Bazen Yoldan Çıkmak Gerek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 552
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 87,171
Ynt: Bazen Yoldan Çıkmak Gerek

Orhan Abi günaydın araçta hasar pek gözükmüyor bu sevindirici...

Bende birşey soracam, oraya araç 4L ile girseydin aynı durum yaşanırmıydı sence?
Bu gibi durumlarda kilit çok önemli. En azından arkada olsaydı yola tutunurdu araç...
Neyse olan olmuşta, benim amacım sizin yaşadığınız kötü tecrübeden elimden geldiğince herkesin yararlanmasını sağlamak...

Etiketler

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
abdullah bey teşekkür ederim,
offroad'cu arkadaşlarımızın büyük bir kısmı,kendi başlarına gelen bu tür bir olayı,bırakın paylaşmayı ,derhal görsellerini yok ederler,ben acık yüreklilikle paylaşıyorum,hatta kişisel galerime,alkol ve offroad ,başlığımda ,ığdırda toplanan defender ,sayfasına kadar her yerde paylaştım
örnek olsun ,ders olsun diye , bu iş böye, zevki ,neşesi ,eğlencesi olduğu kadar,tehlikeside var,tekrar teşekkür ederim.[attachment=1]

Bunun için ayrıca teşekkür ederim size...
Gene gösterdiniz büyüklüğünüzü :smiley:

ict3055' Alıntı:
Orhan Abi günaydın araçta hasar pek gözükmüyor bu sevindirici...

Bende birşey soracam, oraya araç 4L ile girseydin aynı durum yaşanırmıydı sence?
Bu gibi durumlarda kilit çok önemli. En azından arkada olsaydı yola tutunurdu araç...
Neyse olan olmuşta, benim amacım sizin yaşadığınız kötü tecrübeden elimden geldiğince herkesin yararlanmasını sağlamak...

Çağrı günaydın dostum büyüklük Tanrıya aittir biliyorsun,ben sadece benzer durumlarda kalan arkadaşlara neler olabileceğini göstermek istedim ,benim gibi taklaya gelmeyin diye ;D ;D
araçta dif kilitleri yok, lov'da olsaydı kurtarırmıydım bence kurtaramazdım ,neden dersen video koyamadığım için o saniyeyi paylaşamıyorum araç yanlamasına sola doğru 40 ,50 cm kayarak inmiş, bu kayma sırasında arac içinde bulunan 100kg civarı sabitlenmemiş
yük sol cama devrildi buda sağ lastiklerin yerden kopmasına ,ve dolayısıyla denge kaybına neden oldu.portbagajdaki yedek lastiğinde katkılarıyla devrilme gercekleşti. bence buradan cıkarılacak dersler YÜKSELTİLMİŞ ARAÇLARDA ÜST PORTBAGAJDAKİ YÜK,ARAÇ İÇİNDE SAĞA SOLA HAREKET EDEN YÜK , BÜYÜK TEHLİKE ,TIRMANIŞ AÇISINI,YERİN DURUMUNU, ,ÇOK İYİ BİLMEK VE İYİ HESAP ETMEK ,GEREKİR. çok daha zor yerlerde hiç sorun yaşamamıştım sadece yanlış hesap yaptım, alttaki yer daha dik açılı ve düz girebilmek için ,sorunlu bir yerdi sıfır hata ile geçtim .[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC00206.jpg

DSC00230.jpg

güvenç köyü 001.jpg

orhan abı aracınızı bana satarmısınız ama bıraz ucuza alırım cunku arac taklalı ;D ;D

hadı el sıkışalım şimdi

sonuc olarak taklalı arac alıp sızı bu dertden kurtarcam bır nevı amme hızmetı

nııhhah nııhahaaa ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

mserdemir' Alıntı:
orhan abı aracınızı bana satarmısınız ama bıraz ucuza alırım cunku arac taklalı ;D ;D

hadı el sıkışalım şimdi

sonuc olarak taklalı arac alıp sızı bu dertden kurtarcam bır nevı amme hızmetı

nııhhah nııhahaaa ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Selim merhaba beni gaza getirme ;D ;D ;D zaten iki aydır, bir defender 130 'zun peşindeyim ,haftada 2, 3, gün türbe gibi ziyaretine gidiyorum :D :D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Çağrı günaydın dostum büyüklük Tanrıya aittir biliyorsun,ben sadece benzer durumlarda kalan arkadaşlara neler olabileceğini göstermek istedim ,benim gibi taklaya gelmeyin diye ;D ;D
araçta dif kilitleri yok, lov'da olsaydı kurtarırmıydım bence kurtaramazdım ,neden dersen video koyamadığım için o saniyeyi paylaşamıyorum araç yanlamasına sola doğru 40 ,50 cm kayarak inmiş, bu kayma sırasında arac içinde bulunan 100kg civarı sabitlenmemiş
yük sol cama devrildi buda sağ lastiklerin yerden kopmasına ,ve dolayısıyla denge kaybına neden oldu.portbagajdaki yedek lastiğinde katkılarıyla devrilme gercekleşti. bence buradan cıkarılacak dersler YÜKSELTİLMİŞ ARAÇLARDA ÜST PORTBAGAJDAKİ YÜK,ARAÇ İÇİNDE SAĞA SOLA HAREKET EDEN YÜK , BÜYÜK TEHLİKE ,TIRMANIŞ AÇISINI,YERİN DURUMUNU, ,ÇOK İYİ BİLMEK VE İYİ HESAP ETMEK ,GEREKİR. çok daha zor yerlerde hiç sorun yaşamamıştım sadece yanlış hesap yaptım, alttaki yer daha dik açılı ve düz girebilmek için ,sorunlu bir yerdi sıfır hata ile geçtim .[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Anladım abi, yükü sabitliyecez, port bagaja ve normal bagaja hareket edebilecek ağır şeyler koymıyacaz...

Anlattığına ve fotoraflara göre yorum yapıyorum, sanki bana araç low lock da olsaydı kurtarabilirdi.
Arkada kilit olsaydı kesin kurtarırdı...
Bu da araçlara yapılan modifikasyonların her birinin aslında önemli şeyler olduğunu kanıtlıyor...

ict3055' Alıntı:
Anladım abi, yükü sabitliyecez, port bagaja ve normal bagaja hareket edebilecek ağır şeyler koymıyacaz...

Anlattığına ve fotoraflara göre yorum yapıyorum, sanki bana araç low lock da olsaydı kurtarabilirdi.
Arkada kilit olsaydı kesin kurtarırdı...
Bu da araçlara yapılan modifikasyonların her birinin aslında önemli şeyler olduğunu kanıtlıyor...

ön arka dif kilitlerini takacağız artık kaçış yok :D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
ön arka dif kilitlerini takacağız artık kaçış yok :D

:D :D Birde ön - arka :D :D
Abi bir yoldan çıktın ne olacak sonun senin. Seneyede ben mahali yarışlara girecem demeye başlarsın ;D ;D ;D

Kürşad abi, benim aracın manşet olması için ne yapmam gerek :smiley:
Mesela arkasını kaldırsam olur mu ;D ;D ;D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Selim merhaba beni gaza getirme ;D ;D ;D zaten iki aydır, bir defender 130 'zun peşindeyim ,haftada 2, 3, gün türbe gibi ziyaretine gidiyorum :D :D

karar verdıgın zaman banada haber verırsen sevınırım orhan abı belkı bende kendımı toparlayıp senın araca talıp olabılırım

mserdemir' Alıntı:
karar verdıgın zaman banada haber verırsen sevınırım orhan abı belkı bende kendımı toparlayıp senın araca talıp olabılırım

tek sorunu v8 olması,dizele çevrilemez düz dizel bile olsa iş bitmişti :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR