda söylediklerinin neticesini görme veya getirebileceği problemler hakkında bir test sonucu bilgisi yok ama daysondan daha yumuşak ve esnek mastikler var, ben tesedüfen böyle bir mastiğe ulaştım, bülent(mayıstosböce) ile bu konuda yazmıştık; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59516.msg828786#msg828786..Bu ürün Henkel'in bir ürünü lakin dikey ve tavan çalışmalarında mastik donuncaya kadar akma yapıyor, özellikle kalın çekildiği yerlerde akıntı çok daha fazla oluyor, ben denedim sürekli akma yapması beni rahatsız etti ve tercihimi daysondan yana kullandım..

Arkadaşlar bir süredir karavan için kendi başıma çalışmalar yapmaktayım. Ama bu iş zaman darlığımdan dolayı çok yavaş ilerliyor. Önce elektrik tesisatını 12-220 volt olarak döşedim. Kendi ilk mesleğim elektrikçilik olduğundan pek sıkıntı hissetmedim. 12 volt için 2x0,75 220 volt için 3x2,5 kablo kullandım. Ayrıca panelden yaşam aküsüne 2x6 kablo ve yine tavandan tv montaj yerine tv anten kablolarını hazırladım. Şimdi tek eksiğim geri görüş kamerasının kablosunu alıp döşemek, belki beraberinde kamerayı da alırım.
Sonra da keresteciden 4x5 cm x 3 m. boyutlarında çıtalar alıp (tanesi 4 lira) dayson mastikle (tanesi 6 lira) ihtiyaç duyduğum alanlara yapıştırmaya başladım. Bu işlem bitince Flex alıp gerekli yerlere yapıştıracağım.
Şimdiye kadar harcadığımtoplam para 200 lira civarında.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Fotoğraf-000.7.jpg

Fotoğraf-000.8.jpg

Fotoğraf-000.9.jpg

Fotoğraf-0001-.jpg

Fotoğraf-0002-.jpg

atiladi' Alıntı:
Kolay gelsin, Haşmet, yazmamışsın ama camların yerlerini ve ebatlarını kesin olarak belirledin herhalde...
Atilla abi sağol, camların yerlerini şimdilik ellemedim. Kafamda yerleri belirli ama daha cam işine girmeden TÜV muayenesine girmem gerek, camların tipine karar veremediğim için beklemedeyim. Belki de cam işini sonbahara bırakırım...

12 volt için 2x0,75 220 volt için 3x2,5 kablo kullandım.

Aman diyeyim! 12 Volt için 2x0,75 konusunda bir değil bir kaç kere daha düşünün. P=IxV. Dolayısıyla 12V kullandığınızda kablodan akacak akım 220V'a kıyasla neredeyse 20 misli fazla. Araçta yangın çıkarmanın (Allah göstermesin) en kestirme yolu ince kablo kullanmak. Aman ki aman!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR